phone2310.202015     mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.mapΧάρτης

Οδηγός Ψυχοκοινωνικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης

Εδώ φιλοξενείται η ψηφιακή εκδοχή του Οδηγού Ψυχοκοινωνικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης. Στον Οδηγό περιλαμβάνονται υπηρεσίες του νομού Θεσσαλονίκης, όπως κέντρα πρόληψης, υποστήριξης και θεραπείας εξαρτημένων ατόμων, ψυχιατρικής και ψυχολογικής βοήθειας ενηλίκων, παιδιών, ειδικευμένων για γυναίκες, και για άτομα με αναπηρίες, φορείς που εστιάζουν στην ενίσχυση της απασχόλησης, κ.ά. Ακόμη, για πρώτη φορά επιχειρείται μια παρουσίαση των συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έτσι, ο πολίτης μπορεί να διερευνήσει ανά δήμο τις δομές που υπάρχουν, όπως Βοήθεια στο Σπίτι, κ.ά.

Παρακαλούμε πληκτρολογήστε την λέξη/φράση που επιθυμείτε να αναζητήσετε ή επιλέξτε κάποια από τις κατηγορίες παρακάτω.

Ο. ΚΑ.ΝΑ. Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Κέντρων Βόρειας Ελλάδας

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως44Α , 546 27   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310545464, 2310500360, 2310510125, 2310550003
Fax: 2310510152
E-mail:
prevention2@okana.gr Web site: www.okana.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 16:00
Φορέας: Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Κέντρα Πρόληψης τοπικών φορέων - Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Περιοχή ευθύνης Περιφέρειες: Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας, Κέρκυρας και Μυτιλήνης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συντονισμός, παρακολούθηση, αξιολόγηση προγραμμάτων πρωτοβάθμιας πρόληψης. Ευαισθητοποίηση φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων για την ίδρυση νέων Κέντρων Πρόληψης.

ΠΥΞΙΔΑ Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας


Διεύθυνση: Επταπυργίου151 , 566 26   Συκιές
Τηλ. : 2310202015 , 2310204453
Fax: 2310204453
E-mail:
info@pyxida.org.gr Web site: www.pyxida.org.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 16:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Tα απογεύματα λειτουργούν ομάδες και γίνονται ατομικές συναντήσεις κατόπιν συνεννόησης. 


Φορέας: Ιερά Μητρόπολη Συκεών, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, Δήμοι: Νεάπολης-Συκεών, Βόλβης, Λαγκαδά, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη.


Νομική υπόσταση Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ


Απευθύνεται σε Μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Νέους και νέες. Εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κοινωνικούς επιστήμονες. Μέλη συλλόγων, φορέων και υπηρεσιών υγείας. Στρατευμένους και αστυνομικούς. Εθελοντές. Ευρύτερη κοινότητα.


Περιοχή ευθύνης Δήμοι: Βόλβης, Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών.


Παρεχόμενες υπηρεσίες .Ενημερωτικές συζητήσεις και παρεμβάσεις πρόληψης σε θέματα εξαρτήσεων και ψυχoκοινωικής υγείας για μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Ομάδες συναισθηματικής στήριξης για εφήβους. Εκπαιδευτικά σεμινάρια και συμβουλευτική βοήθεια για παιδαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές σε θέματα ψυχικής υγείας και πρόληψης των εξαρτήσεων. Επιστημονική εποπτεία & υποστήριξη των προγραμμάτων πρόληψης που εφαρμόζονται στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Σχολές γονέων - ανοιχτές συζητήσεις και ομάδες για γονείς. Δράσεις ευαισθητοποίησης νέων μέσα από γιορτές, κινηματογραφικές προβολές και δημιουργικές δραστηριότητες. Ομάδες διακοπής καπνίσματος. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση συλλόγων, φορέων & υπηρεσιών. Εκπαιδευτικά προγράμματα για στρατευμένους, αστυνομικούς, μέλη φορέων και συλλόγων και επαγγελματίες υγείας. Κινητοποίηση και υποστήριξη ομάδων εθελοντών για την προαγωγή της υγείας. Ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

ΕΛΠΙΔΑ Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης


Διεύθυνση: Ησιόδου10 , 551 32   Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλ. : 2310442044 Fax: 2310442043
E-mail: kpelpida@gmail.com Web site: www.kpelpida.com 
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:30 - 15:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Aπογεύματα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. 

Φορέας: Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Δήμοι: Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης, Ένωση Γονέων Καλαμαριάς, Ένωση Γονέων Πυλαίας, Ένωση Γονέων Θέρμης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Μηχανιώνας, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης «Ο Προμηθέας», Επαγγελματικό Επιμελητήριο. 


Νομική υπόσταση Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα


Απευθύνεται σε Μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, γονείς. Νέους των κέντρων νεολαίας. Ανθρώπους κύρους των τοπικών κοινωνιών και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συλλόγους αθλητικούς, πολιτιστικούς, εθελοντών. Μέσα μαζικής ενημέρωσης, αστυνομικά τμήματα, στρατιωτικές μονάδες. Ευρύτερη κοινότητα.


Περιοχή ευθύνης Ανατολικός τομέας νομού Θεσσαλονίκης (Δήμοι: Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας - Χορτιάτη).


Παρεχόμενες υπηρεσίες Προληπτικά προγράμματα και βραχείες παρεμβάσεις σε μαθητές. Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε δασκάλους και καθηγητές. Ενημέρωση / ευαισθητοποίηση γονέων, τοπικών φορέων και γενικού πληθυσμού. Βραχείες προληπτικές παρεμβάσεις σε μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Σεμινάρια σε δημοσιογράφους, αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Ενημέρωση χρηστών και των οικογενειών τους για τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα. Συμβουλευτική υποστηρικτικού τύπου για θέματα χρήσης ουσιών σε άτομα ή οικογένειες, μετά από αίτημα.

ΣΕΙΡΙΟΣ Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Διεύθυνση: Κεντρικός τομέας: Μητροπόλεως 103,  54622, Θεσσαλονίκη,

Tηλ: 2310260715,

 Fax: 2310260715

E-mail:seirioskentrikos@kp-seirios.gr

 

Διεύθυνση: Ανατολικός Τομέας: Σπύρου Μουστακλή 1, Τριανδρία,:55337, Θεσσαλονίκη,

Τηλ: 210860781,

 Fax: 2310860781

Email: seiriosanatolikos@kp-seirios.gr

Website: www.kp-seirios.gr

Μέρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 17:00

Επιπλέον στοιχεία ωραρίου: Απογεύματα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

 

 

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης, Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Εμπορικό Επιμελητήριο. 

Νομική υπόσταση: Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα

Απευθύνεται σε Μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Νέους εκτός σχολικής κοινότητας. Παλιννοστούντες, στρατευμένους, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και γενικά επαγγελματίες που ασχολούνται με τα παιδιά και τους εφήβους. Αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Ευρύτερη κοινότητα.

Περιοχή ευθύνης: Κέντρο Πρόληψης Κεντρικού Τομέα Δήμου Θεσσαλονίκης: Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικές Κοινότητες.

Κέντρο Πρόληψης Ανατολικού Τομέα Δήμου Θεσσαλονίκης: Δ΄ και Ε΄ Δημοτικές Κοινότητες και Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας.


Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα ψυχοκοινωνικά αίτια της χρήσης και τις συνέπειές της. Ενημέρωση σε θέματα που αφορούν γενικά το παιδί και τον έφηβο όπως η ασφαλής χρήση του διαδικτύου, η ενδοσχολική βία, οι διαφυλικές σχέσεις και άλλα.  Παρέμβαση / εκπαίδευση: α) στους ενήλικες που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους νέους (γονείς, εκπαιδευτικοί, επικεφαλής ομάδων) και β) στους μαθητές, με στόχο την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της προσωπικότητάς τους. Λειτουργεί ως Συμβουλευτικός Σταθμός στους δημότες της τοπικής κοινότητας με στόχο την αναγνώριση τους αιτήματός τους, τη στήριξη, και την παραπομπή -όταν απαιτείται- σε θεραπευτικές δομές.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας


Διεύθυνση: Κέννεντυ 32 ,561 21  Αμπελόκηποι
Τηλ. : 2310729090 Fax: 2310729091
E-mail: info@diktioalpha.gr Web site: http://www.diktioalpha.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:30 - 15:30
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Aπογεύματα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. 

Φορέας: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμοι: Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου "Αριστοτέλης", Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά, Ζ΄Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Ο Φίλιππος", Ε΄ΕΛΜΕ.

Νομική υπόσταση Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα


Απευθύνεται σε στο χώρο της οικογένειας, της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί), νέους και νέες, μέλη συλλόγων και φορέων, στελέχη ψυχοκοινωνικών δομών, αστυνομικούς, ιερείς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ευρύτερη κοινότητα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενίσχυση των παραγόντων που λειτουργούν προστατευτικά και αποτρέπουν την εμφάνιση επικίνδυνων συμπεριφορών, με κύρια αυτή της εξάρτησης από νόμιμες και παράνομες ουσίες και συνήθειες.

Περιοχή ευθύνης Δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Χαλκηδόνας.

Παρεχόμενες υπηρεσίες Ομιλίες για τους παράγοντες που προστατεύουν από τις εξαρτήσεις και προάγουν την ψυχική υγεία. Εκπαιδευτικές ομάδες γονέων και μονογονέων, ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, με στόχο την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια. Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και την ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών – μαθητών. Υποστήριξη εκπαιδευτικών στην εφαρμογή πρακτικών πρόληψης στο σχολείο. Ομάδες εφήβων και νέων με στόχο την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμπεριφορών που προστατεύουν από τις εξαρτήσεις. Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών.  Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για νέους. Εκπαιδεύσεις ομάδων της κοινότητας σε πρακτικές που προάγουν την πρόληψη. Ανοιχτές εκδηλώσεις. Συμβουλευτική ατόμων και οικογενειών για προβλήματα εξάρτησης, σχέσεων και γενικότερα ψυχικής υγείας.

Κέντρo Υποδοχής, Ενημέρωσης και Προσανατολισμού Θεσσαλονίκης (ΚΥΕΠΘ)-ΟΚΑΝΑ

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 44Α, 54627, Θεσσαλονίκη 

Τηλ.: 2310 566134-5 & 2310 518492

E-mail: kyepthes@okana.gr  Web sitewww.okana.gr

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-16:00 (για τηλεφωνική επικοινωνία & ραντεβού). Δευτέρα & Τετάρτη, 10:30-15:00( υποδοχή ενδιαφερόμενων στους χώρους της Β’ Μονάδας Υποκατάστασης-Λαγκαδά 196Α)

Φορέας: ΟΚΑΝΑ- Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών

Απευθύνεται σε: Εξαρτημένα άτομα, γονείς και συγγενείς εξαρτημένων, ευρύτερο κοινό και επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Περιοχή ευθύνης: εξυπηρέτηση ενδιαφερόμενων για τις Μονάδες, κυρίως, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Υποδοχή των ενδιαφερομένων για ένταξη στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα Υποκατάστασης (ΘΠΥ). Ενημέρωση για τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα υποκατάστασης, για τα υπόλοιπα θεραπευτικά προγράμματα που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη χορήγηση σχετικού έντυπου υλικού.  Παραπομπή σε άλλα θεραπευτικά προγράμματα. Διαχείριση της λίστας αναμονής των μονάδων της Θεσσαλονίκης. Διαχείριση των αιτημάτων για κατ΄εξαίρεση εισαγωγές, επανεισαγωγές κ.ά σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την εισαγωγή στο ΘΠΥ. Ενημέρωση για την πορεία αίτησης ενδιαφερόμενου, την παροχή σχετικών βεβαιώσεων, την παραπομπή του σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας κ.ά. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του οικογενειακού και ευρύτερου υποστηρικτικού περιβάλλοντος του ενδιαφερόμενου.

Θεραπευτικές Μονάδες Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης (ΘΜΦΑΕ)-ΟΚΑΝΑ

Απευθύνονται σε: σε άτομα εξαρτημένα από τα οπιοειδή, α) άνω των 20 ετών που κάνουν μακροχρόνια χρήση ηρωίνης και έχουν προηγούμενη προσπάθεια απεξάρτησης σε «στεγνό» θεραπευτικό πρόγραμμα, β)μακροχρόνιοι ενδοφλέβιοι χρήστες ηρωίνης άνω των 35 ετών, έστω κι αν δεν υπάρχει προηγούμενη προσπάθεια απεξάρτησης.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εξαρτημένων ατόμων αλλά και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Χορήγηση οπιοειδών ουσιών, όπως η μεθαδόνη και η βουπρενορφίνη, για να βοηθηθούν οι εξαρτημένοι να ελέγξουν ή και να διακόψουν τη χρήση της ηρωίνης και των άλλων οπιοειδών (σιρόπια, παυσίπονα χάπια) και να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Παράλληλα παρέχονται:

Ιατρικές Υπηρεσίες: Βασική ιατρική φροντίδα, ιατρική παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων (AIDS, ηπατίτιδα κλπ), ψυχιατρική περίθαλψη, χορήγηση μεθαδόνης.

Ψυχολογικές Υπηρεσίες: Ατομική συμβουλευτική, ομάδα αυτοεκτίμησης,πρόληψη υποτροπής.

Ψυχοθεραπεία: ατομική, ομαδική και οικογενειακή θεραπεία.

Κοινωνικές Υπηρεσίες: Ομάδα κοινωνικών δεξιοτήτων, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, συμβουλευτική σε θέματα εργασίας.

Νομικές Υπηρεσίες: Συμβουλές νομικής φύσης.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν:

Β' Μονάδα Υποκατάστασης Θεσσαλονίκης -  Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Διεύθυνση: Λαγκαδά196Α , 564 30   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. : 2310601101 , 2310601102 
Fax: 2310602666 
E-mailbmbdthes@okana.gr

Γ' Μονάδα Υποκατάστασης Θεσσαλονίκης -  Ο.ΚΑ.ΝΑ
Διεύθυνση: Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου (είσοδος δίπλα στην πύλη) , 570 10   Εξοχή Θεσσαλονίκης 
Τηλ. : 2310357109 , 2310357463 
Fax: 2310359147 

Δ' Μονάδα Υποκατάστασης Θεσσαλονίκης - Ο.ΚΑ.ΝΑ

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου, Περιοχή Λιμένος ΤΜΚΘ ΟΣΕ , 546 27   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. : 2310540652 , 2310500299 
Fax: 2310531402 

Ε' Μονάδα Υποκατάστασης Θεσσαλονίκης - Ο.ΚΑ.ΝΑ

Διεύθυνση: Στίλπωνος Κυριακίδη 1 Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310-219414 2310-219430

Fax: 2310531402 

 

Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ-Γ.Ν.Θ. «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Τηλ. : 2310-545745,  2310-501623

 

Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ-Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Τηλ. : 2310-867440,  2310-859560

Fax: 2310-867450

 

Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ-Γ.Ν.Θ. «ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ»

Τηλ. : 2310-434611,  2310-486633

 

Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ-Γ.Ν.Θ. «ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Τηλ. : 2310-218424,  2310-201787

 

Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ-Γ.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Τηλ. : 2310-868896,  2310-868895

 

Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ-Γ.Ν.Θ. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Τηλ. : 2310-684801,  2310-681861

 

Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ- «Ν.ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ»

Τηλ. :  2310-212525,  2310-204381

 

Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ-424

Τηλ. : 2310-683843

 

1145 Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για θέματα εξαρτήσεων ΚΕ.Θ.Ε.Α. – ΙΘΑΚΗ

E-mailhelpline@ketheaithaki.gr 

Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 17:00 

 

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α.(Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) - Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: Χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, συγγενείς και φίλους τους, επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ενημέρωση για θέματα εξαρτησιογόνων ουσιών. Πληροφόρηση για υπηρεσίες αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλη την Ελλάδα. Ψυχολογική υποστήριξη μέσα από τη διαδικασία της ενεργητικής ακρόασης και της συζήτησης μέσω τηλεφώνου σε κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.

ΑΝΑΔΥΣΗ Θεραπευτικό Πρόγραμμα Εξωτερικής Παρακολούθησης Εφήβων - ΚΕ.Θ.Ε.Α.


Διεύθυνση: Ρέμπελου7 , 546 31   Θεσσαλονίκη (πίσω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης). 
Τηλ. :  2310253534 ,  2310253537 
Fax: 2310260847 
E-mail: info@kethea-anadysi.gr 

Web sitewww.kethea-anadysi.org 
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 17:00 

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: Έφηβους και νεαρούς ενήλικες, χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, ηλικίας 13 έως 21 ετών και τις οικογένειές τους.

Περιοχή ευθύνης: Βόρεια Ελλάδα (κυρίως νομός Θεσσαλονίκης).

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ενημέρωση για τα ναρκωτικά, συμβουλευτική υποστήριξη και θεραπεία σε έφηβους και νεαρούς χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους (ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, ομάδες αυτοβοήθειας, δημιουργικές δραστηριότητες, σεμινάρια).

Επιπλέον πληροφορίες: Το πρόγραμμα είναι ημερήσιο (ανοιχτό). Το δίκτυο υπηρεσιών του προγράμματος περιλαμβάνει: Δωρεάν παροχή υπηρεσιών. Εθελοντική συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Παροχή υπηρεσιών χωρίς υποκατάστατα ουσιών (στεγνό πρόγραμμα). Το πρόγραμμα στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση της εξάρτησης στην εφηβεία, καθώς και στην οικογενειακή θεραπεία, μια και κρίνεται απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας.

Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης - ΙΘΑΚΗ Θεραπευτικό Πρόγραμμα - ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Διεύθυνση: Ευριπίδου 16 , 546 34  

Τηλ.:  2310212030 ,  2310212031 
Fax: 2310215999 
E-mailcc@kethea-ithaki.gr 

Web sitewww.kethea-ithaki.gr 
Μέρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 
Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 17:00 

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)/ Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ. 

Απευθύνεται σε: Ενήλικες χρήστες και εξαρτημένους από ναρκωτικά και αλκοόλ (πάνω από 20 ετών).

Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ενημέρωση χρηστών για το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ και για άλλα θεραπευτικά προγράμματα στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποίηση και προετοιμασία χρηστών για εισαγωγή στη θεραπευτική κοινότητα. Ατομική και ομαδική συμβουλευτική. Ομάδες αυτοβοήθειας. Δημιουργικές δραστηριότητες. Ενημερωτικά σεμινάρια υγείας.

Λειτουργεί συμβουλευτικό κέντρο στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά

Θεραπευτική Κοινότητα Διαμονής ΙΘΑΚΗ - ΙΘΑΚΗ Θεραπευτικό Πρόγραμμα - ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Διεύθυνση: , 574 00   Σίνδος 
Τηλ. :  2310798139 ,  2310798694 
Fax: 2310723309 
E-mailtc@kethea-ithaki.gr 

Web sitewww.kethea-ithaki.gr 
Μέρες λειτουργίας Όλο το 24ωρο 


Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) / Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: Ενήλικες χρήστες και εξαρτημένους από ναρκωτικά και αλκοόλ (πάνω από 20 ετών).

Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Συμβουλευτική και θεραπεία χρηστών και εξαρτημένων (ατομική και ομαδική). Ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Εναλλακτικό Μεταβατικό Σχολείο. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Επαγγελματική κατάρτιση που οδηγεί στην απόκτηση ειδίκευσης. Εκπαίδευση μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες (ομάδες θεάτρου, μουσικής, λογοτεχνίας, δημιουργικής γραφής, εικαστικών τεχνών, αθλητισμού, κεραμικής κ.ά.).

Επιπλέον πληροφορίες: Εθελοντική συμμετοχή. Κοινότητα διαμονής (τα μέλη ζουν μέσα στο χώρο της κοινότητας). Στεγνό πρόγραμμα (χωρίς χρήση υποκατάστατων).

Μέση διάρκεια παραμονής: 9-12 μήνες.

Διαδικασία εισαγωγής: Μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Συμβουλευτικού Κέντρου Κιλκίς.

Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης - ΙΘΑΚΗ Θεραπευτικό Πρόγραμμα - ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Διεύθυνση: Ρεμπέλου7 , 546 31   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. :  2310544976 

Fax: 2310523900 
E-mailfamily@kethea-ithaki.gr 

Web sitewww.kethea-ithaki.gr 
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 17:00 Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 12.00-20.00 Δευτέρα και Τετάρτη 

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) / Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ 

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: Γονείς, συγγενείς, φίλους και συντρόφους χρηστών και ενηλίκων εξαρτημένων, ανεξάρτητα από το αν είναι ενταγμένοι/ες σε μονάδα του Θεραπευτικού Προγράμματος ΙΘΑΚΗ ή όχι.

Περιοχή ευθύνης: Κυρίως Βόρεια Ελλάδα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ενημέρωση για το πρόβλημα της εξάρτησης στο πλαίσιο ανοιχτών σεμιναρίων. Ψυχολογική υποστήριξη σε ατομικές και ομαδικές συναντήσεις. Ομάδες αυτοβοήθειας. Συμβουλευτική οικογένειας. Ομάδες για αδέρφια και συντρόφους χρηστών. Οικογενειακή θεραπεία.

Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης - ΙΘΑΚΗ Θεραπευτικό Πρόγραμμα - ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Διεύθυνση: Ρεμπέλου 7 , 546 31   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. :  2310 221945
E-mailrehab@kethea-ithaki.gr 

Web sitewww.kethea-ithaki.gr 
Ώρες λειτουργίας: 13:00 - 21:00 (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ) και 9.00 - 17.00 (Τρίτη και Πέμπτη)

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)/ Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ 

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: Ενήλικες πρώην χρήστες ουσιών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη φάση της Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχολογική υποστήριξη. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Νομική κάλυψη. Εκπαίδευση σε τεχνικές εξεύρεσης εργασίας. Προώθηση στην αγορά εργασίας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Θεραπευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος


Διεύθυνση: Πίνδου 4 , 546 25   Θεσσαλονίκη 
Τηλ.:  2310 544939
E-mailinfo@kethea-promitheas.gr 

Web sitewww.kethea-ithaki.gr 

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: φυλακισμένους και αποφυλακισμένους χρήστες ουσιών 20 ετών και άνω.

                                                

Μονάδα Συμβουλευτικής Κρατουμένων

Διεύθυνση: Πίνδου 4 , 546 25   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. :  2310 544939
E-mailinfo@kethea-promitheas.gr 

Web sitewww.kethea-ithaki.gr 

Περιοχή ευθύνης: Φυλακές Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ατομική και ομαδική συμβουλευτική. Ομάδες ευαισθητοποίηση και κινητοποίησης εγκλείστων εξαρτημένων, με στόχο την παραπομπή τους σε μονάδες απεξάρτησης. Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Εκμάθηση κοινωνικών δραστηριοτήτων. Νομική συμβουλευτική. Ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Σεμινάριο για την προαγωγή της υγείας και οικογενειακή υποστήριξης.

Επιπλέον πληροφορίες: Μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών των φυλακών.

 

Θεραπευτική Κοινότητα στις φυλακές Διαβατών

Διεύθυνση: Γενικό Κατάστημα Κρατουμένων Διαβατών
Τηλ. :  2310 752228

Η Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στις φυλακές Διαβατών είναι η πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα μονάδα απεξάρτησης εντός σωφρονιστικού καταστήματος που στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα και λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Προσφέρει ένα εντατικό πρόγραμμα απεξάρτησης με στόχο την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών που οδηγούν στη χρήση, την εγκατάλειψη αρνητικών μορφών συμπεριφοράς και απόκτησης νέων δεξιοτήτων και στρατηγικών διαχείρισης των προσωπικών δυσκολιών και προβλημάτων, την εκπαίδευση και κατάρτιση και την παραπομπή σε πρόγραμμα επανένταξης.

 

Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων Χρηστών.

Ώρες λειτουργίας: 08:00 - 16:00 (Δευτέρα και Παρασκευή ) και 8.00 - 19.00 (Τετάρτη και Πέμπτη)
Περιοχή ευθύνης: Όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Θεραπευτικό πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας με στόχο την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη αποφυλακισμένων. Ομάδες κινητοποίησης, ομάδες θεραπείας και ομάδες επανένταξης. Υποστήριξη για νομικά θέματα, ενημέρωση για εργασιακά θέματα και συμβουλευτική σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των αποφυλακισμένων. Ειδική ομάδα πρόληψης της υποτροπής για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 12 μήνες συνεχόμενης θεραπείας σε οποιοδήποτε αναγνωρισμένο θεραπευτικό πρόγραμμα και έχουν διακόψει τη θεραπεία τους ή έχουν υποτροπιάσει.

Επιπλέον πληροφορίες: Εθελοντική συμμετοχή. Πολυφασικό, «ανοιχτό» και μη ιεραρχημένο θεραπευτικό πρόγραμμα. Διαδικασία για ραντεβού: Τηλεφωνική επαφή ενδιαφερόμενου/ης.

 

Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης

Διεύθυνση: Πίνδου 4 , 546 25   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. :  2310 544939
E-mailinfo@kethea-promitheas.gr 

Web sitewww.kethea-ithaki.gr 

Ειδικό Πρόγραμμα για Εξαρτημένους Γονείς - ΙΘΑΚΗ Θεραπευτικό Πρόγραμμα - ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Διεύθυνση: Ρεμπέλου 7 , 546 31   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. : 2310221945 

Fax: 2310544939 
E-mailrehab@kethea-ithaki.gr

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: Εξαρτημένους γονείς με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και εγκύους.

Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ατομική και ομαδική συμβουλευτική με στόχο την απεξάρτηση. Ιατρική παρακολούθηση και ψυχολογική υποστήριξη στην έγκυο μητέρα. Ιατρική παρακολούθηση των παιδιών. Φύλαξη και δημιουργική απασχόληση για παιδιά (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο). Εκπαίδευση των γονέων σε πρακτικές και συμπεριφορές που προάγουν την υγεία, τη δική τους και των παιδιών τους. Συμβουλευτική σε θέματα σχέσης μητέρας - παιδιού. Ενίσχυση των μητέρων στο γονεϊκό τους ρόλο.

Επιπλέον πληροφορίες: Εθελοντική συμμετοχή. «Ανοιχτό» πρόγραμμα (οι μητέρες μπορούν να εργάζονται και να μένουν στο σπίτι τους). Διαδικασία εισαγωγής: Μέσω των Συμβουλευτικών Κέντρων του ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Πολυδύναμος Συμβουλευτικός Σταθμός – Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 13, 54627 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 550919

Fax: 2310 550919

Website: www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση:Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: κυρίως Β. Ελλάδα, στην πράξη όμως όλη η επικράτεια

Απευθύνεται:  σε ενήλικες χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών

Παρεχόμενες υπηρεσίες:  Πληροφόρησης-Ενημέρωσης, Συμβουλευτικής, και Υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα, από ψυχοδραστικές ουσίες, και σε μέλη των οικογενειών τους. Τα άτομα τα οποία προσέρχονται και ωφελούνται των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφορούν σχεδόν αποκλειστικά χρόνιους πολυχρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση τόσο σωματικά όσο και ψυχοκοινωνικά.

Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης Χρήστος Ρογκότης (DETOX) – Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Λαγκαδά 196, 564 30 , Σταυρούπολη

Τηλ: 2313 324 186

Fax: 2313 324283

Website:www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: όλη η επικράτεια

Απευθύνεται: σε ενήλικες χρήστες και εξαρτημένους από ναρκωτικά

Δυναμικότητα: 19 κλίνες

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φαρμακευτική βοήθεια σε χρήστες ηρωίνης και βενζοδιαζεπινών κυρίως, αλλά και άλλων ουσιών, κατά την φάση εκδήλωσης σωματικών στερητικών συμπτωμάτων. Κινητοποίηση και προετοιμασία για συνέχιση της θεραπείας στην Θεραπευτική Κοινότητα Καρτερών ή στην Μονάδα Εξωτερικής Θεραπείας, αλλά και σε άλλα θεραπευτικά Προγράμματα  (με ομάδες ψυχοθεραπείας, κινητοποιητική συνέντευξη,  ομάδες πρόληψης υποτροπών, ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες σε θέματα υγείας που τους αφορούν, γυμναστική και άλλες δραστηριότητες).

Επιπλέον πληροφορίες: Δεν υπάρχουν κριτήρια επιλογής, όλοι οι ασθενείς γίνονται αποδεκτοί ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχουν εισαχθεί ή από το αν επιθυμούν ή όχι συνέχεια της θεραπείας. Διάρκεια: 21 μέρες

Μονάδα Διπλής Διάγνωσης (Συννοσηρότητας) - Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Λαγκαδά 196, 564 30 , Σταυρούπολη

Τηλ: 2313 324 188

Fax: 2313 324 188

Website:www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: κυρίως Β. Ελλάδα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Απευθύνεται: σε ενήλικες χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών με ταυτόχρονη σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Παράλληλη φροντίδα των δύο διαταραχών Υποστήριξη για τη συμμόρφωση στην φαρμακευτική αγωγή και την αποχή από την χρήση.

Επιπλέον πληροφορίες: Η Μονάδα Διπλής Διάγνωσης λειτουργεί σαν Κέντρο Ημέρας, χωρίς χρονικό όριο παρακολούθησης και προσπαθεί να καλύψει όσον το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των εξυπηρετούμενων. Δυναμικότητα: μέχρι 40 άτομα. Συνεργασία με τη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης και τη Β' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, στις περιπτώσεις που απαιτείται.

Θεραπευτική Κοινότητα ΚΑΡΤΕΡΩΝ – Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Καρτερές , 570 17

Τηλ: 23940 92444

Fax: 23940 92379

Websitewww.psychothes.gr 

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: όλη η επικράτεια

Απευθύνεται: σε ενήλικες χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχολογική απεξάρτηση των μελών από ψυχοδραστικές ουσίες. Ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες,  ομάδα αγροκτήματος, ομάδα ορειβασίας (αναρρίχηση, ποδηλατοδρομία, πεζοπορία), αθλητικές δραστηριότητες, ομάδα υγιεινής, ομάδα κουζίνας, ομάδα εικαστικών, ομάδα φωτογραφίας, ομάδα υπολογιστών κλπ. Προετοιμασία για την επακόλουθη κοινωνική επανένταξη.

Επιπλέον πληροφορίες: Ελεύθερο ουσιών πρόγραμμα. Διάρκεια: 9 μήνες.

Δεν υπάρχουν κριτήρια επιλογής, όλοι οι ασθενείς γίνονται αποδεκτοί ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχουν εισαχθεί ή από το αν επιθυμούν ή όχι συνέχεια της θεραπείας.

Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης  –  Ομάδα Στήριξης Προεπανένταξης -Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 13, 54627 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 550919, 540289

Fax: 2310 550919

Website: www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: όλη η επικράτεια

Απευθύνεται:  σε ενήλικες  που ολοκλήρωσαν τη Θεραπευτική Κοινότητα Καρτερών “ΙΑΝΟΣ”

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Υποστήριξη και προώθηση της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των χρηστών μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος της  Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών, σταδιακή αυτονόμησή και διατήρηση της αποχής. Ομάδα Στήριξης – Επανένταξης για τα άτομα που δεν ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της Θεραπευτικής Κοινότητας και λαμβάνουν πρόωρο εξιτήριο.

Επιπλέον πληροφορίες: Η διάρκεια του προγράμματος κοινωνικής επανένταξης είναι ένα έτος με δυνατότητα συνέχισης και δεύτερο χρόνο, αν κριθεί απαραίτητο ή αν προκύψει ανάγκη. Η διάρκεια παρακολούθησης της ομάδας στήριξης-επανένταξης είναι 2 έτη. Στους ασθενείς που υποτροπιάζουν, δίδεται η δυνατότητα να εισαχθούν άμεσα στην Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης (DETOX) και να επιστρέψουν στη συνέχεια στην Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης.

Συμβουλευτικός και Θεραπευτικός Σταθμός για άτομα εξαρτημένα από αλκοόλ, φάρμακα και τυχερά παιχνίδια - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Πτολεμαίων21 , 546 30   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310542141 Fax: 2310540413
Web site: www.psychothes.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα και Τετάρτη
Ώρες λειτουργίας 07:30 - 21:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 7.30 - 15.00 Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 


Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.


Απευθύνεται σε Ενήλικες χρήστες και εξαρτημένους από αλκοόλ και φάρμακα και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τυχερά παιχνίδια.


Περιοχή ευθύνης Βόρεια Ελλάδα


Παρεχόμενες υπηρεσίες Ενημέρωση και θεραπεία χρηστών και εξαρτημένων. Ενημέρωση και θεραπεία οικογένειας. Βοήθεια σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τυχερά παιχνίδια

Τομέας Στήριξης της οικογένειας

Διεύθυνση: Λαγκαδά 196, 56430 Σταυρούπολη

Τηλ.: 2313 324 651

Web site: www.psychothes.gr
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή,  09:00 - 21:30


Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.


Απευθύνεται: σε άτομα (άνδρες και γυναίκες) που έχουν ολοκληρώσει τη φάση της ανοιχτής κοινότητας

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

Ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής και υποστηρικτικής φύσης για τα μέλη της οικογένειας και των σημαντικών προσώπων του

Λειτουργία Ομάδων Γονέων με βασικό στόχο των ομάδων αυτών τη στήριξη του ρόλου τους, αλλά και τη σύνδεση της εξάρτησης με τις οικογενειακές σχέσεις: Ανοιχτή ομάδα γονέων & σημαντικών προσώπων, των οποίων τα σημαντικά πρόσωπα δεν έχουν αναζητήσει θεραπεία απεξάρτησης. Ομάδα γονέων κοινότητας των οποίων τα σημαντικά πρόσωπα βρίσκονται στο πρόγραμμα απεξάρτησης. Ομάδα Γονέων Επανένταξης

Συναντήσεις Οικογενειακής Θεραπείας, βασιζόμενη στις αρχές της Συστημικής Προσέγγισης και Θεραπείας, με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση σχέσεων των μελών της οικογένειας και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του απεξαρτημένου μέλους σε αυτήν.

Ομάδα Αλληλοβοήθειας Γονέων / Σύλλογος Γονέων – Εθελοντών του Π.Ε.Θ.Ε.Α. «ΑΡΓΩ»

Θεραπευτική” Κοινότητα

Λαγκαδά 196, 56430 Σταυρούπολη

Tel: 2313 324 651,2310 668 616, fax: 2313 324 321

Web site: www.psychothes.gr
E-mailargo@psychothes.gr

Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 21:30


Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης


Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.


Απευθύνεται: σε Εξαρτημένα άτομα (άνδρες και γυναίκες) τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα «κλειστής νοσηλείας», λόγω οικογενειακών, οικονομικών ή επαγγελματικών συνθηκών.


Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια


Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ατομική συμβουλευτική, ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία οικογένειας, δραματοθεραπεία. Ομάδες αυτοβοήθειας, ομάδες αντιπαράθεσης. Σωματική κινητοποίηση - γνωριμία σώματος. Ομάδες λογοτεχνίας, ομάδα κοινωνικής ενημέρωσης. Λειτουργία Σχολικής Μονάδας απεξαρτώμενων ατόμων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την απόκτηση απολυτηρίου γυμνασίου, λυκείου και Τ.Ε.Ε.(οικονομίας, διοίκησης).


Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό πρόγραμμα (οι συμμετέχοντες διαμένουν σε προσωπικό τους χώρο και παρακολουθούν τις διαδικασίες του προγράμματος το απόγευμα). Διαδικασία Εισαγωγής: Μέσα από το Σταθμό Καθοδήγησης του Εναλλακτικού Θεραπευτικού Προγράμματος ΑΡΓΩ.

Επιπλέον υπηρεσίες: Μονάδα Εκπαίδευσης, Πολυχώρος Απασχόλησης, Ξενώνας Φιλοξενίας, Ξυλουργική Μονάδα, Τομέας Προώθησης στην Αγορά Εργασίας, Ομάδα Πρόληψης Υποτροπής, Ομάδες Γονέων Κοινότητας – Επανένταξης, Ανοιχτή Ομάδα Γονέων και Σημαντικών Προσώπων, Ομάδα Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά των Εξαρτήσεων

 

Πρόγραμμα εργαζομένων

Γιαννιτσών 52, 54627  Θεσ/νίκη

Tel-Fax: 2310 540 353

Web site: www.psychothes.gr

E-mail: argo_stathmos@psychothes.gr

Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 19:00


Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης


Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.


Απευθύνεται: σε απευθύνεται σε ανθρώπους, που παρά την εξάρτησή τους από κάποια ψυχοτρόπο ουσία, καταφέρνουν να διατηρήσουν τη λειτουργικότητά τους στον εργασιακό τομέα.

Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια


Παρεχόμενες υπηρεσίες: Θεραπευτικές ομάδες: Αναδόμησης Συμπεριφοράς, Ανασκόπησης, Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης & Ατομική Συμβουλευτική.

Επιπλέον πληροφορίες: Πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονται. Πραγματοποιούνται ομάδες δίωρης διάρκειας με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα, καθώς και μια ατομική συνάντηση εβδομαδιαίως.

Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1031-ΟΚΑΝΑ

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.00 έως 16.00.

Απευθύνεται σε:

σε άτομα που κάνουν χρήση ουσιών και στο ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους

σε άτομα που ζητούν άμεση βοήθεια σε καταστάσεις κρίσης

σε επαγγελματίες του χώρου που αναζητούν εξειδικευμένη πληροφόρηση

στο ευρύτερο κοινό

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

Τηρώντας το απόρρητο και την ανωνυμία -Άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις ψυχοτρόπες ουσίες και τη χρήση τους, την πρόληψη και τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, τη θεραπεία και τις υπάρχουσες υπηρεσίες, τον ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματά του. Εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη βραχείας διάρκειας. Άμεση βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη σε καταστάσεις κρίσης, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση ουσιών (σύνδρομο στέρησης, αυτοκτονική συμπεριφορά, πρόληψη υποτροπής).

ΝΑΥΤΙΛΟΣ Μονάδα Εφήβων Θεσσαλονίκης - Ο.ΚΑ.ΝΑ


Διεύθυνση: Δαναΐδων9 , 546 26   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310566134 , 2310566135
Fax: 2310525348
E-mail: adolesthes@okana.gr Web site: www.okana.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 20:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Τρίτη και Παρασκευή 9.00 - 17.00

Φορέας: Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Περιστασιακούς, πειραματιζόμενους, συστηματικούς χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών μέχρι 20 ετών. Γονείς, ευρύτερο περιβάλλον (π.χ. καθηγητές, φίλους, συγγενείς, φορείς κ.τ.λ.).
Περιοχή ευθύνης Ευρύτερη περιφέρεια Βόρειας Ελλάδας
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτικός Σταθμός. Ατομικές, οικογενειακές, ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες.

Β' Μονάδα Υποκατάστασης Θεσσαλονίκης - Ο.ΚΑ.ΝΑ.


Διεύθυνση: Λαγκαδά196Α , 564 30   Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310601101 , 2310601102
Fax: 2310602666
E-mail: bmbdthes@okana.gr

Φορέας: Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.)

Γ' Μονάδα Υποκατάστασης Θεσσαλονίκης - Ο.ΚΑ.ΝΑ


Διεύθυνση: Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου (είσοδος δίπλα στην πύλη), 570 10 Εξοχή Θεσσαλονίκης
Τηλ.: 2310357109, 2310357463
Fax: 2310359147


Φορέας: Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.)

Δ' Μονάδα Υποκατάστασης Θεσσαλονίκης - Ο.ΚΑ.ΝΑ


Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου, Περιοχή Λιμένος ΤΜΚΘ ΟΣΕ , 546 27   Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310540652, 2310500299
Fax: 2310531402

Φορέας: Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.)

Ναρκομανείς Ανώνυμοι - Ομάδες Ανωνύμων Δώδεκα Βημάτων

Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας: 210 3474777 (Καθημερινά 18.30-20.00 -
τις υπόλοιπες ώρες λειτουργεί αυτόματος τηλεφωνητής
που δέχεται μηνύματα)
Για τη Βόρεια Ελλάδα μπορείτε επίσης να καλέσετε
2310 625355 (Καθημερινά 18.30-20.00)
E-mail: na.greece@gmail.com Website:www.nagreece.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Απευθύνεται σε: κάθε ναρκομανή, άσχετα με τη συγκεκριμένη ουσία ή συνδυασμό ουσιών που έκανε χρήση.

Παρεχόμενες υπηρεσίες/βοήθεια:Το ΝΑ είναι εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας.Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής από όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ


Στη  Θεσσαλονίκη λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες:

Α) Βαρδάρη
Διεύθυνση: Γιαννιτσών 76-78, 1ος όροφος
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Παρασκευή & Κυριακή 12:00-13:30
Δευτέρα (ανοικτή), Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή 19:00-20:30
Τετάρτη & Παρασκευή 21:00-22:30
Όλες οι συγκεντρώσεις είναι άκαπνες

Β) Λαοδηγήτρια
Διεύθυνση: Ιουλιανού 29-31, υπόγειο
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 21:30-23:00
Όλες οι συγκεντρώσεις είναι άκαπνες

Γ) Καλαμαριά
Διεύθυνση: Πλαζ Αρετσού (κτίριο ναυαγοσωστών)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:30-22:00
Σάββατο & Κυριακή 12:00-13:30
Όλες οι συγκεντρώσεις είναι άκαπνες

Δ)Κορδελιό
Διεύθυνση: Αλ. Παπαδιαμάντη 1 (πολυθεματικό ευρυζωνικό πάρκο Δήμου Μέρες & ώρες λειτουργίας: Κορδελιού, Κέντρο Πληροφόρησης Νέων)
Τετάρτη 19:00-20:30
Την 1η Τετάρτη κάθε μήνα η συγκέντρωση είναι ανοικτή

Ε) Τούμπα
Διεύθυνση: Αρτάκης 1, Άγιος Θεράποντας (Πνευματικό Κέντρο Ναού)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη 19:30-21:00 (άκαπνη)
Την 1η Τρίτη κάθε μήνα η συγκέντρωση είναι ανοικτή

ΣΤ) Καυτατζόγλειο
Διεύθυνση: Περδίκα 55 (οδός Ιωαννίνων, εκκλησία Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 19:00-20:30 (άκαπνη)
Την 1η Παρασκευή κάθε μήνα η συγκέντρωση είναι ανοικτή

Ζ) Καμάρα
Διεύθυνση: Ιπποδρομίου 10 (δίπλα στην πλατεία Ναυαρίνου, στο συσσίτιο)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πεμπτη 12:00-13:30
Την 1η Πέμπτη του μήνα η συγκέντρωση είναι ανοικτή

Η) Σαράντα Εκκλησιές
Διεύθυνση: Οδός Βιζυηνού (τέρμα, δίπλα από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 19:30-21:00
Την 1η Δευτέρα κάθε μήνα η συγκέντρωση είναι ανοικτή

Θ) Γυναικείου Ενδιαφέροντος
Διεύθυνση: Ησιόδου 10 (Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα»)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 19:00-20:30 (άκαπνη)
Την 1η Τετάρτη του μήνα η συγκέντρωση είναι ανοικτή

Επιπλέον πληροφορίες: Οι συγκεντρώσεις που σημειώνονται ως «ανοικτές» είναι ανοικτές για οποιονδήποτε επιθυμεί να τις παρακολουθήσει. Οι «κλειστές συγκεντρώσεις» είναι για ναρκομανείς και για αυτούς που νομίζουν ότι μπορεί να έχουν πρόβλημα με ναρκωτικά. Όσες συγκεντρώσεις δε σημειώνονται ως «ανοικτές» είναι «κλειστές».

Λειτουργεί και κλειστή διαδικτυακή ομάδα.

 

Ανώνυμες Οικογένειες (F.A)- Ομάδες Ανωνύμων Δώδεκα Βημάτων


Website: www.familiesanonymous.org.gr 
E
mail:info@familiesanonymous.org.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fa.greece@yahoo.gr 

Τηλ.: 2105235243

Απευθύνεται σε: συγγενείς και φίλους χρηστών ναρκωτικών


Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες

Α) Διεύθυνση: Οδυσσέως 19, 2ος όροφος (περιοχή Βαρδάρη, είσοδος    εντός στοάς)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη 18:00-20:00

Β) Διεύθυνση:  Βασ. Όλγας 48, ισόγειο
Εκκλησία Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου, Πνευματικό Κέντρο
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 18:30-20:00

Γ) Διεύθυνση:  Ελ. Βενιζέλου 26 & Παντελεήμονος
Πνευμ. Κέντρο Ναού Αγίου Παντελεήμονος, Βότση, Καλαμαριά
Μέρες & ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 19:00-21:00

Ανώνυμες Οικογένειες (F.A)- Ομάδες Ανωνύμων Δώδεκα Βημάτων


Website:
www.familiesanonymous.org.gr 
E-mail:
info@familiesanonymous.org.grΑυτήηδιεύθυνσηηλεκτρονικούταχυδρομείουπροστατεύεταιαπότουςαυτοματισμούςαποστολέωνανεπιθύμητωνμηνυμάτων. Χρειάζεταιναενεργοποιήσετετη JavaScript γιαναμπορέσετενατηδείτε. , fa.greece@yahoo.gr

Απευθύνεται σε συγγενείς και φίλους χρηστών ναρκωτικών


Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες

Α) Διεύθυνση: Μητροπόλεως 10, στάση Πλατεία Ελευθερίας (3ος όροφος)
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 18:00-20:00
Δευτέρα 18:00-20:00 (συζύγων & αδελφών)

Β) Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 26 & Παντελεήμονος,
Πνευμ. Κέντρο Ναού Αγίου Παντελεήμονος, Βότση, Καλαμαριά
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 19:00-21:00

Αλκοολικοί Ανώνυμοι- Ομάδες Ανωνύμων Δώδεκα Βημάτων

E-mail: aa.gso.ellada@gmail.comWebsite:www.aa-greece.gr 

Απευθύνεται σε: άτομα με πρόβλημα χρήσης και εξάρτησης από το αλκοόλ που επιθυμούν να σταματήσουν να πίνουν.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες/ βοήθεια: Οι αλκοολικοί ανώνυμοι είναι μια αδελφότητα ανδρών και γυναικών που μοιράζονται την πείρα, τη δύναμη  και την ελπίδα για να μπορέσουν να αναρρώσουν από τον αλκοολισμό.

Επιπλέον πληροφορίες: Η συμμετοχή στους Α.Α. δεν χρειάζεται καμίας μορφής υποχρεωτική συνδρομή.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες

Α) Ομάδα «Θεσσαλονίκης»
Διεύθυνση: Δωδεκανήσου& Βαλαωρίτου 1, 3ος όροφος
Τηλ.: 2310626126
E-mail: aa_thessalonikhs@yahoo.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μέρες & ώρες λειτουργίας:  Καθημερινά 20:00-21:30
Σάββατο, Κυριακή & Τετάρτη 12:00-13:30
Επιπλέον πληροφορίες:
Κάθε Τετάρτη η συγκέντρωση είναι ανοιχτή. Oι συγκεντρώσεις είναι
άκαπνες

Β) Ομάδα «Κάστρων Άνω Πόλης»
Διεύθυνση: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νεάπολης-Συκεών, 3ος όροφος
E-mail:  FrAenzel@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 20:00-21:30

 

Οικογενειακές Ομάδες των Αλκοολικών Ανωνύμων  

Ιστοσελίδα: www.alanon.gr Ηλ. Ταχυδρομείο: info@alanon.gr

Διεύθυνση: Παπαρηγοπούλου 7, 5οςορ.  (κτίριο Δήμου Θεσσαλονίκης)         

E-mail: alanonthessaloniki@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μέρες & ώρες λειτουργίας:  Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή 18:00-19:30. Ανοιχτή ομάδα κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα.

Διεύθυνση: Φράγκων 19 (χώρος καθολικής εκκλησίας)
E-mail: alanonthessfragkon@gmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Κυριακή 18:00-19:00
Απευθύνεται σε συγγενείς και φίλους των αλκοολικών.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες/βοήθεια: Οι οικογενειακές ομάδες της Αλ-Ανων είναι ομάδες αυτοβοήθειας για συγγενείς και φίλους αλκοολικών που μοιράζονται τις εμπειρίες, την πίστη τους και την ελπίδα, ώστε να μπορέσουν να λύσουν κοινά τους προβλήματα.

Ανώνυμες Ομάδες Εξαρτημένων από τυχερά παιχνίδια - Ομάδες Ανωνύμων Δώδεκα Βημάτων


Διεύθυνση: (ΟΑΣΙΣ) Μοσκώφ12 , 546 25   Θεσσαλονίκη
Μέρες λειτουργίας Τρίτη και Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 18:00 - 20:00
Απευθύνεται σε Οι «Ανώνυμες Ομάδες Εξαρτημένων από τυχερά παιχνίδια» απευθύνονται σε άτομα με πρόβλημα χρήσης και εξάρτησης από το τα τυχερά παιχνίδια.

 

Ανώνυμοι Υπερφάγοι - Ομάδες Ανωνύμων Δώδεκα Βημάτων

Website: www.anonymoi-yperfagoi.org.gr
Απευθύνεται σε: άτομα που έχουν πρόβλημα με το βάρος ή το ψυχαναγκαστικό φαγητό.
Παρεχόμενες υπηρεσίες/βοήθεια: Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι είναι μία αδελφότητα ατόμων οι οποίοι, μέσω κοινής εμπειρίας, δύναμης και ελπίδας αναρρώνουν από την ψυχαναγκαστική υπερφαγία. 

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες:

Α) Περιοχή Βαρδάρη
Διεύθυνη:
Παπαρρηγοπούλου 7, 5ος όροφος (κτίριο Δήμου Θεσσαλονίκης)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη 11:00-12:30, Τετάρτη & Πέμπτη 18:00-19:30, Σάββατο & Κυριακή 18:30-19:30
Την 1η Τετάρτη και το 1ο Σάββατο κάθε μήνα η συγκέντρωση είναι ανοικτή

B) Καλαμαριά
Διεύθυνση
: Πλάζ Αρετσούς (Φάρος Ναυαγοσώστη), δίπλα στον κινηματογράφο «Αύρα»
E-mail: oakalamarias2012@gmail.com
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 17:00-18:30, Πέμπτη 11:30-13:00 (εργαστήριο)
Την 1η Δευτέρα κάθε μήνα η συγκέντρωση είναι ανοικτή

Πρόγραμμα Προαγωγής της Αυτοβοήθειας

Διεύθυνση: Οδυσσέως 19 (εντός στοάς), 546 25, Θεσσαλονίκη 
Τηλ. : 2310500477, 2310500478 
Fax: 2310500477,  2310500478

E-mail: selfhelp@auth.gr  & thessaloniki@selfhelp.gr Websiteselfhelp.gr
Μέρες & ώρες λειτουργίας:
 Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 20:00 
και Σάββατο 13.00 - 20.00 

Φορέας: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τμήμα Ψυχολογίας. Τομέας Κοινωνικής / Κλινικής Ψυχολογίας. Με τη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ. 
Απευθύνεται σε:  Ενήλικες χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, γονείς και συγγενείς χρηστών, άτομα που αντιμετωπίζουν άλλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα και ενδιαφέρονται για την πρόταση της αυτοβοήθειας. 
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης περιλαμβάνει:

Ατομικές συναντήσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Ομάδες υποστήριξης. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ιατρικά, νομικά, εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα. Συμμετοχή στο Ημερήσιο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και τις δράσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτό (πολιτιστικές, οικολογικές, αθλητικές). Σεμινάρια για το φαινόμενο της εξάρτησης και τους τρόπους αντιμετώπισης του. Προσέγγιση και ευαισθητοποίησης χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών (Streetwork).

Ατομική συμβουλευτική υποστήριξη προς τα μέλη της οικογένειας ή του άμεσου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Σεμινάρια για το φαινόμενο της εξάρτησης και τους τρόπους αντιμετώπισης του. Ομάδες υποστήριξης συγγενών και φίλων ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης. Υποστήριξη για τη δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας.

«ΟΑΣΙΣ» Εταιρία Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων

 

Διεύθυνση: Μοσκώφ12 , 546 25   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310508598 Fax: 2310508599
E-mail: oasis@oasis.org.gr Web site: www.oasis.org.gr
Ώρες λειτουργίας 10:00 - 22:00
Φορέας: ΟΑΣΙΣ
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Άτομα με προβλήματα σχέσεων, διατροφικής διαταραχής, αλκοολισμού, τοξικομανίας, τζόγου, συνεξάρτησης
Περιοχή ευθύνης Βόρεια Ελλάδα
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ομάδες αυτοβοήθειας, ασφαλές περιβάλλον, ψυχοκοινωνική και νομική συμβουλευτική, επαγγελματικός προσανατολισμός.

1114 Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης και Τηλεσυμβουλευτικής για το τζόγο ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΑΛΦΑ

E-mail1114a@kethea-alfa.gr.

Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 21:00 


Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α.(Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) - Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα που πιθανόν αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από την ενασχόληση τους με  τα τυχερά παιχνίδια. συγγενείς και φίλους τους, επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Η ενημέρωση για την επίδραση που έχει η προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο στον ίδιο τον παίκτη και το περιβάλλον του. Η παροχή προτάσεων για καλύτερη διαχείριση της προβληματικής ενασχόλησης και των συνεπειών που προκαλεί. Η πληροφόρηση για τα δημόσια προγράμματα απεξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια καθώς και για άλλους τρόπους οργανωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.

Πρόγραμμα Εξωτερικής Παρακολούθησης ΙΘΑΚΗ - ΙΘΑΚΗ Θεραπευτικό Πρόγραμμα - ΚΕ.Θ.Ε.Α.


Διεύθυνση: Ρεμπέλου 7 , 546 31   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. :  2310 221945
E-mailrehab@kethea-ithaki.gr 

Web sitewww.kethea-ithaki.gr 
Ώρες λειτουργίας 13:00 - 21:00 (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή) και  9.00 - 17.00 (Τρίτη και Πέμπτη)

 

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) / Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ 

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: Ενήλικες χρήστες και εξαρτημένους από ναρκωτικά και αλκοόλ (πάνω από 20 ετών).

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ανοιχτό θεραπευτικό πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης ενηλίκων. Ατομική & ομαδική συμβουλευτική θεραπεία. Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Νομική κάλυψη. Ομάδες πρόληψης υποτροπής. Εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων. Επαγγελματική συμβουλευτική. Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Πολυδύναμο ψυχοδιαγνωστικό κέντρο Θεσσαλονίκης - ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Διεύθυνση: Πίνδου 4 , 546 25 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 221413
Fax: 2310 513448

Φορέας: ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)


Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.


Απευθύνεται σε Ανθρώπους με διπλή διάγνωση και ανθρώπους εξαρτημένους από το αλκοόλ, καθώς και τις οικογένειές τους.


Περιοχή ευθύνης Όλη η Ελλάδα


Παρεχόμενες υπηρεσίες
Ενημέρωση, αξιολόγηση-διάγνωση, συμβουλευτική, ατομική και ομαδική θεραπεία. Εκπαίδευση και κατάρτιση. Φροντίδα Υγείας. Οικογενειακή στήριξη.


Επιπλέον πληροφορίες Στελέχωση από διεπιστημονική ομάδα (ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, νοσηλεύτρια και απόφοιτος θεραπευτικού προγράμματος).

Μονάδα Εξωτερικής Θεραπείας (ΜΕΘ),  Δίκτυο Εξωτερικών/Υποστηρικτικών Υπηρεσιών ΙΑΝΟΣ – Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 13, 54627 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 550919

Fax: 2310 550919

Website: www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση:Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: κυρίως Β. Ελλάδα

Απευθύνεται σε:

 • Χρήστες, οι οποίοι απέχουν από όλες τις ψυχοτρόπες ουσίες (και αλκοόλ) και δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιο κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα λόγω οικογενειακών, επαγγελματικών, σπουδαστικών, ή άλλων υποχρεώσεων, κάτι το οποίο αποτελεί και κριτήριο εισαγωγής στο πρόγραμμα αυτό.
 • Χρήστες με κύρια ουσία χρήσης άλλη από τα οπιούχα,
 • Χρήστες νέων συνθετικών ουσιών,
 • Περιστασιακούς χρήστες
 • Απεξαρτημένους με ανάγκες μακρόχρονης υποστήριξης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία καθώς και ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις εκτός προγράμματος (π.χ. επισκέψεις σε θέατρα, κινηματογράφο, μουσεία, εκθέσεις, αθλητικές εκδηλώσεις κ.λ.π.).Συμβουλευτική ψυχοθεραπεία γονέων, ομαδικού και ατομικού τύπου.

Επιπλέον πληροφορίες: Διάρκεια θεραπείας 2 έτη. Δυναμικότητα: 30 θέσεις θεραπείας

Εξωτερικό Πρόγραμμα Γυναικών/Μητέρων,  Δίκτυο Εξωτερικών/Υποστηρικτικών Υπηρεσιών ΙΑΝΟΣ – Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 13, 54627 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 550919

Fax: 2310 550919

Website: www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης:  κυρίως Β. Ελλάδα

Απευθύνεται σε: γυναίκες ή/ και μητέρες χρήστριες ψυχοδραστικών ουσιών, των οποίων οι ανάγκες, πρακτικές και ψυχοκοινωνικές απαιτούν μια διαφοροποιημένη προσέγγιση

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της Μονάδας Εξωτερικής Θεραπείας και επιπλέον ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία εστιασμένη σε διάφορα γυναικεία θέματα (ψυχολογική/σωματική/σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική ταυτότητα, μητρότητα)

Επιπλέον πληροφορίες: Διάρκεια θεραπείας 2 έτη. Δυναμικότητα: 10 θέσεις θεραπείας

Μονάδα Παθολογικής Χρήσης Διαδικτύου, Δίκτυο Εξωτερικών/Υποστηρικτικών Υπηρεσιών ΙΑΝΟΣ – Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 13, 54627 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 550919

Fax: 2310 550919

Website: www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης:  κυρίως Β. Ελλάδα

Απευθύνεται σε: ενήλικες χρήστες Διαδικτύου και στις οικογένειες τους

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχιατρική και παιδοψυχιατρική αξιολόγηση, ειδικό εξατομικευμένο πρόγραμμα περιορισμού της υπερβολικής χρήσης και εκμάθηση ενός ορθολογικότερου τρόπου χρήσης των νέων τεχνολογιών από τον χρήστη, ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία, οικογενειακή/ συστημική ψυχοθεραπεία (όπου απαιτείται), επανασύνδεση με ότι μπορεί να νοηματοδοτήσει τη ζωή, την κινητοποίηση και ενίσχυση του συνόλου των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των χρηστών.

Επιπλέον πληροφορίες: Εξατομικευμένη διάρκεια.

Πρόγραμμα Προετοιμασίας για την Θεραπευτική Κοινότητα Καρτερών – Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Λαγκαδά 196, 564 30 , Σταυρούπολη

Τηλ: 2313 324 188

Fax: 2313 324 188

Website:www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση:Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: όλη η επικράτεια

Απευθύνεται: σε ενήλικες χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Θεραπευτικές διαδικασίες και υποστήριξη που γεφυρώνει τον χρόνο μεταξύ Detox και  Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών(Θ.Κ.Κ.)  στα πλαίσια της ίδιας θεραπευτικής φιλοσοφίας.

Επιπλέον πληροφορίες: H ολοκλήρωση της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης  δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση της Ομάδας Προετοιμασίας Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παραπομπής από τον Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Σταθμό μετά από μια περίοδο 4 βδομάδων ελέγχου της αποχής.

Γραφείο Στήριξης στην Απασχόληση– Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 13, 54627 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 550919, 540289

Fax: 2310 550919

Website: www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: όλη η επικράτεια

Απευθύνεται:  σε ενήλικες  που ολοκλήρωσαν τα Θεραπευτικά Προγράμματα του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”

Παρεχόμενες υπηρεσίες

 • Διερεύνηση ατομικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων
 • Εκμάθηση τεχνικών σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος
 • Οργάνωση και εφαρμογή σχεδίου δράσης στην αγορά εργασίας
 • Εκμάθηση τεχνικών ανεύρεσης εργασίας
 • Προετοιμασία συνέντευξης με εργοδότες
 • Πληροφόρηση για προγράμματα Διασύνδεση με τη Σχολική Μονάδα Δεύτερης Ευκαιρίας του Ψ.Ν.Θ.
 • Δικτύωση με τα τοπικά τμήματα του Ο.Α.Ε.Δ., τα γραφεία ανέργων δημοτικών διαμερισμάτων, την Επιθεώρηση Εργασίας και γενικότερα με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • Ενημέρωση για προγράμματα Εκπαίδευσης-Επιμόρφωσης, Επιδότησης Νέων Θέσεων Εργασίας & Επιδότησης Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών
 • Υποστήριξη Επιχειρηματικότητας
 • Ενημέρωση για Εργασιακά Θέματα, Δικαιώματα Εργαζομένων
 • Στήριξη στον εργασιακό χώρο
 • Θέματα Κοινωνικο-προνοιακού χαρακτήρα

Πρόγραμμα  Στήριξης Οικογένειας  – Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων “ΙΑΝΟΣ”- Ψ.Ν.Θ.

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 13, 54627 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 550919, 540289

Fax: 2310 550919

Website: www.psychothes.gr

 

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: κυρίως Β. Ελλάδα

Απευθύνεται: σε οικογένειες (γονείς, συγγενείς, σύζυγοι και σύντροφοι) μελών που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα “ΙΑΝΟΣ”.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ομάδες Στήριξης Οικογένειας (γονέων, συγγενών, συζύγων και συντρόφων) μελών της Θεραπευτικής Κοινότητα Καρτερών, της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης, της Μονάδα Εξωτερικής Θεραπείας και της Μονάδα Διπλής Διάγνωσης. Οι Ομάδες γίνονται σε τακτικά διαστήματα (ανά 15 μέρες) και είναι κυρίως ενημερωτικού-υποστηρικτικού-συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Σχολική Μονάδα Ψ.Ν.Θ.

Όλα τα μέλη των διαφόρων δομών του Τμήματος Αποκατάστασης μπορούν να παρακολουθήσουν τη Σχολική Μονάδα.

Σταθμός Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης

Γιαννιτσών 52, 54627  Θεσ/νίκη

Tel-Fax: 2310 540 353

Web site: www.psychothes.gr

E-mail: argo_stathmos@psychothes.gr

Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 19:00


Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης


Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.


Απευθύνεται: σε Εξαρτημένα άτομα (άνδρες και γυναίκες) τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα «κλειστής νοσηλείας», λόγω οικογενειακών, οικονομικών ή επαγγελματικών συνθηκών.


Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια


Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ενημέρωση χρηστών και των οικογενειών τους. Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη χρηστών. Προετοιμασία χρηστών για εισαγωγή στο θεραπευτικό πρόγραμμα. Πρόγραμμα αντιδότων. Ομάδες γονέων.

Μονάδα Διπλής Διάγνωσης

Γιαννιτσών 52, 54627  Θεσ/νίκη

Tel-Fax: 2310 540 353

Web site: www.psychothes.gr

E-mailargo_dd@psychothes.gr

 

Απευθύνεται: σε άτομα (άνδρες και γυναίκες) που παρουσιάζουν εξάρτηση από ουσίες, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν ψυχική διαταραχή.

 

Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια


Παρεχόμενες υπηρεσίες

 • Ψυχιατρική παρακολούθηση και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής (εφόσον κρίνεται απαραίτητο)
 • Υποστήριξη για τη μείωση ή/και διακοπή της χρήσης

Μονάδα Κοινωνικής Επαναδραστηριοποίησης

Διεύθυνση: Λαγκαδά 196, 56430 Σταυρούπολη

Τηλ.: 2313 324 202

Web site: www.psychothes.gr
Μέρες & ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 21:30

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.


Απευθύνεται: σε άτομα (άνδρες και γυναίκες) που έχουν ολοκληρώσει τη φάση της ανοιχτής κοινότητας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης. Λειτουργία γραφείου προώθησης στην αγορά εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού. Ξενώνας φιλοξενίας

 

Οικογενειακές Ομάδες των Αλκοολικών Ανωνύμων

Διεύθυνση: Προμηθέως 40 (κοντά στο ξενοδοχείο Capsis)
Τηλ.: 2310626126
E-mail: : info@alanon.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 18:00-19:30, Κυριακή 16:45-18:15

Απευθύνεται σε συγγενείς και φίλους των αλκοολικών.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες/βοήθεια: Οι οικογενειακές ομάδες της Αλ-Ανων είναι ομάδες αυτοβοήθειας για συγγενείς και φίλους αλκοολικών που μοιράζονται τις εμπειρίες, την πίστη τους και την ελπίδα, ώστε να μπορέσουν να λύσουν κοινά τους προβλήματα.

Επιπλέον πληροφορίες:
Ανοιχτή ομάδα κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα. 

Ενήλικα Παιδιά των Αλκοολικών (ΕΠΑ)
Διεύθυνση: Προμηθέως 40 (κοντά στο ξενοδοχείο Capsis)
Τηλ.: 2310626126

E-mail: epagreece@gmail.comΑυτήηδιεύθυνσηηλεκτρονικούταχυδρομείουπροστατεύεταιαπότουςαυτοματισμούςαποστολέωνανεπιθύμητωνμηνυμάτων. Χρειάζεταιναενεργοποιήσετετη JavaScript γιαναμπορέσετενατηδείτε.
Website:
http://www.adultchildren.org/lit-FAQ-EL

Μέρες & ώρες λειτουργίας Πέμπτη στις 21:30 & Σάββατο στις 17:00

Απευθύνεται σε ενήλικα παιδιά αλκοολικών

Παρεχόμενες υπηρεσίες/βοήθεια: Τα Ενήλικα Παιδιά των Αλκοολικών (ΕΠΑ) είναι ένα πρόγραμμα ανάρρωσης για ενήλικες των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί ως αποτέλεσμα της ανατροφής τους σε μία οικογένεια αλκοολικών ή σε άλλη δυσλειτουργική οικογένεια. Είναι βασισμένο στην επιτυχία των Ανώνυμων Αλκοολικών χρησιμοποιώντας τη δική του εκδοχή των Δώδεκα Βημάτων και των Δώδεκα Παραδόσεων.

Διαδικτυακές συναντήσεις (όνομα skype:epa.gr)

Τζογαδόροι Ανώνυμοι

Διεύθυνση: Οδυσσέως 19, 2ος όροφος
(περιοχή Βαρδάρη, είσοδος εντός στοάς)
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη & Πέμπτη 18:00-19:30

Απευθύνεται σε: άτομα με πρόβλημα χρήσης και εξάρτησης από το τα τυχερά παιχνίδια.

Παρεχόμενες υπηρεσίες/βοήθεια: Οι Ανώνυμοι Τζογαδόροι είναι μια αδελφότητα αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες που συγκεντρώνονται για να λύσουνε μαζί το κοινό τους πρόβλημα και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον να αναρρώσει από το πρόβλημα του τζόγου.

Ε' Μονάδα Υποκατάστασης Θεσσαλονίκης - Ο.ΚΑ.ΝΑ


Διεύθυνση: Στίλπωνος Κυριακίδη 1 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-219414 2310-219430
Fax: 2310531402

Υπηρεσία «Δουλειά στο δρόμο» (Streetwork)-OKANA


Διεύθυνση: Δαναϊδών 9, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 557270 & 2310 557275


Φορέας: ΟΚΑΝΑ Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών


Απευθύνεται σε: Εξαρτημένα άτομα (ανεξαρτήτως του αν είναι σε πρόγραμμα υποκατάστασης ή όχι).


Περιοχή ευθύνης: Θεσσαλονίκη


Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ενημέρωση και στήριξη για κοινωνικοπρονοιακά ζητήματα. Ενημέρωση για προγράμματα απεξάρτησης και υποκατάστασης. Παραπομπές.

Παιδοψυχιατριακή Υπηρεσία Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ

 


Διεύθυνση: Στ. Κυριακίδη 1, 546 36, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310993312 (ραντεβού) ,
Fax: 2310993196

E-mail:ahepahos@n3.syzefxis.gov.gr  
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Σύμφωνα με τα ωράρια λειτουργίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ - Α΄ ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Φορέας: Γ΄ Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ. - Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Παιδιά βρεφικής, νηπιακής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας (έως 18 ετών), στις οικογένειες και φορείς-υπηρεσίες του τομέα ευθύνης (κοινωνικο-προνοιακοί, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί κ.λπ.).
Περιοχή ευθύνης - Κεντρικός Τομέας Ψυχικής Υγείας Θεσσαλονίκης (Α, Γ, Δ, δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Δήμος Αγίου Παύλου, Αρέθουσας, Ασσύρου, Εγνατίας, Λαγκαδά, Λαχανά, Σοχού και Τριανδρίας)
Παρεχόμενες υπηρεσίες Διάγνωση. Συμβουλευτική & θεραπευτική παρέμβαση. Συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς της κοινότητας (δημοτικό Βρεφοκομείο Αγ. Στυλιανός, Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ., Μέριμνα Παιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας με αναπτυξιακές δυσκολίες, Πρόγραμμα Πρώιμη Παρέμβασης για παιδιά προσχολική ηλικίας «Ζεστή αγκαλιά»)

Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων - Γ.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Διεύθυνση: Εξοχή, 570 10   Εξοχή - Θεσσαλονίκης
Τηλ.: 2313 307575, 2313 307572
Fax: 2313 307864


Φορέας: Γ.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ. 


Απευθύνεται σε Παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και σε έφηβους μέχρι και 18 ετών.


Περιοχή ευθύνης Δυτικός τομέας Νομού Θεσσαλονίκης. 


Παρεχόμενες υπηρεσίες Διάγνωση. Θεραπευτική παρέμβαση. Νοσηλεία. Εργασία με οικογένεια. Συνεργασία με σχολεία, προγράμματα παιδαγωγικής - θεραπευτικής βοήθειας. Λογοθεραπεία. Εργοθεραπεία. Προγράμματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης για ειδικούς. Προγράμματα ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης.

Επιπλέον πληροφορίες: Η επικοινωνία για ραντεβού γίνεται μέσω του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γ.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.Η νοσηλεία απευθύνεται σε άτομα άνω των 14 ετών και εξυπηρετούνται άτομα όλου του Νομού ή κατά περιπτώσεις και άλλων Νομών.

Παιδοψυχιατρικό Τμήμα - Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ


Διεύθυνση: Κων/πόλεως 49, 546 42   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310-892420, 2310-814780
Fax:
2310814780


Φορέας: Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ. 


Απευθύνεται σε Παιδιά βρεφικής, νηπιακής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας (έως 18 ετών) και στους γονείς τους.
Περιοχή ευθύνης Ανατολικός Τομέας Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εξωτερικά ιατρεία. Ενδονοσοκομειακή νοσηλεία. Διασυνδετική. Διάγνωση. Θεραπευτική παρέμβαση. Συμβουλευτική γονέων για προβλήματα λόγου, μαθησιακά, νοητικά, ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Λογοθεραπεία. Εργοθεραπεία. Ψυχοθεραπεία.

Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης)


Διεύθυνση: Γιαννιτσών 52, 546 27, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310554031

Fax: 2310554032

e-mail: iatro_paidag@psychothes.gr


Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών) και στις οικογένειές τους.
Περιοχή ευθύνης Δυτική Θεσσαλονίκη
Παρεχόμενες υπηρεσίες Διάγνωση, αξιολόγηση ψυχικών διαταραχών. Θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών και οικογενειών (εξαιρούνται άτομα με εξαρτήσεις). Συμβουλευτική και εκπαιδευτική παρέμβαση στην κοινότητα και στα σχολεία ειδικής και γενικής εκπαίδευσης. Συνεργασία με άλλους φορείς π.χ. δικαστήρια ανηλίκων. Εκπαιδευτικό έργο και αγωγή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην κοινότητα.

Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Γ.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) 


Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 12 με Κοσμά Αιτωλού 1 (είσοδος από Κοσμά Αιτωλού 1), 56224, Εύοσμος
Τηλ.: 2310-515655 , 2310-535537 (ραντεβού καθημερινά 8.30-9.30)
Fax: 2310517189

Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 8.00 - 15.00
Φορέας: Γ.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και σε έφηβους μέχρι και 18 ετών και τις οικογένειές τους.
Περιοχή ευθύνης Δυτικός Τομέας Νομού Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Τακτικό Παιδοψυχιατρικό Ιατρείο, Ιατρείο ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας), Ιατρείο Αναπτυξιακών Διαταραχών για παιδιά προσχολικής ηλικίας (έως 5 ετών), Ιατρείο Μαθησιακών Δυσκολιών, Τακτικό Ιατρείο Ψυχομετρίας, Λογοθεραπευτικό Ιατρείο, Ιατρείο Τραυλισμού, Εργοθεραπευτικό Ιατρείο, Εξωτερικό Ιατρείο ψυχοπαθολογίας-ψυχοθεραπείας εφήβων (παιδοψυχιατρική και ψυχολογική υπηρεσία), Ιατρείο για θέματα Εξαρτητικών Συμπεριφορών, Εξειδικευμένο Εξωτερικό Ιατρείο για ψυχοδικαστικές εκτιμήσεις, Ιατρείο για τη συστηματική παιδοψυχιατρική κάλυψη του Κέντρου Υγείας Λαγκαδά. Συνεργασία με σχολεία και υπηρεσίες, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες.

Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Θεσσαλονίκης –Π.Ε.Δ.Υ. ΚΕΠΥΘ – ΕΟΠΥΥ

Διεύθυνση: (ΙΚΑ Αμπελοκήπων) Ελευθερίας 48 ,546 26, Θεσσαλονίκη 
Τηλ. : 2310-521800 (για ραντεβού), 2310-556583

Fax: 2310535929 

Email:kepyth@otenet.gr


Ώρες λειτουργίας 07:00 – 15.00
Φορέας: Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων 
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ. 
Απευθύνεται σε ασφαλισμένους όλων των ταμείων και ανασφάλιστους: Παιδιά βρεφικής, νηπιακής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας (έως 18 ετών) και στους γονείς τους. 
Περιοχή ευθύνης: Δυτικός Τομέας Νομού Θεσσαλονίκης 
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Διάγνωση. Θεραπευτική παρέμβαση. Συμβουλευτική γονέων για προβλήματα λόγου, συμπεριφοράς μαθησιακά, νοητικά και ψυχολογικά

1ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Β’ Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 22 , 56430   Σταυρούπολη, Δήμος Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη (3ος όροφος, η πρόσβαση γίνεται από την πλαϊνή είσοδο του κτιρίου στην πρασιά μεταξύ κτιρίου και ξενοδοχείου)

Ώρες λειτουργίας: 8:00- 16:00
Τηλ. : 2310603384, 2310-666130 

Fax: 2310588139 

E-mail: mail@1kesy-v.thess.sch.gr

Ιστοσελίδα: http://1kesy-v-new.thess.sch.gr
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 16:00 
Φορέας: Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Νομική υπόσταση Δημόσια Υπηρεσία-Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων. 
Απευθύνεται σε Μαθητές ηλικίας 4 - 22 ετών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπ/σης και για τους οποίους προκύπτουν οι ενδείξεις ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων. 
Περιοχή ευθύνης : Περιοχή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. 
Παρεχόμενες υπηρεσίες : Ανίχνευση, διάγνωση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών δυσκολιών. Υποστήριξη και εκπαιδευτική παρέμβαση για τα άτομα και τις οικογένειές τους. Στήριξη και συμβουλευτική των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου σχολικού πλαισίου. Ευαισθητοποίηση κοινωνικού συνόλου σε θέματα ειδικής αγωγής. Πρόταση σχολικού πλαισίου φοίτησης των ατόμων με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ατομική συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου.

Τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση για ανηλίκους 800 11 32000 - Κύκλος των Δικαιωμάτων του Παιδιού - Συνήγορος του Πολίτη


Διεύθυνση: Χατζηγιάννη Μέξη5 (3ος όρ.) , 115 28   Αθήνα (περιοχή Χίλτον/Μέγαρο Μουσικής)
Τηλ. : 2107289703 Fax: 2107289639
E-mail: cr@synigoros.gr Web site: www.0-18.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 17:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου (όλο το 24ωρο λειτουργεί τηλεφωνητής) Τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση για ανηλίκους: 800.11.32000 (Δευτέρα - Παρασκευή, 9.00 π.μ. - 15.00 μ.μ.)

Φορέας: Συνήγορος του Πολίτη
Νομική υπόσταση Ανεξάρτητη Αρχή
Απευθύνεται σε Παιδιά έως 18 ετών
Περιοχή ευθύνης Όλη η επικράτεια
Παρεχόμενες υπηρεσίες Διαμεσολάβηση ύστερα από αναφορές πολιτών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παραβίασης δικαιωμάτων του παιδιού, επιδιώκοντας την προστασία και την αποκατάστασή τους. Εάν το κρίνει αναγκαίο, σε περιπτώσεις σοβαρών παραβιάσεων, ενεργεί αυτεπάγγελτα. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής των διεθνών συμβάσεων και της λοιπής εθνικής νομοθεσίας για τα δικαιώματα του παιδιού, την ενημέρωση του κοινού, την ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους φορέων και την εκπόνηση προτάσεων προς την πολιτεία.

ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Διεύθυνση: Λέοντος Σοφού 26, 546 25
Τηλ: 2310-526150, Fax: 2310-552813

Email: infothes@arsis.gr 

Web site: www.arsis.gr
Φορέας: Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ 
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ. (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία). 
Απευθύνεται σε: Νέους/ες και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που απειλούνται με αποκλεισμό (ευπαθείς οικογένειες, μετανάστες, πρόσφυγες, άστεγους, παιδιά θύματα trafficking, Ρομά, φυλακισμένους κ.ά), παραμελημένα παιδιά.
Περιοχή ευθύνης: Νομός Θεσσαλονίκης 
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχολογική υποστήριξη. Κοινωνική συμβουλευτική. Νομική συμβουλευτική. Προώθηση στην αγορά εργασίας. Δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Οργάνωση ομάδων προσφοράς εθελοντικών υπηρεσιών. Τράπεζα συλλογής και διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης. Ξενώνας βραχύχρονης φιλοξενίας παιδιών

Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Παπαρρηγοπούλου 7, 54 630, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310869150 
E-mailepathess@otenet.gr 

Ώρες λειτουργίας: 07:00 - 15:00 
Φορέας: Ε.Π.Α.Θ. (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ. 
Απευθύνεται σε: Ανήλικους παραβάτες και ανήλικους σε κίνδυνο παραβατικότητας (13 - 18 ετών) και τις οικογένειές τους. 
Περιοχή ευθύνης: Κεντρική Μακεδονία 
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης - Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ανηλίκων. Προώθηση στην αγορά εργασίας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Διεύθυνση: Παπακυριαζή 3 , 546 45   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310-250160
Fax: 2310-270306

E-mail: Thessaloniki@hamogelo.gr

Web site: www.hamogelo.gr
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 22:00 
Φορέας: Το Χαμόγελο του Παιδιού 
Νομική υπόσταση: Σύλλογος εθελοντικός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα 
Απευθύνεται σε: Παιδιά έως 18 ετών που κακοποιούνται, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.  Παιδιά σε κίνδυνο (εξαφανισμένα παιδιά). Οικογένειες παιδιών που χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης.
Περιοχή ευθύνης: Όλη η επικράτεια 
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχολογική υποστήριξη. Συμβουλευτική. Κοινωνική στήριξη, Υλική υποστήριξη. Υποστήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας. 

Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) - Α.Π.Θ.

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Κάτω Φοιτητική Λέσχη-Υγειονομική Υπηρεσία του Α.Π.Θ., 541 24   Θεσσαλονίκη 
Τηλ. : 2310992643 , 2310992621 

Web sitehttp://kesypsy.web.auth.gr/
Ώρες λειτουργίας :
08:00-14:00
Φορέας
: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 
Νομική υπόσταση Σχολές του Α.Π.Θ. 
Απευθύνεται σε: Φοιτητές του Α.Π.Θ. 
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που τους απασχολούν όπως: άγχος, στρες, δυσκολίες προσαρμογής σε νέο περιβάλλον ή σε σπουδές,  οικογενειακές/προσωπικές δυσκολίες, σεξουαλικά θέματα, ψυχοσωματικά προβλήματα, κ.ά. Συμβουλές και ενημερωτικά σεμινάρια σε μέλη ΔΕΠ και στο διοικητικό προσωπικό για ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές/τριες.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατία 156, 546 36 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο : 2310  891 406

Web site: https://www.uom.gr/student-support

Ώρες λειτουργίας 08:00 - 22:00 
Φορέας: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 
Νομική υπόσταση: Σχολές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Απευθύνεται σε: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Σεμινάρια (τεχνικές διαχείρισης άγχους ,κρίσεων πανικού, βελτίωση στρατηγικών μελέτης, ανάπτυξη κινήτρων). Βιωματικές ομάδες (ανάπτυξης αυτοεκτίμησης &  διεκδικητικότητας ,αυτογνωσίας). Ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής. Στόχος όλων των δράσεων είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών σε εκπαιδευτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

1ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Α΄Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Χάλκης 8, 55535, Πυλαία,  Τ.Θ. Δ5021, Τ.Κ. 57001, Θέρμη
Τηλ. : 2310 - 365013 

Fax: 2310 - 649584

Email: 1kesyathess@sch.gr

Ιστοσελίδαhttp://1kesy-a.thess.sch.gr


Ώρες λειτουργίας 08:00 - 15:00 
Φορέας: Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Νομική υπόσταση Δημόσια Υπηρεσία-Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων

Απευθύνεται σε Μαθητές ηλικίας 4 - 22 ετών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπ/σης και για τους οποίους προκύπτουν οι ενδείξεις ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες α) σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και β) μετά από αίτημα των γονέων ή κηδεμόνων τους 
Περιοχή ευθύνης: Περιοχή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. 
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ανίχνευση, διάγνωση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών δυσκολιών. Υποστήριξη και εκπαιδευτική παρέμβαση για τα άτομα και τις οικογένειές τους. Στήριξη και συμβουλευτική των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου σχολικού πλαισίου. Ευαισθητοποίηση κοινωνικού συνόλου σε θέματα ειδικής αγωγής. Πρόταση σχολικού πλαισίου φοίτησης των ατόμων με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ατομική συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου.

ΜΕΡΙΜΝΑ Εταιρεία για τη Φροντίδα παιδιών και Οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο -Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Φράγκων 13 (7ος όροφος), 546 26   Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 510 010 Fax: 2310 513 167
E-mail:
thessaloniki.support@merimna.org.gr

Web site: www.merimna.org.gr
Ωράριο λειτουργίας: 10.00-18.00
Φορέας:
ΜΕΡΙΜΝΑ Εταιρεία για τη Φροντίδα παιδιών και Οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο
Νομική υπόσταση Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία

Περιοχή ευθύνης Θεσσαλία, Μακεδονία Έβρος


Παρεχόμενες υπηρεσίες Ψ
υχολογική στήριξη παιδιών και οικογενειών που πενθούν την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου. Γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών στηρίζονται ατομικά ή μέσω της συμμετοχής τους σε ομάδες στήριξης που συντονίζονται από εξειδικευμένους ψυχολόγους.

Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις σε καταστροφικά γεγονότα προκειμένου να στηρίζονται παιδιά, οικογένειες και σχολικές κοινότητες που βιώνουν τραυματικά γεγονότα.

Επιμορφωτικά προγράμματα, σεμινάρια, και εποπτεία για επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς.

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης για γονείς, επαγγελματίες υγείας και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα. (2310 510 010)

2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Α΄ Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση:Ταντάλου 32, 4ος όροφος

54629, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 1η τηλεφωνική γραμμή 2310517294 και 2η τηλεφωνική γραμμή 2310466462

Εmail2kesyathess@sch.gr ή mail@2kesy-athess.sch.gr

Ιστοσελίδαhttp://2kesy-a.thess.sch.gr

Emails  τμημάτων:

Προσχολική: prosxoliki@2kesy-a.thess.sch.gr 
Πρωτοβάθμια: abathmia@2kesy-a.thess.sch.gr
Δευτεροβάθμια: bbathmia@2kesy-a.thess.sch.gr
Επαγγελματικός Προσανατολισμός: sep@2kesy-a.thess.sch.gr

΄Ωρες λειτουργίας: Δέχεται αιτήματα για υποστήριξη και αξιολόγηση μαθητών καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις παρακάτω ώρες:

Για την Προσχολική  Εκπαίδευση από 8.00 π.μ. έως 10.00 π.μ.

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από 10.00 π.μ. έως 12.00 π.μ. 

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από 12.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

Για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από 12.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

Φορέας: Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Νομική υπόσταση Δημόσια Υπηρεσία-Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων. 
Απευθύνεται σε Μαθητές ηλικίας 4 - 22 ετών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπ/σης και για τους οποίους προκύπτουν οι ενδείξεις ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων. 
Περιοχή ευθύνης : Σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιας και ιδιωτικής, γενικής και ειδικής αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης, των περιοχών Ασβεστοχωρίου και Φιλύρου, οι ιδιωτικές σχολικές μονάδες: Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια, Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, Γερμανική Σχολή και Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.
Παρεχόμενες υπηρεσίες : Ανίχνευση, διάγνωση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών δυσκολιών. Υποστήριξη και εκπαιδευτική παρέμβαση για τα άτομα και τις οικογένειές τους. Στήριξη και συμβουλευτική των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου σχολικού πλαισίου. Ευαισθητοποίηση κοινωνικού συνόλου σε θέματα ειδικής αγωγής. Πρόταση σχολικού πλαισίου φοίτησης των ατόμων με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ατομική συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου.

2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Β΄ Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 22 (3ος όροφος)

Τηλέφωνο: 2310- 250-590

Εmailmail@2kesy-v.thess.sch.gr

Ιστοσελίδαhttp://2kesy-v.thess.sch.gr

Ώρες λειτουργίας: 8:00- 16:00

Φορέας: Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Νομική υπόσταση Δημόσια Υπηρεσία-Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων. 
Απευθύνεται σε Μαθητές ηλικίας 4 έως 22 ετών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπ/σης και για τους οποίους προκύπτουν οι ενδείξεις ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων. 
Περιοχή ευθύνης : σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης των Δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά
Παρεχόμενες υπηρεσίες : Ανίχνευση, διάγνωση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών δυσκολιών. Υποστήριξη και εκπαιδευτική παρέμβαση για τα άτομα και τις οικογένειές τους. Στήριξη και συμβουλευτική των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου σχολικού πλαισίου. Ευαισθητοποίηση κοινωνικού συνόλου σε θέματα ειδικής αγωγής. Πρόταση σχολικού πλαισίου φοίτησης των ατόμων με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ατομική συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου.

800.11.32.000 Τηλεφωνική Γραμμή Συνηγόρου του παιδιού/ Συνηγόρου του πολίτη (γραμμή για ανηλίκους)

213 1306 744 (γραμμή ενημέρωσης για θέματα αρμοδιότητας Συνηγόρου του παιδιού)

Τηλ. Γραμματείας: 213 1306 703, 213 1306 605

e-mail: cr@synigoros.gr 

website: www.0-18.gr 

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 15:30

Φορέας: Συνήγορος του Πολίτη (Ανεξάρτητη Αρχή) / Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού (Συνήγορος του Παιδιού)

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Παιδιά 0-18 ετών, γονείς ανηλίκων, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά ή τρίτα πρόσωπα που έχουν άμεση αντίληψη παραβιάσεων δικαιωμάτων ανηλίκων. Η τηλεφωνική γραμμή έχει ενημερωτικό χαρακτήρα σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών και το ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη / Συνηγόρου του Παιδιού.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα προσφυγής στο Συνήγορο του Πολίτη / Συνήγορο του Παιδιού, ώστε να μεσολαβήσει για την προστασία των δικαιωμάτων ανηλίκων. Καθοδήγηση για την αξιοποίηση άλλων αρμοδίων υπηρεσιών για σχετικά θέματα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανήλικοι μπορούν να υποβάλλουν γραπτά ερωτήματα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων τους, μέσω ειδικής φόρμας στη σελίδα "Ρωτάω τον Συνήγορο" www.0-18.gr/rotao 

1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 24ωρη λειτουργία

Φορέας: Ε.Κ.Κ.Α. (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Παιδιά και έφηβους/ες που θέλουν να ενημερωθούν για ζητήματα που τους απασχολούν ή τους ενδιαφέρουν, με δυσκολίες ψυχολογικής ή κοινωνικής φύσης, θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, εκφοβισμού, εγκατάλειψης, εμπορίας, εκμετάλλευσης και παράνομων ή εγκληματικών πράξεων, ανήλικους/ες που έχουν εμπλακεί σε παραβατικές πράξεις ή που εγκαταλείπουν το σπίτι τους.

Γονείς/κηδεμόνες, αδέλφια ή συγγενείς για θέματα που αφορούν το ρόλο τους σε ζητήματα σχετικά με ανηλίκους. Επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν ή να αναφέρουν συμβάντα που αφορούν την Παιδική Προστασία

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Επείγουσα ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και των γονέων- κηδεμόνων τους. Άμεση κινητοποίηση μηχανισμών κοινωνικής προστασίας για παιδιά σε κίνδυνο.

116 111 Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης για παιδιά και εφήβους

e-mail: grammi1177@epsype.gr

website: www.tilefonikigrammi.gr 

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00 - 20:30

Φορέας: Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του παιδιού και του εφήβου)

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Αποκλειστικά σε Παιδιά και Έφηβους έως 18 χρονών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχολογική στήριξη. Συμβουλευτική για άμεση αντιμετώπιση κρίσεων. Ενημέρωση και καθοδήγηση. Διασύνδεση με κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί παράλληλα σε 19 ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί να τηλεφωνήσει ανώνυμα οποιοδήποτε παιδί ή έφηβος νιώθει την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής σε θέματα ψυχικής υγείας, για οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί, χωρίς κόστος από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο.

 

115 25 Πανελλαδική Γραμμή Συμβουλευτικής 'Μαζί για το Παιδί'

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 - 21:00

Website: www.mazigiatopaidi.gr

e-mail: 11525@mazigiatopaidi.gr

Φορέας: Ένωση 'ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ'

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος (άγχος, θυμός, διαπροσωπικές σχέσεις εφήβων, σχέσεις γονιού - παιδιού/ εφήβου κ.ά.) και θέματα ψυχικής υγείας. Λήψη επώνυμων/ ανώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανήλικων παιδιών. Ενημέρωση/ παραπομπή σε δημόσιους φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο.

SOS 1056 Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά

Τηλ. επικοινωνίας: 2107609550

Fax: 2107609554

e-mail: sos1056@hamogelo.gr

website: www.hamogelo.gr

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 24ωρη λειτουργία

Φορέας: Το χαμόγελο του παιδιού

Περιοχή Ευθύνης:Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Παιδιά, γονείς-κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, απλούς πολίτες, επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Καταγραφή ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για παιδιά-θύματα κακοποίησης. Επιτόπια παρέμβαση σε περιπτώσεις παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους και συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Πληροφόρηση για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική προστασία.

Επιπλέον πληροφορίες: (δωρεάν από κινητά και καρτοτηλέφωνα)

 

116000 Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

(Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και τα υπό εκμετάλλευση παιδιά)

e-mail: missing@hamogelo.gr, 116000@hamogelo.gr 

website: www.hamogelo.gr

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, όλο το 24ωρο

Φορέας: Το χαμόγελο του παιδιού

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Γονείς, παιδιά και όλους τους πολίτες

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Υποστήριξη σε γονείς και κηδεμόνες παιδιών που αγνοούνται. Λήψη πληροφοριών από τους πολίτες σχετικά με ένα παιδί που αγνοείται και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και την αστυνομία για τον εντοπισμό του.

Επιπλέον πληροφορίες: Είναι χρήσιμο ειδικά σε γονείς και παιδιά που ταξιδεύουν, καθώς τα άτομα που απαντούν στις κλήσεις μπορούν να τους παραπέμψουν στις αρμόδιες αρχές της χώρας. Το 116000 παρέχει ένα ασφαλές δίκτυο, όταν γονείς και παιδιά ταξιδεύουν στην Ευρώπη για διακοπές, για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους. Το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Γραμμής 116000 είναι σε θέση να παράσχει βοήθεια στη γλώσσα της χώρας ή στα Αγγλικά.

Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Α.ΦΩΚΑΣ - Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Διεύθυνση: Κων/πολεως 49, 546 42 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 892 439, 2313 312 445 (κοινωνική υπηρεσία)

Φορέας: Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: Παιδιά με αναπηρία (βρεφικής, νηπιακής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας έως 18 ετών) και στους γονείς τους.

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Παιδονευρολογικό και αναπτυξιακό ιατρείο. Ιατρείο επιληψίας. Ιατρείο μαθησιακών δυσκολιών. Συμβουλευτική παιδιατρική. Εργαστήριο νευροφυσιολογίας. Ψυχολογική εκτίμηση και αξιολόγηση. Λογοθεραπευτική υποστήριξη. Φυσιοθεραπευτική βοήθεια. Κοινωνική υποστήριξη.

Επιπλέον πληροφορίες: Πιστοποιημένος Ιατροπαιδαγωγικός Φορέας από το Υπουργείο Παιδείας για τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών-δυσλεξίας.

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

 

Διεύθυνση: Λαγκαδά196 , 564 29   Σταυρούπολη
Τηλ. : 2310647100 Fax: 2310647363
E-mail: info@psychothes.gr Web site: www.psychothes.gr
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες με ψυχολογικές, ψυχιατρικές διαταραχές.
Περιοχή ευθύνης Βόρεια Ελλάδα
Παρεχόμενες υπηρεσίες Επείγοντα ψυχιατρικά περιστατικά εξυπηρετούνται στα έκτακτα εξωτερικά ιατρεία ψυχιατρικής σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες: α) Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία: Τηλέφωνο για ραντεβού: 2310 - 647.310 Απευθύνεται σε: Κάθε πολίτη Παρεχόμενες υπηρεσίες: Για περιστατικά ψυχιατρικά, ψυχολογικά, ψυχογηριατρικά και ιατρείο μνήμης. β) Γραφείο υποδοχής ασθενών: Τηλ.: 2310 - 647.119 Ώρες λειτουργίας: Όλες τις εργάσιμες ημέρες από 9.00 έως 21.00 Απευθύνεται σε: Κάθε πολίτη Παρεχόμενες υπηρεσίες: Πληροφόρηση, ενημέρωση για οποιαδήποτε υπηρεσία που αφορά σε ενδονοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές δομές του Ειδικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου. γ) Απογευματινά ιατρεία: Τηλ.: 2310 - 647.310, για ραντεβού καθημερινά 8.30-14.00 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 17.00 έως 20.00 Απευθύνονται σε: Ενήλικες με ψυχολογικές, ψυχιατρικές διαταραχές. Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κάθε ειδικότητα που διαθέτει το νοσοκομείο.

Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων - Γ.Π.Ν. ΑΧΕΠΑ


Διεύθυνση: Στ. Κυριακίδη1 , 546 36   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310994634 Fax: 2310994623
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 14:00
Φορέας: Γ΄ Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ - Γ.Π.Ν. ΑΧΕΠΑ
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες (εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς).
Περιοχή ευθύνης Βόρεια Ελλάδα
Παρεχόμενες υπηρεσίες α) Tμήμα εξωτερικών ασθενών: Διασυνδετική συμβουλευτική/ψυχιατρική. Ψυχοθεραπεία. Υπηρεσία εξαρτήσεων. β) Τμήμα εξωτερικών ασθενών: Υπηρεσία επανερχομένων. Ημερήσια νοσηλεία. Ψυχογηριατρικό ιατρείο. Ιατρείο εξαρτήσεων, ιατρείο σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Ιατρείο μαθησιακών διαταραχών και δυσλεξίας. γ) Εργαστήρια: Ψυχολογικό. Νευροψυχολογίας. Ψυχοφυσιολογίας. Ψυχοακουστικής δ) Διάφορες υπηρεσίες: κινητή μονάδα. Εργοθεραπεία. Κοινωνική υπηρεσία.

Ψυχιατρικός Τομέας Ενηλίκων - Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ


Διεύθυνση: Παπαναστασίου 50 και Κωνσταντινουπόλεως 49 , 546 39   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310892833 Fax: 2310818254
Φορέας: Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Άτομα 17 ετών και πάνω
Περιοχή ευθύνης Όλη η επικράτεια
Παρεχόμενες υπηρεσίες Τακτικά εξωτερικά ιατρεία (Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή). Τακτικό ψυχιατρικό ψυχαναλυτικό διαγνωστικό ιατρείο (Κάθε Πέμπτη). Διασυνδετική συμβουλευτική υπηρεσία (ενδονοσοκομειακά περιστατικά). Ακόμη υπάρχουν ειδικά ιατρεία που αφορούν σε: 1. Ψυχικά προβλήματα γυναικείου πληθυσμού (π.χ. ορμονικά, σεξουαλική-σωματική κακοποίηση, επιλόχεια κατάθλιψη κ.ά.). 2. Προβλήματα - παχυσαρκίας, μεταμοσχεύσεων, κ.ά. Ομαδική ψυχοθεραπεία, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, εξωτερικό ιατρείο για ψυχιατρικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης (κάθε Δευτέρα), στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας (κάθε Τετάρτη) και στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου.

Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων και Νοσοκομείο Ημέρας Γ.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Διεύθυνση: Εξοχή , 570 10   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310350555 , 2310350551
Fax: 2310994623
Φορέας: Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες με ψυχολογικά προβλήματα κάθε είδους (ψυχώσεις, νευρώσεις και άλλες ψυχικές παθήσεις).
Περιοχή ευθύνης α) Για μονάδα νοσηλείας: Δυτικός Τομέας Νομού Θεσσαλονίκης. β) Για εξωτερικά ιατρεία: Δυτικός Τομέας Νομού Θεσσαλονίκης και Τομέας Κέντρων Υγείας Λαγκαδά και Κουφαλίων.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ανοιχτό τμήμα. Διάγνωση. Νοσηλεία. Εξωτερικά ιατρεία. Κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη. Διασυνδετική. Συμβουλευτική υπηρεσία. Τηλεψυχιατρική υπηρεσία.

Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική - Γ.Ν. Παπαγεωργίου


Διεύθυνση: Περιφερειακή Οδός, Νέα Ευκαρπία , 564 03   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310693968 Fax: 2310635111
Web site: www.papageorgiou-hospital.gr
Φορέας: Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Νομική υπόσταση Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Απευθύνεται σε Ενήλικες με ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Τμήμα νοσηλείας. Τμήμα συμβουλευτικής διασυνδετικής (ψυχοσωματικής ιατρικής). Εξωτερικά ιατρεία α) ψυχιατρικής, β) ψυχογηριατρικής, γ)ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας & δ) ψυχοσωματικής ιατρικής. Παιδοψυχιατρικό εξωτερικό ιατρείο (προς τον παρόν ανενεργό, πρόκειται να λειτουργήσει ξανά στο μέλλον). Εξωτερικό ιατρείο μαθησιακών διαταραχών (προς τον παρόν ανενεργό, πρόκειται να λειτουργήσει ξανά στο μέλλον). Εξωτερικές υπηρεσίες α)ψυχολογίας, β)νευροψυχολογίας, γ)λογοθεραπείας, δ)γνωστικής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας & στ)οικογενειακής-συστημικής ψυχοθεραπείας. Υπηρεσία πιστοποιητικών ψυχικής υγείας.

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Καραολή Δημητρίου (πλατεία Δημοκρατίας),1 , 546 30   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2313310700 Fax: 2313310720
Web site: www.psychothes.gr
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες και παιδιά, καθώς και οικογένειες ή ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και ψυχικές διαταραχές ή προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Περιοχή ευθύνης Κεντρικός τομέας Θεσσαλονίκης (από παραλία ως Άνω Πόλη και από το Βαρδάρη ως τη Διεθνή Έκθεση).
Παρεχόμενες υπηρεσίες Αξιολόγηση του προβλήματος. Ψυχοθεραπεία διαφόρων μορφών. Μετανοσοκομειακή φροντίδα, εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων που έχουν νοσηλευθεί, εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων. Συμβουλευτική σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά. Εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας (δημόσιων φορέων).

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοδυτικού Τομέα - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Σ. Παπαδόπουλου20 , 566 25   Συκιές
Τηλ. : 2313310100 Fax: 2310623940
Web site: www.psychothes.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:30 - 14:00
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες και παιδιά, καθώς και οικογένειες ή ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και ψυχικές διαταραχές ή προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Περιοχή ευθύνης Δήμοι: Συκεών, Νεάπολης και Πολίχνης.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Αξιολόγηση του προβλήματος. Ψυχοθεραπεία διαφόρων μορφών. Μετανοσοκομειακή φροντίδα, εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων που έχουν νοσηλευθεί, εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων. Συμβουλευτική σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά. Εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας (δημόσιων φορέων).

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Πατρ. Γρηγορίου Ε΄41 , 561 23   Αμπελόκηποι
Τηλ. : 2313310600 Fax: 2313310620
Web site: www.psychothes.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 13:00
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες και παιδιά, καθώς και οικογένειες ή ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και ψυχικές διαταραχές ή προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Περιοχή ευθύνης Δήμοι: Σταυρούπολης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Μενεμένης, Κορδελιού, Νέας Ευκαρπίας.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Αξιολόγηση του προβλήματος. Ψυχοθεραπεία διαφόρων μορφών. Μετανοσοκομειακή φροντίδα, εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων που έχουν νοσηλευθεί, εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων. Συμβουλευτική σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά. Εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας (δημόσιων φορέων).

Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών


Διεύθυνση: Καυτατζόγλου36 , 546 38   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310845130 , 2310845132
Fax: 2310889650
Φορέας: Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες και παιδιά. Λειτουργούν τα εξής τμήματα: Συμβουλευτικό Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων, Μονάδα Θεραπείας συμπεριφοράς, Κέντρο Ημέρας (για άτομα με ψυχικές διαταραχές), Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία.
Περιοχή ευθύνης Ανατολική Θεσσαλονίκη και όλοι οι δήμοι της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται ανατολικά της Πανεπιστημιούπολης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποδοχής και αξιολόγηση προβλήματος. Διαγνωστική και ψυχοθεραπευτική εργασία. Μετανοσοκομειακή φροντίδα, εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων που έχουν νοσηλευθεί, εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων. Συμβουλευτική σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά. Εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας (δημόσιων φορέων).

Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολόγων - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Λαγκαδά 196 , 564 29   Σταυρούπολη
Τηλ. : 2310647144 , 2310546610
Web site: www.psychothes.gr
Μέρες λειτουργίας Καθημερινά
Ώρες λειτουργίας 15:00 - 21:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 15.00 - 21.00, Σαββατοκύριακα και αργίες 9.00 - 21.00

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες
Περιοχή ευθύνης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχολογική στήριξη - συμβουλευτική ή άλλου τύπου ψυχολογική παρέμβαση με έκτακτα ή προγραμματισμένα ραντεβού.
Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί σε 2 χώρους α)Λαγκαδά 196, 564 29 Σταυρούπολη και β) Καραολή & Δημητρίου 1, 546 30 Θεσσαλονίκη

Κέντρο Ημέρας - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Γιαννιτσών52 , 546 27   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310554030 Fax: 2310519432
Web site: www.psychothes.gr
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες με ιστορικό ψυχικής ασθένειας που βρίσκονται σε φάση επανένταξης (εξαιρούνται άτομα με εξάρτηση από ουσίες, αλκοόλ και άτομα με νοητική καθυστέρηση).
Περιοχή ευθύνης Νομός Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχοθεραπεία (ομαδική, μέσω ζωγραφικής, ομάδα ανδρών και ομάδα γυναικών, ομάδα χαλάρωσης), εκπαιδευτικές δραστηριότητες (κοινωνικές δεξιότητες, εργοθεραπεία, ομάδα περιποίησης γυναικών, ομάδα μαγειρικής, εφημερίδας), δημιουργικές δραστηριότητες (θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο), ψυχαγωγικές δραστηριότητες (ομάδα μουσικής, ομάδα εξόδου).

Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με διαταραχές μνήμης - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου1 , 546 30   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310548581 Fax: 2310550349
Web site: www.psychothes.gr
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες με διαταραχές μνήμης σε αρχικά στάδια (άνοιες, Alzheimer κ.ά.).
Περιοχή ευθύνης Νομός Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχολογική - συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων με διαταραχές μνήμης και των οικογενειών τους. Ενίσχυση των γνωσιακών λειτουργιών τους και των κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Εξωτερικό Ψυχοθεραπευτικό Ιατρείο - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Γιαννιτσών52 , 546 27   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310518350 Fax: 2310528321
Web site: www.psychothes.gr
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες με ψυχολογικές, ψυχιατρικές διαταραχές.
Περιοχή ευθύνης Βόρεια Ελλάδα
Παρεχόμενες υπηρεσίες Πρωτοβάθμια φροντίδα ψυχικής υγείας με σκοπό τη μείωση επανεισαγωγών ή αποτροπή εισαγωγών στο νοσοκομείο.

Εξωτερικό Ψυχοθεραπευτικό Ιατρείο - Ψ.Ν.Θ.

Τμήμα Ψυχοθεραπείας και Στήριξης της Οικογένειας - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Γιαννιτσών52 , 546 27   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310501284 Fax: 2310528321
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (πρωινές ώρες)
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Οικογένειες με ψυχωσικά μέλη
Περιοχή ευθύνης Νομός Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχοθεραπεία ατόμων (και μελών των οικογενειών τους) με ιστορικό ψυχωτικών επεισοδίων. Ατομική, ομαδική, οικογενειακή, συζυγική υποστήριξη.

Α΄ και Β΄ Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Αστικού Τύπου (Ο.Ψ.Σ.Α.Τ.) - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Καραολή Δημητρίου (πρώην Διοικητηρίου)1 , 546 30   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310515020 , 2310550349
Fax: 2310550349
Web site: www.psychothes.gr
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Πρώην νοσηλευόμενους του Ψ.Ν.Θ.
Περιοχή ευθύνης Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων που διαμένουν σε προστατευμένα διαμερίσματα.
Επιπλέον πληροφορίες Τηλ. Α΄ ΟΨΣΑΤ: 2310 - 515.020 Τηλ. & Fax Β΄ ΟΨΣΑΤ: 2310 - 550.349

Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Επαρχιακού Τύπου (Ο.Ψ.Σ.Ε.Τ.) - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Καραολή Δημητρίου (πρώην Διοικητηρίου)1 , 546 30   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2313310749 Web site: www.psychothes.gr
Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Νοσηλευόμενους του Ψ.Ν.Θ
Περιοχή ευθύνης Νομοί: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ψυχοκοινωνική και φαρμακευτική υποστήριξη των πρώην νοσηλευομένων στο χώρο της κατοικίας τους.

Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Επαρχιακού Τύπου 2 (Ο.Ψ.Σ.Ε.Τ. 2) - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Καραολή Δημητρίου (πρώην Διοικητηρίου)1 , 546 30   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2313310743 Fax: 2313310721
Web site: www.psychothes.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 14:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Ψυχιατρικό ιατρείο στο Κέντρο Υγείας Διαβατών κάθε Πέμπτη (ραντεβού στα τηλέφωνα: 2310 - 781.840 και 2310 - 781.881).

Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Άτομα από 18 ετών και άνω (όχι σε άτομα με πρόβλημα εξάρτησης).
Περιοχή ευθύνης Τομέας Κέντρου Υγείας Διαβατών (Δήμοι: Εχέδωρου, Αγίου Αθανασίου, Καλλιθέας).
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εξωτερικό ιατρείο για ψυχιατρικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Διαβατών. Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στα γραφεία Θεσσαλονίκης. Επισκέψεις στα σπίτια ασθενών. Αγωγή ψυχικής υγείας στην κοινότητα.

Κοινωνική Λέσχη - Ψ.Ν.Θ.


Διεύθυνση: Πολυτεχνείου (γωνία με Δωδεκανήσου)4 , 546 25   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310236621 Φορέας: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Ενήλικες με ιστορικό ψυχικής ασθένειας, που βρίσκονται σε φάση επανένταξης.
Περιοχή ευθύνης Νομός Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση, κινητοποίηση. Εξαιρούνται άτομα με εξάρτηση από ουσίες, αλκοόλ και νοητικές καθυστερήσεις.

1018 ΚΛΙΜΑΚΑ. Γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία

e-mail: help@suicide-help.gr

website: www.suicide-help.gr

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 24ωρη λειτουργία

Φορέας: ΚΛΙΜΑΚΑ, Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού κεφαλαίου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Ανθρώπους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν, ανθρώπους που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν στο παρελθόν, με αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, που βιώνουν την απώλεια ή ανησυχούν για κάποιο δικό τους άνθρωπο

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Συμβουλευτική παρέμβαση σε κατάσταση κρίσης για την αποφυγή της αυτοκτονίας. Υποστήριξη σε άτομα που βιώνουν την απώλεια αγαπημένου προσώπου από αυτοκτονία ή ανησυχούν για κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Παραπομπή στην Κλίμακα και σε άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παρακολούθηση από ειδικό θεραπευτή. Ενημέρωση για ζητήματα ψυχικής υγείας.

801 801 1177 Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης για γονείς

e-mail: grammi117@epsype.gr

website: www.tilefonikigrammi.gr

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:30 - 20:30 και Σάββατο 9:30 - 14:00

Φορέας: Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του παιδιού και του εφήβου)

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Έγκαιρη αναγνώριση των προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Πληροφόρηση και υποστήριξη των ενδιαφερόμενων. Παραπομπή τους στις κατάλληλες υπηρεσίες για μακροπρόθεσμη παρέμβαση.

111 30 Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης για εκπαιδευτικούς

e-mail: grammi1177@epsype.gr 

website: www.tilefonikigrammi.gr 

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30 - 14:00

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Καθοδήγηση εκπαιδευτικών για θέματα που αφορούν στον εκφοβισμό.

 

 

Δήμαρχος: Λάζαρος Κυρίζογλου

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 56123

Τηλέφωνο: 2310 729600, 2310 729601, 2313 313600

Fax: 2310 798143

E-mail: info@ampelokipi-menemeni.gr

www.ampelokipi-menemeni.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας

Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (Αμπελόκηποι)

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (Μενεμένη)

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αμπελοκήπων

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αμπελοκήπων

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Μενεμένης

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Νεκταρίου

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία

Δημοτικό Πολυϊατρείο

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας

Διεύθυνση: Έλλης Αλεξίου 10, Μενεμένη, Τ.Κ. 56122

Τηλέφωνο: 2310 743770

Fax: -

E-mailpronoia@ampelokipi-menemeni.gr               

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: Δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Αμπελόκηποι-Μενεμένη

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Εξυπηρέτηση πολιτών σε θέματα κοινωνικής πολιτικής

 

Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων

Διεύθυνση: Λόρδου Βύρωνος και Κέννεντυ Τζων, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 56121

Τηλέφωνο: 2310 735695, 2310 729120

Fax: 2310 734077

E-mailevs@ampelokipi-menemeni.gr          

Ώρες λειτουργίας: 10π.μ.-2μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: ανέργους δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: βοήθεια στην εύρεση εργασίας

 

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (Αμπελόκηποι)

Διεύθυνση: Λόρδου Βύρωνος και Κέννεντυ Τζων, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 56121

Τηλέφωνο: 2310 720508

Fax: 2310 729484

E-mail-          

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Παιδικοί Σταθμοί-Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Αμπελόκηποι-Μενεμένη

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρική και κοινωνική φροντίδα

 

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (Μενεμένη)

Διεύθυνση: Έλλης Αλεξίου 10, Μενεμένη, Τ.Κ. 56122

Τηλέφωνο: 2310743748

Fax-

E-mail-

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Παιδικοί Σταθμοί-Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και άτομα με αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: Μενεμένη, Βόσπορος

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρική και κοινωνική φροντίδα

 

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (Μενεμένη)

Διεύθυνση: Οδυσσέως Ανδρούτσου 2, Μενεμένη, Τ.Κ. 54628

Τηλέφωνο: 2310 760026

Fax: 2310 760026

E-mailakosma@ampelokipi-menemeni.gr   

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δενδροπόταμος

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Νοσηλεία και φροντίδα ηλικιωμένων

 

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αμπελοκήπων

Διεύθυνση: Λόρδου Βύρωνος και Κέννεντυ, Αμπελόκηποι, Τ.Κ.  56121

Τηλέφωνο: 2310 747570

Fax: 2310 729484

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Παιδικοί Σταθμοί-Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Αμπελόκηποι  

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσικοθεραπείες, ψυχαγωγία

 

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αμπελοκήπων

Διεύθυνση: Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου και Ελευθερίας, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 56123

Τηλέφωνο: 2310 742213

Fax: 2310 742623

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Παιδικοί Σταθμοί-Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Αμπελόκηποι  

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική φροντίδα, φυσικοθεραπείες, ψυχαγωγία

 

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Μενεμένης

Διεύθυνση: Έλλης Αλεξίου 10, Μενεμένη, Τ.Κ. 56122

Τηλέφωνο: 2310 732386, 2310 730714

Fax: 231073714

E-mail:             

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.- 3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Παιδικοί Σταθμοί-Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Μενεμένη

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα

 

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Νεκταρίου

Διεύθυνση: Οδυσσέως Ανδρούτσου 2, Μενεμένη, Τ.Κ. 54628

Τηλέφωνο: 2310758622

Fax-

E-mail-          

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.1μ.μ. και 4μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Παιδικοί Σταθμοί-

 

Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δενδροπόταμος

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία

Διεύθυνση: Λόρδου Βύρωνος και Κέννεντυ Τζων, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 56121

Τηλέφωνο: 2310 725189

Fax-

E-mailkdapmeap@gmail.com         

Ώρες λειτουργίας: 12μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα με αναπηρία (κυρίως ενήλικες)

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: δημιουργική απασχόληση

 

Δημοτικό Πολυϊατρείο

Διεύθυνση: Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου και Ελευθερίας, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 56123

Τηλέφωνο: 2310 721721, 2310 726887

Fax: 2310 742623 (Κ.Α.Π.Η.)

E-mail-          

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: όλους τους δημότες και κατοίκους, ανασφάλιστους, μέλη Β΄

 

Κ.Α.Π.Η. Αμπελοκήπων

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης 

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις και διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων

Δήμαρχος: Διαμαντής Λιάμας

Σταυρός Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 57014

Τηλέφωνο: 23970 61661

Fax: 23970 61888

E-mail:dimos@dimosvolvis.gr

www.dimosvolvis.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Νέας Μαδύτου

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Νέας Απολλωνίας

Κ.Α.Π.Η. Ασπροβάλτας

Κ.Α.Π.Η. Βρασνών

Κ.Α.Π.Η. Σταυρού

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Νέας Μαδύτου

Διεύθυνση: Νέα Μάδυτος, Τ.Κ.57014

Τηλέφωνο23973 30131

Fax: 23970 41000

E-mailtsigerlioti2032@windowslive.com

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.00μ.μ.

Φορέας: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας δήμου Βόλβης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους, άτομα ανήμπορα, με κινητικές δυσκολίες, άπορα, μοναχικά

Περιοχή ευθύνης: Νέα Μάδυτος, Απολλωνία, Κοκκαλού, Μόδι, Ρεντίνα, Βαμβακιά, Μικρή Βόλβη, Μεγάλη Βόλβη, Βρασνά, Ασπροβάλτα, Σταυρός

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική και οικογενειακή φροντίδα

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Νέας Απολλωνίας

Διεύθυνση: Νέα Απολλωνία, Τ.Κ.57015

Τηλέφωνο23933 30114

Fax: 23930 41114, 23930 41865

E-mailtsigerlioti2032@windowslive.com

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.00μ.μ.

Φορέας: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας δήμου Βόλβης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους, άτομα ανήμπορα, με κινητικές δυσκολίες, άπορα, μοναχικά

Περιοχή ευθύνης: Nέα Απολλωνία, Στίβος, Περιστερώνας , Νυμφόπετρα, Προφήτης, Ευαγγελισμός, Σχολάρι, Στεφανινά, Λευκούδα, Μαυρούδα, Ανοιξιά, Φιλαδέλφειο, Σκεπαστό, Λίμνη, Αρέθουσα, Ξηροποτάμος

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική και οικογενειακή φροντίδα

 

Κ.Α.Π.Η. Ασπροβάλτας

Διεύθυνση: Ασπροβάλτα, Τ.Κ.57021

Τηλέφωνο23970 22308

Fax: 23970 24369

E-mailvasnestoroudis@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας δήμου Βόλβης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους

Περιοχή ευθύνης: Ασπροβάλτα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή υπηρεσιών για την πρόληψη βιολογικών και κοινωνικών προβλημάτων, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Βρασνών

Διεύθυνση: Βρασνά,  Τ.Κ.57021

Τηλέφωνο23970 22308

Fax: 23970 24369

E-mailvasnestoroudis@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας δήμου Βόλβης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους

Περιοχή ευθύνης: Βρασνά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή υπηρεσιών για την πρόληψη βιολογικών και κοινωνικών προβλημάτων, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Σταυρού

Διεύθυνση: Σταυρός, Τ.Κ.57014

Τηλέφωνο23970 61816

Fax: 23970 61888

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας δήμου Βόλβης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους

Περιοχή ευθύνης: Σταυρός

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή υπηρεσιών για την πρόληψη βιολογικών και κοινωνικών προβλημάτων, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία

Δήμαρχος: Μίμης Φωτόπουλος

Νικολάου Πλαστήρα 13, Σίνδος, Τ.Κ. 57400

Τηλέφωνο: 2310 797411

Fax: 2310 796570, 798143

E-mail: mayor@dimosdelta.gr

www.dimosdelta.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αξιού 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Εχεδώρου 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας  Χαλάστρας

Κ.Α.Π.Η. Κύμινων (συστέγαση με το Κ.Α.Π.Η. Βραχιάς)

Κ.Α.Π.Η. Χαλάστρας

Κ.Α.Π.Η. Καλοχωρίου

Κ.Α.Π.Η. Νέας Μαγνησίας

Κ.Α.Π.Η. Διαβατών

Κ.Α.Π.Η. Σίνδου

Κ.Α.Π.Η. Μαλγάρων

Κ.Α.Π.Η. Ανατολικού 

Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας 

Διεύθυνση: Νέα Μάλγαρα, Τ.Κ. 57300  

Τηλέφωνο: 23910 41951

Fax:2310 795130

E-mail: dikedid.dimosdelta@dimosdelta.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δέλτα

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικά προβλήματα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Δέλτα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη από κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτική φροντίδα από νοσηλεύτρια και οικογενειακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αξιού 

Διεύθυνση: Νέα Μάλγαρα, Τ.Κ. 57300    

Τηλέφωνο: 23910 41951

Fax:2310 795130

E-mail: dikedid.dimosdelta@dimosdelta.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δέλτα

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικά προβλήματα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Δέλτα (Κύμινα, Νέα Μάλγαρα, Βραχιά)

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη από κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτική φροντίδα από νοσηλεύτρια και οικογενειακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Εχεδώρου 

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης & Γοργοποτάμου, Σίνδος, Τ.Κ. 57400

Τηλέφωνο2310 799697

Fax:2310 795130

E-mail: dikedid.dimosdelta@dimosdelta.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δέλτα

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικά προβλήματα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Δέλτα (Διαβατά, Καλοχώρι, Ν.Μαγνησία, Σίνδος)

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη από κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτική φροντίδα από νοσηλεύτρια και οικογενειακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας  Χαλάστρας

Διεύθυνση : Πλατεία Δημαρχείου, Χαλάστρα, Τ.Κ 57300 

Τηλέφωνο2313337730

Fax:2310 795130

E-mail: dikedid.dimosdelta@dimosdelta.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δέλτα

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικά προβλήματα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Δέλτα (Χαλάστρα, Ανατολικό)

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη από κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτική φροντίδα από νοσηλεύτρια και οικογενειακή βοήθεια

 

Κ.Α.Π.Η. Κύμινων (συστέγαση με το Κ.Α.Π.Η. Βραχιάς)

Διεύθυνση: Κύμινα, Τ.Κ. 57300

Τηλέφωνο: 23910 41980

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail: kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Κύμινα-Βραχιά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική
στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

 

Κ.Α.Π.Η. Χαλάστρας

Διεύθυνση: Δημοκρατίας 209, Χαλάστρα, Τ.Κ. 57300

Τηλέφωνο: 2310 793828

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail:kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Χαλάστρα
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική
στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

 

Κ.Α.Π.Η. Καλοχωρίου

Διεύθυνση: Πλ. Δημοκρατίας 1, Καλοχώρι, Τ.Κ. 57009

Τηλέφωνο: 2310 754146

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail: kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Καλοχώρι
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική
στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

 

Κ.Α.Π.Η. Νέας Μαγνησίας

Διεύθυνση: Βασ.Σοφίας 17, Τ.Κ. 57008

Τηλέφωνο: 2310 784626

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail:kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Νέα Μαγνησία

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

 

Κ.Α.Π.Η. Διαβατών

Διεύθυνση: Αγίου Γεωργίου και Σπύρου Παναγιώτου 2, Διαβατά, Τ.Κ. 57008

Τηλέφωνο: 2310 782709

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail:kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Διαβατά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

 

Κ.Α.Π.Η. Σίνδου

Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 58Α, Σίνδος, Τ.Κ. 57400

Τηλέφωνο: 2310 796868

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail:kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Σίνδος 

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

 

Κ.Α.Π.Η. Μαλγάρων

Διεύθυνση: Μάλγαρα, Τ.Κ. 57300

Τηλέφωνο: 23910 41951

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail:kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Μάλγαρα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

 

Κ.Α.Π.Η. Ανατολικού 

Διεύθυνση: Ανατολικό, Τ.Κ. 57300

Τηλέφωνο: 2310 718764

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail:kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Ανατολικό

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

 

Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης & Γοργοποτάμου, Σίνδος Τ.Κ. 57400

Τηλέφωνο2310 799697

Fax: 2310 569543 (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.)

E-mail: kpodimosdelta@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: όλους τους δημότες

Περιοχή ευθύνης: Σίνδος

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία

Δήμαρχος: Ιωάννης Μαυρομάτης

Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Περαία, Τ.Κ. 57019
Τηλέφωνο: 23923 3000, 23923 30003

Fax: 23920 22368

E-mail: info@thermaikos.gr

www.thermaikos.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Γραφείο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης για εφήβους και τις οικογένειές τους

Κοινωνικό Φαρμακείο

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας

«Βοήθεια στο Σπίτι» Θερμαϊκού

«Βοήθεια στο Σπίτι» Νέας Μηχανιώνας

«Βοήθεια στο Σπίτι» Επανομής

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Περαίας

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Νέας Μηχανιώνας

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Αγγελοχωρίου

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδος

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Μεσημερίου

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Επανομής

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Νέων Επιβατών

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Νέας Κερασιάς

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Γραφείο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης για εφήβους και τις οικογένειές τους (στο πλαίσιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και του «Βοήθεια στο Σπίτι»)

Διεύθυνση: Ανθέων 4, Περαία, Τ.Κ. 57019

Τηλέφωνο: 23920 75910 (εσωτ. 1)

Fax: -

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: εφήβους δημότες και κατοίκους και τις οικογένειές τους

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θερμαϊκού

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη

 

Κοινωνικό Φαρμακείο

Διεύθυνση: Λογοθέτου 1, Νέοι Επιβάτες,Τ.Κ. 57019

Τηλέφωνο: 23920 75930

Fax: -

E-mail: koinwnikofarmakeiothermaikou@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη: 10π.μ.-2μ.μ., Πέμπτη: 9π.μ.-1μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δήμος Θερμαϊκού

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: άτομα ευπαθών κοινωνικά ομάδων

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θερμαϊκού

Παρεχόμενες υπηρεσίες: δωρεάν παροχή φαρμάκων

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διεύθυνση: Κ. Βάρναλη 2, Ν. Μηχανιώνα, Τ.Κ. 57004

Τηλέφωνο: 23923 30367

Fax: 23932 30369

E-mail:  -

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 7π.μ.-3μ.μ., Πέμπτη 7π.μ.-9π.μ. και 1μ.μ.-3μ.μ. 

Φορέας υλοποίησης: Δήμος Θερμαϊκού,

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θερμαϊκού

Παρεχόμενες υπηρεσίες: δωρεάν παροχή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης 

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Θερμαϊκού

Διεύθυνση: Ανθέων 4, Περαία, Τ.Κ. 57019

Τηλέφωνο: 23920 26362, 23920 75910

Fax: 23920 26362

E-mail: vssthermaikou@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους πολίτες, άτομα με αναπηρία, με προτεραιότητα σε άπορους και όσους ζουν μόνοι

Περιοχή ευθύνης: Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική παρέμβαση, νοσηλευτική φροντίδα, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Νέας Μηχανιώνας

Διεύθυνση: Κ.Βάρναλη 2, Ν.Μηχανιώνα, Τ.Κ. 57004

Τηλέφωνο: 23923 30365

Fax: 23923 30369

E-mail: dketh@hotmail.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους πολίτες, άτομα με αναπηρία, με προτεραιότητα σε άπορους και όσους ζουν μόνοι

Περιοχή ευθύνης: Νέα Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι, Νέα Κερασιά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική παρέμβαση, νοσηλευτική φροντίδα, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Επανομής

Διεύθυνση: Πλατεία Ι.Μεταξά, Επανομή, Τ.Κ. 57004

Τηλέφωνο: 23920 44000

Fax: 23920 44000

E-mail: pvvsepenomi@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους πολίτες, άτομα με αναπηρία, με προτεραιότητα σε άπορους και όσους ζουν μόνοι

Περιοχή ευθύνης: Επανομή, Μεσημέρι

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική παρέμβαση, νοσηλευτική φροντίδα, οικιακή βοήθεια

 

Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας

Διεύθυνση: Κ.Βάρναλη 2, Ν.Μηχανιώνα, Τ.Κ. 57004

Τηλέφωνο: 23923 30368

Fax: 23923 30369

E-mail: dketh@hotmail.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους πολίτες, άτομα με αναπηρία, με προτεραιότητα σε άπορους και όσους ζουν μόνοι

Περιοχή ευθύνης: Νέα Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι, Νέα Κερασιά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική παρέμβαση, νοσηλευτική φροντίδα, οικιακή βοήθεια

 

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Περαίας

Διεύθυνση: Ρωμανού 38Α, Περαία,Τ.Κ. 57019

Τηλέφωνο: 23920 76206

Fax: 23923 30376

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8.30π.μ.-2μ.μ. και 5.30-8.30μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών (με σύζυγο άνω των 50 ετών) που κατοικούν στην περιοχή όπου λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Κοινότητα Περαίας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων μοναχικότητας, παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για τις υπηρεσίες του δήμου, ψυχαγωγία, εκδρομές, λουτρά

 

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Νέας Μηχανιώνας

Διεύθυνση: Κ.Βάρναλη 2, Ν. Μηχανιώνα, Τ.Κ. 57004

Τηλέφωνο: 23923 30382

Fax: 23923 30376

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-7μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών (με σύζυγο άνω των 50 ετών) που κατοικούν στην περιοχή όπου λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων μοναχικότητας, παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για τις υπηρεσίες του δήμου, ψυχαγωγία, εκδρομές, λουτρά

 

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Αγγελοχωρίου

Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου,Αγγελοχώρι,Τ.Κ. 57004

Τηλέφωνο: 23920 57325 (Τοπική Κοινότητα)

Fax: 23923 30376

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών (με σύζυγο άνω των 50 ετών) που κατοικούν στην περιοχή όπου λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.

Περιοχή ευθύνης: Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων μοναχικότητας, παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για τις υπηρεσίες του δήμου, ψυχαγωγία, εκδρομές, λουτρά

 

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδος (αναμένεται αλλαγή των στοιχείων)

Διεύθυνση: Οικονομίου 67-71,Αγία Τριάδα,Τ.Κ. 57019

Τηλέφωνο: 23920 51144

Fax: 23923 30376

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-12μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών (με σύζυγο άνω των 50 ετών) που κατοικούν στην περιοχή όπου λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Κοινότητα Αγίας Τριάδας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων μοναχικότητας, παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για τις υπηρεσίες του δήμου, ψυχαγωγία, εκδρομές, λουτρά

 

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Μεσημερίου

Διεύθυνση: Κεντρική πλατεία Μεσημερίου, Τ.Κ. 57500

Τηλέφωνο: 23920 92142

Fax: 23923 30376

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-11.30π.μ. και 2.30μ.μ.-5.30μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών (με σύζυγο άνω των 50 ετών) που κατοικούν στην περιοχή όπου λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.

Περιοχή ευθύνης: Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων μοναχικότητας, παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για τις υπηρεσίες του δήμου, ψυχαγωγία, εκδρομές, λουτρά

 

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Επανομής

Διεύθυνση: Πλατεία Ιωάννου Μεταξά, Επανομή, Τ.Κ. 57500

Τηλέφωνο: 23920 45385

Fax: 23923 30376

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών (με σύζυγο άνω των 50 ετών) που κατοικούν στην περιοχή όπου λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Κοινότητα Επανομής

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων μοναχικότητας, παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για τις υπηρεσίες του δήμου, ψυχαγωγία, εκδρομές, λουτρά

 

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Νέων Επιβατών

Διεύθυνση: Λογοθέτου 1, Νέοι Επιβάτες Τ.Κ. 57019

Τηλέφωνο: 23920 75266

Fax: 23923 30376

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-12μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών (με σύζυγο άνω των 50 ετών) που κατοικούν στην περιοχή όπου λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Κοινότητα Νέων Επιβατών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων μοναχικότητας, παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για τις υπηρεσίες του δήμου, ψυχαγωγία, εκδρομές, λουτρά

 

Τοπικό Κέντρο-Κ.Α.Π.Η. Νέας Κερασιάς

Διεύθυνση: Αλεξ. Σφέτκου, Ν.Κερασιά,Τ.Κ. 57004

Τηλέφωνο: 23920 32770

Fax: 23923 30376

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 4.30μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών (με σύζυγο άνω των 50 ετών) που κατοικούν στην περιοχή όπου λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.

Περιοχή ευθύνης: Τοπικό Συμβούλιο Νέας Κερασιάς

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων μοναχικότητας, παροχή πληροφοριών και καθοδήγηση για τις υπηρεσίες του δήμου, ψυχαγωγία, εκδρομές, λουτρά

 

Δήμαρχος: Γιάννης Μπουτάρης

Νέο Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, T.K. 54640

Τηλέφωνο: 2313 317777, 2313 317099

Fax: 2313 317920

E-mail: info@thessaloniki.gr

www.thessaloniki.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Ψυχολογική Υποστήριξη

Σχολές Γονέων

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας: Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δομή παροχής συσσιτίου

Δημοτικός Λαχανόκηπος

Τράπεζα Χρόνου

Γραφείο Διαμεσολάβησης

Υπνωτήριο αστέγων

Κοινωνικό Φαρμακείο

Ημερήσια Υποδοχής Αστέγων

Παροχή συσσιτίου-φαγητού

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κ.Α.Π.Η. - Γραφείο Κ.Α.Π.Η.

1ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

2ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

3ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

4ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

5ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

6ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

7ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

8ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

9ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

10ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

11ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

12ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

13ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

14ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)

Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας

Γραφείο Εργασίας

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Ψυχολογική Υποστήριξη

Διεύθυνση: Μοναστηρίου 53-55, Τ.Κ. 54627

Τηλέφωνο: 2310 509040, 2310 509038

Fax: 2310 509048

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-2μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης/ Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας / Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Νομική υπόσταση: Δήμος

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: βραχύχρονη ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική

 

Σχολές Γονέων

Διεύθυνση: Μοναστηρίου 53-55, Τ.Κ. 54627

Τηλέφωνο: 2310 509040, 2310 509038

Fax: 2310 509048

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-2μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης/ Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας / Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Νομική υπόσταση: Δήμος

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: γονείς με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ενημέρωση, συμβουλευτική γονέων μετά από σχετική ανακοίνωση

 

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διεύθυνση: Μοναστηρίου 53-55, Τ.Κ. 54627

Τηλέφωνο: 2310 509018

Fax: -

E-mail: koinwnikopantopwleio.thess@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης,  «ΑΡΣΙΣ»-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Νομική υπόσταση: Δήμος, ΜκΟ

Απευθύνεται: σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν στο δήμο Θεσσαλονίκης και ανταπεξέρχονται με δυσκολία στις καθημερινές τους ανάγκες

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή τροφίμων, είδη καθημερινής χρήσης, ένδυσης και υπόδησης

 

Δομή παροχής συσσιτίου

Διεύθυνση: Ειρήνης 4, Τ.Κ.  54630
Τηλέφωνο: 6932 476751, 2310 526150

Fax: -

E-mail: sissitio_thess@yahoo.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 9π.μ.-5μ.μ., Σάββατο: 8π.μ.-4μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης,  «ΑΡΣΙΣ»-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Νομική υπόσταση: Δήμος, ΜΚΟ

Απευθύνεται σε: κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Παρεχόμενες υπηρεσίες: δωρεάν μεσημεριανό γεύμα

 

Δημοτικός Λαχανόκηπος

Διεύθυνση: Περιοχή Λουτρών Θέρμης
Τηλέφωνο: 6932 476752, 2310 526150

Fax: -

E-mail: laxanokipos_thess@outlook.com.gr

Ώρες λειτουργίας: -

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης,  «ΑΡΣΙΣ»-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Νομική υπόσταση: Δήμος, ΜΚΟ

Απευθύνεται σε: ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή δυνατότητας σε 100 κατοίκους του δήμου να καλλιεργήσουν το δικό τους ατομικό μερίδιο γης για να καλύψουν μέρος των αναγκών τους στη σίτιση, συνεισφέροντας παράλληλα με την παραγωγή τους στη ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίου

 

Τράπεζα Χρόνου

Διεύθυνση: Βενιζέλου 70, Τ.Κ. 54631

Τηλέφωνο: 2315 504301, 2310 526150

Fax: -

E-mail: trapezaxronou_thessa@outlook.com.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης, «ΑΡΣΙΣ»-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Νομική υπόσταση: Δήμος, ΜΚΟ

Απευθύνεται σε: ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών της Τράπεζας

 

Γραφείο Διαμεσολάβησης

Διεύθυνση: Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, Τ.Κ.  54630
Τηλέφωνο: 2310 526150

Fax: -

E-mail: grafeio_diamesolavisis@outlook.com.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης, «ΑΡΣΙΣ»-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Νομική υπόσταση: Δήμος, ΜΚΟ

Απευθύνεται σε: ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υπηρεσίες πληροφόρησης για τις δράσεις του Δικτύου των Κοινωνικών Δομών και διευκόλυνση της επικοινωνίας με κοινωνικούς κρατικούς φορείς και υπηρεσίες

 

Υπνωτήριο αστέγων

Διεύθυνση: Ανδρέου Γεωργίου 13 (περιοχή Βίλκα), Τ.Κ. 54627

Τηλέφωνο: 2310 528811

Fax: -

E-mail: ypnwthrioastegwn.thess@gmail.com

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης, «ΑΡΣΙΣ»-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Νομική υπόσταση: Δήμος, ΜΚΟ

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, (7μ.μ.-9π.μ. για τους αστέγους)

Απευθύνεται σε: πολίτες που είναι άστεγοι έως έξι μήνες

Παρεχόμενες υπηρεσίες: προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία αστέγων, κάλυψη έκτακτων αναγκών και  ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελουμένων

 

Κοινωνικό Φαρμακείο

Διεύθυνση: Αρκαδιουπόλεως 1και Αγ. Δημητρίου, Τ.Κ.  54632
Τηλέφωνο: 2310 556145

Fax: 2310 551730
E-mail: s.pantazi@praksis.gr , info@praksis.gr
Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης, Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS»

Νομική υπόσταση: Δήμος, ΜΚΟ

Απευθύνεται σε: ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Καλύπτει ανάγκες φαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων του δήμου που αποκλείονται από τη δημόσια υγεία παρέχοντάς τους δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό πρωτοβάθμιας περίθαλψης και παραφαρμακευτικά προϊόντα

 

Ημερήσια Υποδοχής Αστέγων

Διεύθυνση: Μοναστηρίου 62, Τ.Κ. 54627
Τηλέφωνο: 2310 527938

Fax: -
E-mail: s.pantazi@praksis.gr, info@praksis.gr
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9π.μ.-9μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης, Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS»

Νομική υπόσταση: Δήμος, ΜΚΟ

Απευθύνεται σε: άτομα που διαβιούν σε συνθήκες αστεγότητας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ημερήσια φιλοξενία αστέγων, κοινωνικές υπηρεσίες, δυνατότητα χρήσης λουτρού και πλυντηρίων, πρόσβαση σε πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

 

Παροχή συσσιτίου-φαγητού

Διεύθυνση Υπηρεσίας: Μοναστηρίου 53-55, Τ.Κ. 54627
Τηλέφωνο:2310 509012

Fax: 2310 509048

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-2μ.μ. / Ώρες λειτουργίας συσσιτίου: 12μ.-2μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης / Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας / Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης / Τόποι υλοποίησης:

-Συσσίτιο σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην οδό Αμύντα 11 για τους κατοίκους του κέντρου (μετά από υποβολή αιτήματος στην Υπηρεσία).

-Συσσίτιο στις  τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (μετά από υποβολή αιτήματος στην οικεία Κοινότητα):

 -Γ΄ Δημοτική Κοινότητα (ΚΑΠΗ Γ΄ Κοινότητας-Ακροπόλεως 14, τηλέφωνο: 2310 206051)

-Δ΄ Δημοτική Κοινότητα (Γρ. Λαμπράκη 42, τηλέφωνο: 2310 212002)

-Ε΄ Δημοτική Κοινότητα (ΚΑΠΗ Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας-Αλεξανδρείας 27, τηλέφωνο: 2310 820110)

-Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (ΚΑΠΗ Τριανδρίας- Ηρώων 4, τηλέφωνο  2313 305456, 2313 305459)

Παρεχόμενες υπηρεσίες: καθημερινό μεσημεριανό γεύμα

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Μοναστηρίου 124, Τ.Κ. 54640

Τηλέφωνο: 2310 509012

Fax: 2310 509048

E-mail: -

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης/ Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας / Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με ωφελούμενους 400 οικογένειες ετησίως (200 οικογένειες ανά εξάμηνο).

Οι δικαιούχοι συμμετέχουν για ένα εξάμηνο και γίνονται δεκτές αιτήσεις μετά από σχετική ανακοίνωση δύο φορές το χρόνο

 

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Διεύθυνση: Καρακάση 1, Τ.Κ. 54248

Τηλέφωνο: 2310 521576

Fax: 2310 317145

E-mail: mail@deekme.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, άτομα με κινητικά προβλήματα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και φυσιοθεραπείες, συνοδεία-μεταφορά σε υπηρεσίες υγείας, οικογενειακή βοήθεια από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, οικογενειακούς βοηθούς

 

Κ.Α.Π.Η. - Γραφείο Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Παπαρρηγοπούλου 7, Τ.Κ. 54630

Τηλέφωνο Υπηρεσίας: 2310 519584

Fax: 2310 519584

E-mail: kapidthes@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

1ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Ερμού 18Α , Τ.Κ. 54624

Τηλέφωνο: 2310 516614

Fax: 2310 516614

E-mail: akapithe@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

2ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Λαγκαδά 35, Τ.Κ. 54624

Τηλέφωνο: 2310 514456

Fax: 2310 514456

E-mail: bkapi@windowslive.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

3ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Χαρ. Μούσκου 9, Τ.Κ. 54623

Τηλέφωνο: 2310 213836

Fax: 2310 213836, 2310 249228

E-mail:gkapithe@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

4ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Γρ.Λαμπράκη 42, Τ.Κ. 54642

Τηλέφωνο: 2310 212002

Fax: 2310 951474

E-mail: dkapi@windoswlive.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

5ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Αλεξανδρείας 27, Τ.Κ. 54644

Τηλέφωνο: 2310 820110

Fax: 2310 820197

E-mail: ekapithessalonikis@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

6ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Στεφ. Νούκα 10, Τ.Κ. 54250

Τηλέφωνο: 2310 314424

Fax: 2310 314424

E-mail: stkapi@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

7ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Ακροπόλεως 14, Τ.Κ. 54623

Τηλέφωνο: 2310 206051

Fax: 2310 206051

E-mail: kapi7_thess@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

8ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Μπότσαρη 122, Τ.Κ. 57100

Τηλέφωνο: 2310 951474

Fax: 2310 951474, 2310 212002

E-mail: kapi8thessalonikis@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

9ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Ευζώνων 20 και Βελισσαρίου 3, Τ.Κ. 54640

Τηλέφωνο: 2310 851131

Fax: 2310 851131

E-mail: kapieuzonon@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

10ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Σαχτούρη 1, Τ.Κ. 54623

Τηλέφωνο: 2310 234352

Fax: 2310 234352

E-mail: kapi10thes@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

11ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Ολυμπίας και Ιφιγένειας 2, Τ.Κ. 54352 

Τηλέφωνο: 2310 951970

Fax: 2310 951970

E-mail: 11kapithess@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

12ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Καπετάν Βαγγέλη 4, Τ.Κ. 54646  

Τηλέφωνο: 2310 416283

Fax: 2310 416283

E-mail: 12kapi@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

13ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, Τ.Κ. 54642  

Τηλέφωνο: 2310 838601

Fax: 2310 838601

E-mail: kapithess13@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

14ο  Παράρτημα Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Ηρώων 4, Τ.Κ.  55337

Τηλέφωνο: 2310 941901

Fax: 2313 305426

E-mail: 14kapitriandrias@windowslive.com

Ώρες λειτουργίας:. 7.30π.μ.-3μ.μ. (διοικητικές υπηρεσίες), 8π.μ.-1μ.μ., 5μ.μ.-8.30μ.μ. (κυλικείο)

Φορέας: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών-μέλη των ΚΑΠΗ

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις,  συνταγογράφηση από παθολόγο και καρδιολόγο, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, αίματος, καρδιογραφήματα, νοσηλεία στο Κ.Α.Π.Η. και κατ’ οίκον, επισκέπτης υγείας, φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες

 

Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία

Διεύθυνση: Γρ. Ξενοπούλου 8 και Τραπεζούντος, Τ.Κ.  54645

Τηλέφωνο: 2310 819515, 2310 509013 (πρωινές ώρες)

Fax: -

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 2μ.μ.-10μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης/ Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας / Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Νομική υπόσταση: Δήμος

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 18 ετών με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, αισθητηριακές αναπηρίες, αυτιστικά στοιχεία, κ.λπ.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: προγράμματα μουσικής, τραγουδιού, χορού, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, κ.ά.

 

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)

Διεύθυνση: Τζον Κέννεντυ 56, Τ.Κ.  55535

Τηλέφωνο: 2310 342653

Fax: 2313 342653

E-mail: kifi.thessaloniki@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:. 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκη

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους με σοβαρά προβλήματα υγείας (άνοια, εγκεφαλικά) που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν

Παρεχόμενες υπηρεσίες: φιλοξενία, μετρήσεις πίεσης-σακχάρου, ασκήσεις μνήμης, ψυχαγωγία

 

Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας

Διεύθυνση: Μοναστηρίου 53-55 (3ος όροφος), Τ.Κ. 54627

Τηλέφωνο: 2310 509053, 2310 509020

Fax: -

E-mail: -

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης/ Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας/ Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας)

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: διενέργεια ιατρικών εξετάσεων κατόπιν ραντεβού

 

Γραφείο Εργασίας

Διεύθυνση: Δημαρχιακό Μέγαρο, Β. Γεωργίου 1Α , Τ.Κ. 54640 (κτίριο Ε΄)

Τηλέφωνο: 2313 317548, 2313 317583

Fax: -
E-mail:
grafeioergasias@thessaloniki.gr

Ώρες λειτουργίας: 10π.μ.-1μ.μ.

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: άνεργους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Πληροφόρηση για θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού και επιχειρηματικότητας, ψυχοκοινωνική υποστήριξη

 

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους

Διεύθυνση: Απόρρητη

Τηλέφωνο: 2310 528984 ( Γραμμή Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θεσσαλονίκης)  / ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900

Fax: -

E-mail: thess­­­_xenonas@outlook.com.gr

Ώρες λειτουργίας: 24ωρη λειτουργία

Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης/ Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας / Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

(Δράση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών - Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ)

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους, με δυνατότητα φιλοξενίας 20 γυναικών

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θεσσαλονίκης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή στέγης, προστασίας, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης με σκοπό την αυτονομία τους, διευκόλυνσης της πρόσβασής τους σε φορείς απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, υγείας-πρόνοιας

Δήμαρχος: Θόδωρος Παπαδόπουλος

Δημοκρατίας 1, Θέρμη, ΤΚ. 57001 

Τηλέφωνο: 2313 300700, 2313 300702

Fax: 2313 300719, 2310 464421

E-mail: mayor@dimosthermis.gr

www.thermi.gov.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Γραφείο Απασχόλησης Ανέργων

Κοινωνικό Παντοπωλείο

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Δομή Τριλόφου

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Δομή Νέου Ρυσίου

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Δομή Βασιλικών

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Δομή Θέρμης 

Κ.Α.Π.Η. Τριλόφου

Κ.Α.Π.Η. Πλαγιαρίου

Κ.Α.Π.Η. Καρδίας

Κ.Α.Π.Η. Κάτω Σχολαρίου

Κ.Α.Π.Η. Θέρμης

Κ.Α.Π.Η. Νέου Ρυσίου

Κ.Α.Π.Η. Ταγαράδων

Κ.Α.Π.Η. Νέας Ραιδεστού

Κ.Α.Π.Η. Τριαδίου

Κ.Α.Π.Η. Βασιλικών

Κ.Α.Π.Η. Αγίας Παρασκευής

Κ.Α.Π.Η. Αγίου Αντωνίου

ΚΔΑΠ –ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ»

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

 

Γραφείο Απασχόλησης Ανέργων

Διεύθυνση: Ταβάκη 28 (1ος όροφος), Θέρμη, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 2310 466639

Fax: 2310 466512

E-mail:geae@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.
Φορέας
: Δήμος Θέρμης
Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: ανέργους δημότες και κατοίκους
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θέρμης
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ενημέρωση-συμβουλευτική ανέργων

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διεύθυνση: Καπετάν Χάψα 37, Θέρμη, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 2310 466691

Fax: -

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: το ωράριο καθορίζεται περιοδικά
Φορέας
: Δήμος Θέρμης 
Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: άπορες και ευπαθείς οικογένειες του δήμου Θέρμης
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θέρμης
Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Δομή Τριλόφου

Διεύθυνση: Πλ. Δημαρχείου, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500

Τηλέφωνο: 23923 30227

Fax: 2392330226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.- 3.30μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: πρώην δήμος Μίκρας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική παρέμβαση, νοσηλευτική φροντίδα, οικιακή βοήθεια


«Βοήθεια στο Σπίτι»-Δομή Νέου Ρυσίου

Διεύθυνση: Αγ. Κωνσταντίνου (Κ.Α.Π.Η. Ν. Ρυσίου), Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 23920 72041

Fax: 23920 72041

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.- 3.30μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
Περιοχή ευθύνης: Κοινότητες Ν.Ρυσίου, Ταγαράδων και Ν.Ραιδεστού
Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική παρέμβαση, νοσηλευτική φροντίδα, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Δομή Βασιλικών

Διεύθυνση: Βασιλικά, Τ.Κ. 57006

Τηλέφωνο: 23960 22355

Fax: 23963 30050

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.- 3μ.μ. 
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
Περιοχή ευθύνης: πρώην δήμος Βασιλικών
Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική παρέμβαση, νοσηλευτική φροντίδα, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Δομή Θέρμης 

Διεύθυνση: Ταβάκη 28, Θέρμη, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 23104 61117

Fax: 23104 66512

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.- 3μ.μ. 
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: Θέρμη, Τριάδι
Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική παρέμβαση, νοσηλευτική φροντίδα, οικιακή βοήθεια

 

Κ.Α.Π.Η. Τριλόφου

Διεύθυνση: Πλ.Δημαρχείου, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500

Τηλέφωνο: 23920 62057

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Τρίλοφος
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Πλαγιαρίου

Διεύθυνση: Κοινότητα Πλαγιαρίου, Τ.Κ. 57500

Τηλέφωνο: 23920 63541

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση:. Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Πλαγιάρι
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Καρδίας

Διεύθυνση: Καρδία, Τ.Κ. 57500

Τηλέφωνο: 23920 61555

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Καρδία
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Κάτω Σχολαρίου

Διεύθυνση: Σχολάρι, Τ.Κ. 57500

Τηλέφωνο: 23920 91999

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Κάτω Σχολάρι
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Θέρμης

Διεύθυνση: Καραολή 17, Θέρμη, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 23104 66534

Fax: 23104 66513

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Θέρμη
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Νέου Ρυσίου

Διεύθυνση: Ν.Ρύσιο, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 23920 72352

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Ν.Ρύσιο
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Ταγαράδων

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου 22, Ταγαράδες, Τ.Κ. 57001 

Τηλέφωνο: 23920 71772

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Ταγαράδες
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Νέας Ραιδεστού

Διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ραιδεστού, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 2310 465954

Fax: 2310 465954

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Ν.Ραιδεστός
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Τριαδίου

Διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο Τριαδίου, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 2310 465460

Fax: 2310465460

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών

Περιοχή ευθύνης: Τριάδι
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Βασιλικών

Διεύθυνση: Πλ. Δημαρχείου, Βασιλικά, Τ.Κ. 57006

Τηλέφωνο: 23960 21115

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Βασιλικά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Αγίας Παρασκευής

Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 23960 41411

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Αγία Παρασκευή
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Αγίου Αντωνίου

Διεύθυνση: Αγ. Αντώνιος, Τ.Κ. 57006

Τηλέφωνο: 23960 41779

Fax: 23923 30226

E-mail: kkpf@thermi.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1.30μ.μ., 5μ.μ.-7μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Άγιος Αντώνιος
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρικές εξετάσεις, κοινωνική φροντίδα, ψυχαγωγία

 

ΚΔΑΠ –ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ»

Διεύθυνση: Ταβάκη 28 (ισόγειο), Θέρμη, Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνο: 23104 65696

Fax: 23104 65696

E-mail: kdapmea.agaliazw@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-8μ.μ.
Φορέας
: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα με αναπηρία ηλικίας από 6 ετών και άνω
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Θέρμης
Παρεχόμενες υπηρεσίες: δημιουργική απασχόληση, προγράμματα έκφρασης και ψυχαγωγίας, άθληση και σωματική αγωγή, άσκηση του λόγου, ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, φυσικοθεραπεία, ατομική και οικογενειακή συμβουλευτική

 

 

Δήμαρχος: Θεοδόσιος Μπακογλίδης

Κομνηνών 58, 1ος όροφος, Καλαμαριά, Τ.Κ. 55132

Τηλέφωνο: 2313 314000, 2313 314102

Fax: 2313 314188

E-mail: dimarxos2@kalamaria.gr

www.kalamaria.gr

 

Δημοτικό Ιατρείο – Φαρμακείο Καλαμαριάς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Διεύθυνση: Ιερέα Παπανικόλα 18 & Αμισού, Τ.Κ. 55131

Τηλέφωνο: 2313 314500
Fax: 2313 314513

E-mail: dim.iatreio@kalamaria.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 7:30π.μ.-2:30μ.μ.

Φορέας: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: Δημότες ή μόνιμους κατοίκους του δήμου και σε αλλοδαπούς που κατοικούν στο δήμο και διαμένουν νόμιμα στη χώρα

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: πρόληψη και αγωγή υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες και μετανάστες με την παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δικαιούχοι των υπηρεσιών του Δημοτικού Ιατρείου είναι οι κάτοχοι του Ειδικού Ατομικού Δελτίου Παροχών Υγείας, που εκδίδεται στο Ιατρείο κατόπιν καταθέσεως των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

 

Τράπεζα Ιματισμού

Διεύθυνση: Ιερέα Παπανικόλα 18 & Αμισού, Τ.Κ. 55131

Τηλέφωνο: 2313 314 504, 2313 314510, 2313 314229

Fax: 2313 314513

E-mail: karpozilou@kalamaria.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Παρασκευή: 10π.μ.-1μ.μ.

Φορέας: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: άπορους, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Εθελοντές, πολίτες, καταστήματα και φορείς προσφέρουν είδη ένδυσης, υπόδησης, παιχνίδια και οικιακό εξοπλισμό, τα οποία διατίθενται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διεύθυνση: Ιερέα Παπανικόλα 18 & Αμισού, Τ.Κ. 55131

Τηλέφωνο: 2313 314, 2313 314503, 2313 314504, 2313 314510, 2313 314071

Fax: 2313 314513

E-mail: karpozilou@kalamaria.gr

Ώρες λειτουργίας: Ανά δεκαπενθήμερο, 9π.μ.-1π.μ.

Φορέας: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: άπορους, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Άποροι, άστεγοι ή πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, μέσα από αξιοκρατικά κριτήρια, υποστηρίζονται με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται από συλλόγους, καταστήματα, φορείς και πολίτες

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Διεύθυνση: Ιερέα Παπανικόλα 18 & Αμισού, Τ.Κ. 55131
Τηλέφωνο: 2313 314 501, 2313 314500, 2313 314503
Fax: 2313 314513

E-mail: karpozilou@kalamaria.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρωςκαι σεάτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα σε όσους ζουν μόνοι ή δεν έχουν πλήρη φροντίδα από την οικογένειά τους ή το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά απόκοινωνική λειτουργό,νοσηλεύτρια καιοικογενειακή βοηθό


Γραφείο παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (Κ.Υ.Υ.)
Διεύθυνση: Ιερέα Παπανικόλα 18 & Αμισού, Τ.Κ. 55131
Τηλέφωνο: 2313 314504, 2313 314505, 2313 314508, 2313 314510, 2313 314500

Fax: 2313 314513

E-mail: karpozilou@kalamaria.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 9π.μ.-2μ.μ.
Φορέας: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: Άτομα με αναπηρίες, μοναχικούς, άστεγους, ανασφάλιστους, άτομα με σοβαρά προβλήματα κοινωνικά και υγείας, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες, άστεγους, τσιγγάνους, πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών, αποφυλακισμένους, αλλοδαπούς, μετανάστες, παλιννοστήσαντες, πρόσφυγες, νέους που έχουν εγκαταλείψει ή έχουν μόνο ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση, άτομα  που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε μέλη της οικογένειάς τους και για το λόγο αυτό αντιμετωπίζουν δυσχέρειες παραμονής ή ένταξής τους στην αγορά εργασίας, άτομα με γλωσσικές ή θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, άνεργους, κ.λπ.

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και κοινωνιολόγο. Διευκόλυνση και ενίσχυση των ευπαθών ομάδων που υφίστανται ή κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Προγράμματα κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσής τους, εξασφάλιση προϋποθέσεων για την προώθησή τους στην αγορά εργασίας μέσω της διαδικασίας ενημέρωσης και διασύνδεσής τους με ανάλογους φορείς, υπηρεσίες και δομές

 

Α΄ Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Αργυρουπόλεως 38, Τ.Κ. 55131

Τηλέφωνο: 2310 481713

Fax: 2310 481713

%20kapidk@hotmail.com">E-mail: kapidk@hotmail.com

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Δ.Ο.Π.Α.& Α.Π.Η.)

Νομική υπόσταση:  Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: δημότες-κατοίκους άνω των 60 ετών, συνταξιούχους και εργαζόμενους

Περιοχή ευθύνης: Κέντρο Καλαμαριάς

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υπηρεσία, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργοθεραπεία, ψυχαγωγία

 

Β΄ Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Καππαδοκίας 38, Τ.Κ. 55134

Τηλέφωνο: 2310 434841

Fax: 2310 434841

%20kapikifisias@gmail.com">E-mail: kapikifisias@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Δ.Ο.Π.Α.& Α.Π.Η.)

Νομική υπόσταση:  Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Κηφισιά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υπηρεσία, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργοθεραπεία, ψυχαγωγία

 

Γ΄ Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Λυκούδη 2, Τ.Κ. 55132

Τηλέφωνο: 2310 443820

Fax: 2310 443820

%20kapikrin@otenet.gr">E-mail: kapikrin@otenet.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Δ.Ο.Π.Α.& Α.Π.Η.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Νέα Κρήνη

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υπηρεσία, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργοθεραπεία, ψυχαγωγία

 

Δ΄ Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως-Άρεως 1, Τ.Κ. 55134

Τηλέφωνο: 2310 471243

Fax: 2310 471243

%20kapifoinika@yahoo.gr">E-mail: kapifoinika@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Δ.Ο.Π.Α.& Α.Π.Η.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Φοίνικας

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υπηρεσία, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργοθεραπεία, ψυχαγωγία

 

Ε΄ Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Μητροπολίτη Καλλίδου 108, Τ.Κ. 55131

Τηλέφωνο: 2310 403599

Fax: 2310 403599

%20kaph75@otenet.gr">E-mail: kaph75@otenet.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Δ.Ο.Π.Α.& Α.Π.Η.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Καραμπουρνάκι

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υπηρεσία, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργοθεραπεία, ψυχαγωγία

 

ΣΤ΄ Κ.Α.Π.Η.

Διεύθυνση: Ίριδος & Ισμήνης πλ. Ν.Τζούμα, Τ.Κ. 55132

Τηλέφωνο: 2310 457688

Fax: 2310 457688

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας υλοποίησης: Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Δ.Ο.Π.Α.& Α.Π.Η.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Περιοχή ευθύνης: Άγιος Ιωάννης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υπηρεσία, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργοθεραπεία, ψυχαγωγία

 

Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Παροχών & Κοινωνικών Προγραμμάτων

Διεύθυνση: Ιερέα Παπανικόλα 18 & Αμισού, Τ.Κ. 55131
Τηλέφωνο: 2313 314504, 2313 314505
Fax: 2313 314513

E-mail: karpozilou@kalamaria.gr
Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-2μ.μ.
Φορέας: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: όλους τους κατοίκους του δήμου Καλαμαριάς

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν υπηρεσίες: στήριξη στους εξυπηρετούμενους κατοίκους της Καλαμαριάς μέσω διερεύνησης κοινωνικών αναγκών, εφαρμογής κοινωνικών παρεμβάσεων, διευθέτησης προνοιακών ζητημάτων, παροχής πληροφοριών και συμβουλευτικής καθοδήγησης με σκοπό να επιλύσουν τις δυσκολίες που τους απασχολούν, διασύνδεσης και συνεργασίας με φορείς και υπηρεσίες για κοινωνικά ζητήματα, διασύνδεσης άνεργων με εργοδότες και ενημέρωση για κενές θέσεις εργασίας

 

Γραφείο Συμβουλευτικής - Ψυχολογικής Υποστήριξης

Διεύθυνση: Ιερέα Παπανικόλα 18 & Αμισού, Τ.Κ. 55131
Τηλέφωνο: 2313 314502, 2313 314505 2313 314508
Fax: 2313 314513

E-mail: karpozilou@kalamaria.gr
Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-2μ.μ.
Φορέας: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: όλους τους κατοίκους του δήμου Καλαμαριάς

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη κατόπιν ραντεβού για θέματα που σχετίζονται με οικογενειακές σχέσεις, φοβίες, άγχος, πένθος, αναπηρία, εξάρτηση από ουσίες, κ.ά., διασύνδεση και παραπομπή σε κέντρα ψυχικής υγείας, νοσοκομεία, κ.λπ.

 

Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων

Διεύθυνση: Πλατεία Σκρα, Καραμαούνα 1,  3ος όροφος. Τ.Κ. 55132

Τηλέφωνο: 2313 314187, 2313 314171

Fax: 2313 314179 

E-mail: psixologoi@kalamaria.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη: 9π.μ.-2μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9π.μ.-7μ.μ.
Φορέας: Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, μαθητές

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική υποστήριξη, λειτουργία Σχολών Γονέων, υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, στήριξη οικογενειών στο σπίτι

 

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ)

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως- Θησέως 8 , Φοίνικας

Τηλέφωνο: 2310 471104
Fax: 2310 455988

E-mail: info@kedka.gr

Ώρες λειτουργίας: 4.30μ.μ.-9μ.μ.

Φορέας: Kοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς

Νομική υπόσταση: ΝΠΙΔ
Απευθύνεται σε: παιδιά, εφήβους και ενήλικες με νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: Καλαμαριά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: δημιουργική απασχόληση, προετοιμασία ένταξης παιδιών και εφήβων με αναπηρίες στην κοινωνική και εργασιακή ζωή, θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, υλοποίηση προγράμματος «Αυτονομία και Επικοινωνία» για άτομα ηλικίας από 14 έως και 55 ετών, καθημερινή μετακίνηση σε σχολεία, ειδικά εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία και εργασιακούς χώρους, κ.ά. 

Δήμαρχος: Πέτρος Σούλας

Παύλου Μελά 24, Εύοσμος, Τ.Κ. 56224

Τηλέφωνο: 2313 302100, 302236

Fax: 2310 697897

E-mail: dimarxos@kordelio-evosmos.gr

www.kordelio-evosmos

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

Κοινωνικό Παντοπωλείο 

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο

Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνική Μέριμνα

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Δ΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Α΄& Β΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού

Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

Διεύθυνση: Πυθαγόρα και Μαβίλη, Εύοσμος, Τ.Κ. 56224

Τηλέφωνο-fax: 2310 558505, 558506, 758926, 758769

E-mail: kks@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-5μ.μ. (πληροφορίες-ραντεβού: 7:30π.μ.-3:30μ.μ.)

Φορέας: Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής-Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας & Νέας Γενιάς

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική, ψυχολογική, συμβουλευτική και εργασιακή στήριξη και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις, συμβουλευτική γονέων-Ομάδες Γονέων, συμβουλευτική στο σχολικό πλαίσιο, λογοθεραπεία σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο 

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου και Σωκράτους, Τ.Κ. 56224

Τηλέφωνο: 2310767723

E-mail: kks@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή τροφίμων, ειδών ένδυσης, υπόδησης και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορα άτομα και οικογένειες                                                           

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο

Διεύθυνση: Μαβίλη & Πυθαγόρα, Εύοσμος, Τ.Κ. 56224

Τηλέφωνο: 2310 558505, -6

Fax: 2310 558505, -6

E-mail: ygeia@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3μ.μ., καθημερινά

Φορέας: Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Νομική Υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ανασφάλιστους και δικαιούχους πρόνοιας, καθώς και σε οποιονδήποτε διαβιεί κάτω από τα όρια της φτώχειας

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Παρεχόμενες υπηρεσίες: πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, παροχή δωρεάν φαρμάκων

 

Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνική Μέριμνα

Διεύθυνση: Μαβίλη και Πυθαγόρα γωνία (είσοδος από Πυθαγόρα), Τ.Κ.56224

Τηλέφωνο: 2310 558505-6

Fax: 2310 558505-6

E-mail: dhkekpake@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού -Ευόσμου (ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ. και ΔΕ.ΚΕ.ΚΕ., Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού- Ευόσμου)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους, ανήμπορους, άπορους

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου (πολεοδομικές ενότητες: Καραολή και Δημητρίου-Ιθάκης, Μ. Αλεξάνδρου- Θάλειας & Νεμέας-Μουσών)

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλεύτριες και οικογενειακές βοηθοί παρέχουν κατ' οίκον φροντίδα, καθώς και δυνατότητα μετακινήσεων

                                                                                                         

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Διεύθυνση: Αγίου Αθανασίου με Κολοκοτρώνη γωνία, Τ.Κ. 56224

Τηλέφωνο: 2310 757377

Fax: 2310 700 447

E-mail: dhkekpake@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. (έως τις 6μ.μ. το κυλικείο)

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου
Παρεχόμενες υπηρεσίες: απασχολούνται κοινωνικές λειτουργοί, οικογενειακοί βοηθοί, γιατροί και νοσηλευτές, διενεργούνται ιατρικές εξετάσεις και συνταγογραφήσεις από παθολόγο, ρευματολόγο, καρδιολόγο, τακτικές μετρήσεις σακχάρου, τριγλικεριδίων, χοληστερίνης, συνολικές παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης σε απόρους και ανασφάλιστους, ψυχαγωγικές δράσεις

 

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Διεύθυνση: Μ.Ανδρόνικου (εντός του πάρκου),  T.K. 56224

Τηλέφωνο:2310 756066

Fax: 2310 700 447

E-mail: dhkekpake@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. (έως τις 6μ.μ. το κυλικείο)

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου
Παρεχόμενες υπηρεσίες: απασχολούνται κοινωνικές λειτουργοί, οικογενειακοί βοηθοί, γιατροί και νοσηλευτές, διενεργούνται ιατρικές εξετάσεις και συνταγογραφήσεις από παθολόγο, ρευματολόγο, καρδιολόγο, τακτικές μετρήσεις σακχάρου, τριγλικεριδίων, χοληστερίνης, συνολικές παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης σε απόρους και ανασφάλιστους, ψυχαγωγικές δράσεις

 

Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Διεύθυνση: Μαυριμιχάλη 32, T.K. 56224

Τηλέφωνο:2310 641050

Fax: 2310 700 447

E-mail: dhkekpake@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. (έως τις 6μ.μ. το κυλικείο)

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου
Παρεχόμενες υπηρεσίες: απασχολούνται κοινωνικές λειτουργοί, οικογενειακοί βοηθοί, γιατροί και νοσηλευτές, διενεργούνται ιατρικές εξετάσεις και συνταγογραφήσεις από παθολόγο, ρευματολόγο, καρδιολόγο, τακτικές μετρήσεις σακχάρου, τριγλικεριδίων, χοληστερίνης, συνολικές παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης σε απόρους και ανασφάλιστους, ψυχαγωγικές δράσεις

 

Δ΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

Διεύθυνση: Λαγκαδά 5, T.K. 56224

Τηλέφωνο: 2310 666533

Fax: 2310 700 447

E-mail: dhkekpake@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. (έως τις 6μ.μ. το κυλικείο)

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε:  άτομα άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου
Παρεχόμενες υπηρεσίες: απασχολούνται κοινωνικές λειτουργοί, οικογενειακοί βοηθοί, γιατροί και νοσηλευτές, διενεργούνται ιατρικές εξετάσεις και συνταγογραφήσεις από παθολόγο, ρευματολόγο, καρδιολόγο, τακτικές μετρήσεις σακχάρου, τριγλικεριδίων, χοληστερίνης, συνολικές παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης σε απόρους και ανασφάλιστους, ψυχαγωγικές δράσεις

 

Α΄& Β΄ Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού

Διεύθυνση: Καραβαγγέλη 12, T.K.  56334

Τηλέφωνο: 2310 765780

Fax: 2310 700 447

E-mail: dhkekpake@kordelio-evosmos.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ. (έως τις 6μ.μ. το κυλικείο)

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ.)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου
Παρεχόμενες υπηρεσίες: απασχολούνται κοινωνικές λειτουργοί, οικογενειακοί βοηθοί, γιατροί και νοσηλευτές, διενεργούνται ιατρικές εξετάσεις και συνταγογραφήσεις από παθολόγο, ρευματολόγο, καρδιολόγο, τακτικές μετρήσεις σακχάρου, τριγλικεριδίων, χοληστερίνης, συνολικές παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης σε απόρους και ανασφάλιστους, ψυχαγωγικές δράσεις

 

Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών

Διεύθυνση: απόρρητη

Τηλέφωνο: απόρρητο (Πληροφορίες: Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης)

Νομική υπόσταση: Δήμος (δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Πράξη «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της Βίας – Ανάπτυξη και λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας»  Β' κύκλος του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013»)

Απευθύνεται σε: γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και έκφυλης βίας

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου

Παρεχόμενες υπηρεσίες: φιλοξενία σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα παιδιά τους

Δήμαρχος: Γιάννης Καραγιάννης

Ν. Παπαγεωργίου 2, Λαγκαδάς, Τ.Κ. 57100

Τηλέφωνο: 23943 30200, 23943 30201, 23943 30203

Fax: 2394 0 22043

E-mail: dimarchos@lagadas.gr

www.lagadas.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Κοινωνικό  Παντοπωλείο

Κοινωνικό  Ιατρείο / Φαρμακείο

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Λαγκαδά

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Βερτίσκου

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Κορώνειας 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Λαχανά

 «Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Ζαγκλιβερίου

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Καλλινδοίων

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Σοχού

Φυσικοθεραπευτήριο Λαγκαδά

Φυσικοθεραπευτήριο Βερτίσκου

Φυσικοθεραπευτήριο Σοχού

Φυσικοθεραπευτήριο Ασσήρου

Κ.Α.Π.Η.  Λαγκαδά       

Κ.Α.Π.Η.  Ανάληψης

Κ.Α.Π.Η.  Kαβαλαρίου

Κ.Α.Π.Η.  Κολχικού

Κ.Α.Π.Η.  Λαγυνών 

Κ.Α.Π.Η.  Περιβολακίου

Κ.Α.Π.Η.  Χρυσαυγής         

Κ.Α.Π.Η.  Ασσήρου 

Κ.Α.Π.Η.  Κριθιάς   

Κ.Α.Π.Η.  Εξαμιλίου

Κ.Α.Π.Η.  Ζαγκλιβερίου

Κ.Α.Π.Η.  Γερακαρούς

Κ.Α.Π.Η.  Βασιλουδίου

Κ.Α.Π.Η.  Αγίου Βασιλείου

Κ.Α.Π.Η.  Λαγκαδικίων

Κ.Α.Π.Η  Ξυλόπολης           

Κ.Α.Π.Η  Σοχού       

Κ.Α.Π.Η  Ασκού      

Κ.Α.Π.Η  Κρυονερίου         

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Κοινωνικό  Παντοπωλείο

Διεύθυνση: Χρυστοστόμου Σμύρνης 29, Λαγκαδάς, Τ.Κ.  57200

Τηλέφωνο: 23940 20802

Fax: 23940 20369

E-mail: pronoiadimoslagada@hotmail.gr

Ώρες λειτουργίας:δεν λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες

Φορέας: Δήμος Λαγκαδά

Νομική υπόσταση:Δήμος

Απευθύνεται σε:άπορους και ανασφάλιστους δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης:Δήμος Λαγκαδά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή ειδών πρώτης ανάγκης

 

Κοινωνικό  Ιατρείο / Φαρμακείο

Διεύθυνση: Χρυστοστόμου Σμύρνης 29, Λαγκαδάς, Τ.Κ.  57200

Τηλέφωνο: 23940 25842

Fax: 23940 20369

E-mail: npdd.lagada@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:  άπορους, ανασφάλιστους
 

Περιοχή ευθύνης:Δήμος Λαγκαδά

Παρεχόμενες υπηρεσίες: από κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, καρδιολόγο, φυσικοθεραπευτές, οικογενειακούς βοηθούς, παροχή φαρμάκων  

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Λαγκαδά

Διεύθυνση: Χρυστοστόμου Σμύρνης 29, Λαγκαδάς, Τ.Κ. 57200

Τηλέφωνο: 23940 20843

Fax: 23940 20369

E-mail:voitheiastospitilagada@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.
Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω προσωρινών ή μόνιμων προβλημάτων υγείας, άπορα και σε άτομα με αναπηρία 

Περιοχή ευθύνης:Δημοτική ΕνότηταΛαγκαδά (Λαγκαδάς, Ανάληψη, Kαβαλάρι, Κολχικό, Λαγυνά, Περιβολάκι, Χρυσαυγή)
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
Κοινωνική εργασία, συμβουλευτική οικογένειας, συναισθηματική στήριξη, ενημέρωση για τα προνοιακά  δικαιώματα των εξυπηρετούμενων, συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς, νοσηλευτική φροντίδα (έλεγχοι αρτηριακής πίεσης, σακχάρου), μεταφορά-συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Βερτίσκου

Διεύθυνση: Βερτίσκος

Τηλέφωνο: 2394 3 30145

Fax: 23940 20369

E-mail: voitheiastospitivertiskou@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.
Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω προσωρινών ή μόνιμων προβλημάτων υγείας, άπορα και σε άτομα με αναπηρία 

Περιοχή ευθύνης:  Βερτίσκος

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Κοινωνική εργασία, συμβουλευτική οικογένειας, συναισθηματική στήριξη, ενημέρωση για τα προνοιακά  δικαιώματα των εξυπηρετούμενων, συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς, νοσηλευτική φροντίδα (έλεγχοι αρτηριακής πίεσης, σακχάρου), μεταφορά-συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Κορώνειας 

Διεύθυνση: Κορώνεια

Τηλέφωνο: 2393 3 30322

Fax: 23940 20369

E-mail: voitheiastospitikoroneias@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.
Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω προσωρινών ή μόνιμων προβλημάτων υγείας, άπορα και σε άτομα με αναπηρία 

Περιοχή ευθύνης:Δημοτική ΕνότηταΚορώνειας (Γερακαρού, Βασιλούδι, Άγιος Βασίλειος, Λαγκαδίκια)

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Κοινωνική εργασία, συμβουλευτική οικογένειας, συναισθηματική στήριξη, ενημέρωση για τα προνοιακά  δικαιώματα των εξυπηρετούμενων, συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς, νοσηλευτική φροντίδα (έλεγχοι αρτηριακής πίεσης, σακχάρου), μεταφορά-συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Λαχανά

Διεύθυνση: Λαχανάς

Τηλέφωνο: 2394 3 30448

Fax: 23940 20369

E-mail: voitheiastospitilahana@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.
Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω προσωρινών ή μόνιμων προβλημάτων υγείας, άπορα και σε άτομα με αναπηρία 

Περιοχή ευθύνης:Δημοτική ΕνότηταΛαχανά (Λαχανάς, Ξυλόπολη)

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Κοινωνική εργασία, συμβουλευτική οικογένειας, συναισθηματική στήριξη, ενημέρωση για τα προνοιακά  δικαιώματα των εξυπηρετούμενων, συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς, νοσηλευτική φροντίδα (έλεγχοι αρτηριακής πίεσης, σακχάρου), μεταφορά-συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Ζαγκλιβερίου

Διεύθυνση: Ζαγκλιβέρι

Τηλέφωνο: 23930 81259

Fax: 23940 20369

E-mail: voitheiastospitizagkliveriou@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω προσωρινών ή μόνιμων προβλημάτων υγείας, άπορα και σε άτομα με αναπηρία 

Περιοχή ευθύνης:Ζαγκλιβέρι

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Κοινωνική εργασία, συμβουλευτική οικογένειας, συναισθηματική στήριξη, ενημέρωση για τα προνοιακά  δικαιώματα των εξυπηρετούμενων, συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς, νοσηλευτική φροντίδα (έλεγχοι αρτηριακής πίεσης, σακχάρου), μεταφορά-συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Καλλινδοίων

Διεύθυνση: Καλλίνδοια

Τηλέφωνο: 2393 3 30322

Fax: 23940 20369

E-mail: voitheiastospitiskal@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω προσωρινών ή μόνιμων προβλημάτων υγείας, άπορα και σε άτομα με αναπηρία 

Περιοχή ευθύνης:  Καλλίνδοια

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Κοινωνική εργασία, συμβουλευτική οικογένειας, συναισθηματική στήριξη, ενημέρωση για τα προνοιακά  δικαιώματα των εξυπηρετούμενων, συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς, νοσηλευτική φροντίδα (έλεγχοι αρτηριακής πίεσης, σακχάρου), μεταφορά-συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας, οικιακή βοήθεια

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» - Δομή Σοχού

Διεύθυνση: Σοχός

Τηλέφωνο: 2395 3 30153

Fax: 23940 20369

E-mail: voitheiastospitisohou@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε:
μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω προσωρινών ή μόνιμων προβλημάτων υγείας, άπορα και σε άτομα με αναπηρία 

Περιοχή ευθύνης:Δημοτική Ενότητα Σοχού (Σοχός, Ασκός, Κρυονέρι)

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Κοινωνική εργασία, συμβουλευτική οικογένειας, συναισθηματική στήριξη, ενημέρωση για τα προνοιακά  δικαιώματα των εξυπηρετούμενων, συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς, νοσηλευτική φροντίδα (έλεγχοι αρτηριακής πίεσης, σακχάρου), μεταφορά-συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας, οικιακή βοήθεια

 

Φυσικοθεραπευτήριο Λαγκαδά

Διεύθυνση: Χρυστοστόμου Σμύρνης 29, Λαγκαδάς, Τ.Κ. 57200

Τηλέφωνο: 23940 20843

Fax: 23940 20369

E-mail: npdd.lagada@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», μέλη Κ.Α.Π.Η. 
Περιοχή ευθύνης
: Δήμος Λαγκαδά

Παρεχόμενες υπηρεσίες:φυσιοθεραπευτική αγωγή

 

Φυσικοθεραπευτήριο Βερτίσκου

Διεύθυνση: Βερτίσκος (πρώην δημοτικό κατάστημα) 

Τηλέφωνο: 23940 91009

Fax: 23940 20369

E-mail: npdd.lagada@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», μέλη Κ.Α.Π.Η. 
Περιοχή ευθύνης
: Δήμος Λαγκαδά

Παρεχόμενες υπηρεσίες:φυσιοθεραπευτική αγωγή

 

Φυσικοθεραπευτήριο Σοχού

Διεύθυνση: Ερμού 12, Σοχός

Τηλέφωνο: 23950 23309

Fax: 23940 20369

E-mail: npdd.lagada@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», μέλη Κ.Α.Π.Η. 
Περιοχή ευθύνης
: Δήμος Λαγκαδά

Παρεχόμενες υπηρεσίες:φυσιοθεραπευτική αγωγή

 

Φυσικοθεραπευτήριο Ασσήρου

Διεύθυνση: Άσσηρος (δίπλα στο κτίριο του ΚΑΠΗ)

Τηλέφωνο: 23940 61910

Fax: 23940 20369

E-mail: npdd.lagada@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», μέλη Κ.Α.Π.Η. 
Περιοχή ευθύνης
: Δήμος Λαγκαδά

Παρεχόμενες υπηρεσίες:φυσιοθεραπευτική αγωγή

 

Κ.Α.Π.Η.  Λαγκαδά

Διεύθυνση: Λαγκαδάς

Τηλέφωνο: 23940 26261

Fax: 23940 20369

E-mail: npdd.lagada@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας:8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης:Λαγκαδάς

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Κοινωνική  εργασία, φυσικοθεραπεία, ιατρική νοσηλευτική φροντίδα, επιμόρφωση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση

 

Κ.Α.Π.Η.  Ανάληψης

Διεύθυνση: Ανάληψη

Τηλέφωνο: 23940 55504

Fax: 23940 20369

E-mail: npdd.lagada@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας:8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας Δήμου Λαγκαδά
Νομική υπόσταση:
Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης:Ανάληψη

Παρεχόμενες υπηρεσίες:Κοινωνική  εργασία, φυσικοθεραπεία, ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, επιμόρφωση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση

 

Κ.Α.Π.Η.  Kαβαλαρίου

Διεύθυνση: Καβαλάρι

Τηλέφωνο

Δήμαρχος: Σίμος Δανιηλίδης

Ι. Μιχαήλ 1 & Στρ. Σαράφη γωνία, Συκιές, Τ.Κ. 56625

Τηλέφωνο: 2313 313200

Fax: 2310 679104

E-mail: dimarhos.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

www.dimosneapolis-sykeon.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών

Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης

Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων

Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας: Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κοινωνικό Φαρμακείο

Κοινωνικό Εστιατόριο-Συσσίτιο

Δημοτικός Λαχανόκηπος

Τράπεζα χρόνου

Γραφείο Διαμεσολάβησης

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Γ΄ Κ.Α.Π.Η Συκεών- Πνευματικό Δημοτικό Κέντρο και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κ.Α.Π.Η. Πεύκων & Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία Συκεών

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία Νεάπολης

Διαμέρισμα Υποστηριζόμενης Αυτόνομης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία -(αφορά κορίτσια)

Διαμέρισμα Υποστηριζόμενης Αυτόνομης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία (αφορά αγόρια)

Κ.Η.Φ.Η. Συκεών

Κ.Η.Φ.Η. - Πνευματικό Δημοτικό Κέντρο – Κ.Α.Π.Η. Συκεών

Κ.Η.Φ.Η. Νεάπολης

Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας

Δημοτικό Ιατρείο Συκεών

Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης 

Ιατροπαιδαγωγική Μονάδα

Γραφείο Ενημέρωσης Καταναλωτών

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών

Διεύθυνση: Στρ. Σαράφη 1 (δημαρχείο, ισόγειο), Τ.Κ. 56625

Τηλέφωνο: 2313 313 151, -153, -154, -162, -163, -164

Fax: 2310 679152

%20lita@oraiokastro.gr">E-mail: symbouleutikos.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-9μ.μ.

Φορέας: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: υποδοχή και εξυπηρέτηση όλων των αιτημάτων για ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σε οποιονδήποτε τομέα. Παροχή συμβουλευτικής στήριξης για την εύρεση εργασίας, πληροφορίες για κοινωνικές παροχές, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, πληροφόρηση για νομικά θέματα, συμβουλευτική σε ψυχολογικά προβλήματα και σε θέματα υγείας, παιδική προστασία, στέγαση και επανένταξη

 

Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 125(δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, 2ος όρ.), Τ.Κ. 56728 

Τηλέφωνο: 2313 329523

Fax: 2310 615034

%20lita@oraiokastro.gr">E-mail: symbouleutikos.neapoli@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-9μ.μ.

Φορέας: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Νεάπολης

Παρεχόμενες υπηρεσίες: υποδοχή και εξυπηρέτηση όλων των αιτημάτων για ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σε οποιονδήποτε τομέα. Παροχή συμβουλευτικής στήριξης για την εύρεση εργασίας, πληροφορίες για κοινωνικές παροχές, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, πληροφόρηση για νομικά θέματα, συμβουλευτική σε ψυχολογικά προβλήματα και σε θέματα υγείας, παιδική προστασία, στέγαση και επανένταξη

 

Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων

Διεύθυνση: Ειρήνης 19 (δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ισόγειο), Τ.Κ. 57010

Τηλέφωνο: 2313 502 226

Fax: 2313 502233

%20lita@oraiokastro.gr">E-mail: symbouleutikos.pefkon@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-9μ.μ.

Φορέας: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Πεύκων

Παρεχόμενες υπηρεσίες: υποδοχή και εξυπηρέτηση όλων των αιτημάτων για ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σε οποιονδήποτε τομέα. Παροχή συμβουλευτικής στήριξης για την εύρεση εργασίας, πληροφορίες για κοινωνικές παροχές, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, πληροφόρηση για νομικά θέματα, συμβουλευτική σε ψυχολογικά προβλήματα και σε θέματα υγείας, παιδική προστασία, στέγαση και επανένταξη

 

Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου

Διεύθυνση: Ηπείρου 9-11 (δημοτικό κατάστημα Αγίου Παύλου), Τ.Κ. 54438

Τηλέφωνο: 2313 300 206

Fax: 2313 300220

%20lita@oraiokastro.gr">E-mail: symbouleutikos.ag.paul@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-9μ.μ.

Φορέας: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών

Νομική υπόσταση: Δήμος

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου

Παρεχόμενες υπηρεσίες: υποδοχή και εξυπηρέτηση όλων των αιτημάτων για ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σε οποιονδήποτε τομέα. Παροχή συμβουλευτικής στήριξης για την εύρεση εργασίας, πληροφορίες για κοινωνικές παροχές, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, πληροφόρηση για νομικά θέματα, συμβουλευτική σε ψυχολογικά προβλήματα και σε θέματα υγείας, παιδική προστασία, στέγαση και επανένταξη

 

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας-

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διεύθυνση: Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη, Τ.Κ. 56727

Τηλέφωνο: 2310 514706

Fax: 2310 514706

E-mail: koinonikopantopwlio@ergani.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.

Φορέας: Δήμος Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη»

Νομική υπόσταση: Σύμπραξη των παραπάνω φορέων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους-ανασφάλιστους με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, μέλη οικογενειών που πλήττονται από πολλαπλή ανεργία, άνεργους μονογονείς, άνεργους-μέλη πολύτεκνων οικογενειών, άνεργους-μέλη οικογενειών που υποστηρίζουν αναπήρους ή χρόνια ασθενείς, άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: καθημερινή προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκη

 

Κοινωνικό Φαρμακείο

Διεύθυνση: Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη, Τ.Κ. 56727

Τηλέφωνο: 2310 514 706

Fax: 2310 514 706

E-mail: koinfarmdns@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.

Φορέας: Δήμος Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη»

Νομική υπόσταση: Σύμπραξη των παραπάνω φορέων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους-ανασφάλιστους με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, μέλη οικογενειών που πλήττονται από πολλαπλή ανεργία, άνεργους μονογονείς, άνεργους-μέλη πολύτεκνων οικογενειών, άνεργους-μέλη οικογενειών που υποστηρίζουν αναπήρους ή χρόνια ασθενείς, άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: καθημερινή δωρεάν προσφορά φαρμάκων

 

Κοινωνικό Εστιατόριο-Συσσίτιο

Διεύθυνση: Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρωνκαι Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας, οδός Καυκάσου, Συκιές, Τ.Κ. 56625

Τηλέφωνο: 2310 621166

Fax: 2310 621648

E-mail: ergani@ergani.gr

Ώρες λειτουργίας: 1μ.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Δήμος Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη»

Νομική υπόσταση: Σύμπραξη των παραπάνω φορέων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους-ανασφάλιστους με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, μέλη οικογενειών που πλήττονται από πολλαπλή ανεργία, άνεργους μονογονείς, άνεργους-μέλη πολύτεκνων οικογενειών, άνεργους-μέλη οικογενειών που υποστηρίζουν αναπήρους ή χρόνια ασθενείς, άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: καθημερινή προσφορά γεύματος

 

Δημοτικός Λαχανόκηπος

Διευθύνσεις: Δημοτική Ενότητα Συκεών (οδός Βίτσι, κοντά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών), Δημοτική Ενότητα Νεάπολης (λεωφόρος Ανδ. Παπανδρέου, πριν την έξοδο προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης), Δημοτική Ενότητα Πεύκων (οδός Ειρήνης, δίπλα στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων)

Τηλέφωνο: 2310 621166

Fax: 2310 621648

E-mail: ergani@ergani.gr

Ώρες λειτουργίας: ισχύει θερινό και χειμερινό ωράριο

Φορέας: Δήμος Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη»

Νομική υπόσταση: Σύμπραξη των παραπάνω φορέων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους-ανασφάλιστους με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, μέλη οικογενειών που πλήττονται από πολλαπλή ανεργία, άνεργους μονογονείς, άνεργους-μέλη πολύτεκνων οικογενειών, άνεργους-μέλη οικογενειών που υποστηρίζουν αναπήρους ή χρόνια ασθενείς, άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παραχώρηση κηπαρίων 50τ.μ. προς εκμετάλλευση για διάστημα ενός έτους για την καλλιέργεια λαχανικών με βιολογικές μεθόδους, με παροχή δωρεάν άρδευσης, εργαλείων, σπόρων και φυτών, καθώς και καθοδήγησης από γεωπόνους

 

Τράπεζα χρόνου (www.koinoniaxronou.gr)

Διεύθυνση: Καραβαγγέλη 1 και Δαβάκη (Κέντρο Εργάνη), Συκιές, Τ.Κ. 56625

Τηλέφωνο: 2310 621166

Fax: 2310 621648

E-mail: trapezaxronou@ergani.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.

Φορέας: Δήμος Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη»

Νομική υπόσταση: Σύμπραξη των παραπάνω φορέων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: μέσω της ιστοσελίδας της Τράπεζας Χρόνου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν και να ανταλλάσσουν υπηρεσίες σε ωριαίες συναλλαγές χωρίς χρήματα. Επίσης, παρέχεται στους ωφελούμενους ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και υποστήριξη από κοινωνικό λειτουργό

 

Γραφείο Διαμεσολάβησης

Διεύθυνση: Καραβαγγέλη 1 και Δαβάκη (Κέντρο Εργάνη), Συκιές, Τ.Κ. 56625

Τηλέφωνο: 2310 621166

Fax: 2310 621648

E-mail: ergani@ergani.gr

Τηλέφωνο: 2310 621166

Φορέας: Δήμος Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη»

Νομική υπόσταση: Σύμπραξη των παραπάνω φορέων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: εξασφάλιση της πρόσβασης κάθε ενδιαφερόμενου στην ευρύτερη πληροφόρηση και παροχή υπηρεσιών διευκόλυνσης ώστε να προωθηθεί στην κοινωνική δομή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές του ατομικές και  οικογενειακές ανάγκες

 

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Διεύθυνση: Καυκάσου 66, Συκιές, Τ.Κ. 56625

Τηλέφωνο: 2310 620730, 620734, 2310 628486

Fax: 2310639636

E-mail: npdd.neapoli-sykies@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νεάπολης-Συκεών/ Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ. / Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους άνω των 58 ετών

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρική παρακολούθηση, νοσηλευτική φροντίδα και κατ’ οίκον ενεσοθεραπεία, αιμοληψία, περίθαλψη και φυσιοθεραπείες κατ’ οίκον σε κλινήρεις ασθενείς, ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη, ιατρικές μετρήσεις (οστεοπόρωσης, χοληστερίνης), φιλοξενία, κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων, καθημερινή διανομή συσσιτίου σε άπορους, ψυχαγωγία. Μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» παρέχεται κατ’ οίκον νοσηλευτική, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε θέματα καθημερινής διαβίωσης

 

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Διεύθυνση: Τσαρουχά & Μουστακλή, Συκιές, Τ.Κ. 56626

Τηλέφωνο: 2310 639646, 2310 639619

Fax: 2310 626645

E-mail: npdd.neapoli-sykies@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νεάπολης-Συκεών/ Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ. / Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους άνω των 58 ετών

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Συκεών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρική παρακολούθηση, νοσηλευτική φροντίδα και κατ’ οίκον ενεσοθεραπεία, αιμοληψία, περίθαλψη και φυσιοθεραπείες κατ’ οίκον σε κλινήρεις ασθενείς, ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη, ιατρικές μετρήσεις (οστεοπόρωσης, χοληστερίνης), φιλοξενία, κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων, καθημερινή διανομή συσσιτίου σε άπορους, ψυχαγωγία. Μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» παρέχεται κατ’ οίκον νοσηλευτική, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε θέματα καθημερινής διαβίωσης

 

Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών- Πνευματικό Δημοτικό Κέντρο και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Διεύθυνση: Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2 γωνία, Συκιές, Τ.Κ. 56626

Τηλέφωνο: 2310 622644, 639639 

Fax: 2310 211344, 2310 672232

E-mail: npdd.neapoli-sykies@n3.syzefxis.gov.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νεάπολ

Δήμαρχος: Δημήτριος Δεμουρτζίδης

Καραολή και Δημητρίου 1, Σταυρούπολη, Τ.Κ. 56430

Τηλέφωνο2313 302800, -801, -802, -825

Fax: 2310 656040

E-mail: dpm@pavlosmelas.gr

www.pavlosmelas.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Κοινωνική Υπηρεσία δήμου Παύλου Μελά - Κοινωνική στήριξη

Κοινωνική Υπηρεσία δήμου Παύλου Μελά – Ψυχολογική στήριξη

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δομή Συσσιτίου

Κοινωνικό Φαρμακείο

Δημοτικός Λαχανόκηπος

Γραφείο Διαμεσολάβησης

Τράπεζα Χρόνου

Κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων

«Βοήθεια στο Σπίτι»

«Βοήθεια στο Σπίτι» Ευκαρπίας

Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης

Κ.Α.Π.Η. Νικόπολης (παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης) 

Κ.Α.Π.Η. Ευκαρπίας

Κατ’ οίκον βοήθεια σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες

Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο- Φυσικοθεραπευτήριο

Στήριξη της απασχόλησης:

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Κοινωνική Υπηρεσία δήμου Παύλου Μελά - Κοινωνική στήριξη

Διεύθυνση: Λήμνου 2, Νικόπολη-Τ.Κ. 56430, Αγίας Μαρίνης 4, Πολίχνη- Τ.Κ.56533

Τηλέφωνο: 2310 020170,  2310 020186, 2310 020192, 2310 587812

Fax: 2310 020191

E-mail: peui@pavlosmelas.gr , nmorfidou@pavlosmelas.grfvoinou@pavlosmelas.gr, ltsakiridou@pavlosmelas.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.
Φορέας:
Δήμος Παύλου Μελά

E-mail: www.pavlosmelas.gr
Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους
Περιοχή ευθύνης: Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική εργασία και συμβουλευτική και κατ’ οίκον σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα, πληροφόρηση πολιτών για κοινωνικές παροχές σε δημοτικό και κρατικό επίπεδο, διεκπεραίωση θεμάτων προνοιακού χαρακτήρα, συνεργασία με σχολεία και παιδικούς σταθμούς, σύνταξη εκθέσεων κοινωνικής έρευνας, κ.ά.  

 

Κοινωνική Υπηρεσία δήμου Παύλου Μελά – Ψυχολογική στήριξη

Διεύθυνση: Λήμνου 2, Νικόπολη Σταυρούπολης, Τ.Κ. 56430

Τηλέφωνο: 2310 020160, 2310 020163

Fax: 2310 020191

E-mail: akyriakidou@pavlosmelas.gr, mspartsiou@pavlosmelas.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.
Φορέας:
Δήμος Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: Δημότες και κατοίκους

Περιοχή ευθύνης:  Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα για την προαγωγή της ψυχικής υγείας του ατόμου, καθώς και την πρόληψη ή την επίλυση ατομικών και κοινωνικών δυσκολιών

 

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας-

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 152 και Γ. Ρίτσου, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο: 2310 604904, 2315 505062

Fax:  δεν υπάρχει

E-mail:koinonikopantopoleio_pm@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-4μ.μ.
Φορέας: Σύμπραξη Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και δήμου Παύλου Μελά
Νομική υπόσταση: ΜΚΟ, δήμος Παύλου Μελά
Απευθύνεται σε: κατοίκους του δήμου που αδυνατούν να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Παύλου Μελά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή τροφίμων, ειδών ένδυσης και καθημερινής χρήσης σε άπορες οικογένειες

 

Δομή Συσσιτίου

Διεύθυνση: Λαγκαδά 196, Σταυρούπολη, Τ.Κ. 56429

Τηλέφωνο: 2313 324637

Fax:

E-mail: domisissitiou@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.
Φορέας: Σύμπραξη Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, δήμου Παύλου Μελά και Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση: ΜΚΟ, δήμος Παύλου Μελά και Ν.Π.Ι.Δ. (Κοι.Σ.Π.Ε.)
Απευθύνεται σε: κατοίκους του δήμου που αδυνατούν να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Παύλου Μελά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: καθημερινά δωρεάν μεσημεριανό γεύμα

 

Κοινωνικό Φαρμακείο

Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνης 4, Πολίχνη, Τ.Κ. 56533

Τηλέφωνο: 2310 609380, 609079

Fax: 2310 644093

E-mail: koinwniko.farm.pmela@hotmail.com

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.
Φορέας: Σύμπραξη Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και δήμου Παύλου Μελά
Νομική υπόσταση: ΜΚΟ, δήμος Παύλου Μελά
Απευθύνεται σε: ανασφάλιστους κατοίκους
Περιοχή ευθύνης: Δήμος Παύλου Μελά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους

 

Δημοτικός Λαχανόκηπος

Διεύθυνση: Περιοχή Μπαζούλη (κοντά στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Πολίχνης και Πεύκων)

Τηλέφωνο: 6936 125322

Fax: 2310 020191

E-mail: laxanokipospm@hotmail.com

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.30μ.μ.
Φορέας: Σύμπραξη Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και δήμου Παύλου Μελά
Νομική υπόσταση: ΜΚΟ, δήμος Παύλου Μελά
Απευθύνεται σε: κατοίκους του δήμου

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Παύλου Μελά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: δυνατότητα καλλιέργειας ατομικών λαχανόκηπων για κάλυψη μέρος των αναγκών των πολιτών, με παράλληλη συνεισφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο

 

Γραφείο Διαμεσολάβησης

Διεύθυνση: Λήμνου 2 και Καζαντζίδη, Νικόπολη Σταυρούπολης, Τ.Κ. 56430

Τηλέφωνο: 2315 505061

Fax: 2310 020191

E-mail: grafeiodiamesolavisis_pm@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.
Φορέας: Σύμπραξη Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και δήμου Παύλου Μελά
Νομική υπόσταση: ΜΚΟ και δήμος Παύλου Μελά
Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους
Περιοχή ευθύνης: Δήμο Παύλου Μελά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες πληροφόρησης, διευκόλυνση της επικοινωνίας με κρατικούς φορείς και υπηρεσίες

 

Τράπεζα Χρόνου (xronos.koinwnikesdomes.gr)

Διεύθυνση: Λήμνου 2 και Καζαντζίδη, Νικόπολη Σταυρούπολης, Τ.Κ. 56430

Τηλέφωνο: 2310 020188

Fax: 2310 020191

E-mail: trapezaxronoupm@gmaiil.com

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-5μ.μ.
Φορέας: Σύμπραξη Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και δήμου Παύλου Μελά
Νομική υπόσταση: ΜΚΟ και δήμος Παύλου Μελά
Απευθύνεται σε: όσους επιθυμούν να οργανώσουν την καθημερινότητά τους χωρίς χρήματα

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Παύλου Μελά
Παρεχόμενες υπηρεσίες: δίκτυο αχρήματης ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών της Τράπεζας

 

Κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 152 και Γ. Ρίτσου 152, Σταυρούπολη, Τ.Κ. 56431

Τηλέφωνο: 2310 604904, 2315 505062

Fax: 2310 020191

E-mail: peui@pavlosmelas.gr , nmorfidou@pavlosmelas.grfvoinou@pavlosmelas.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-4μ.μ.  
Φορέας:
Δήμος Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους
Περιοχή ευθύνης: Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
δωρεάν υλική βοήθεια σε άπορες οικογένειες με σκοπό να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης τους για εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι που να μπορούν να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Διεύθυνση: Τζαβέλα 12, Τ.Κ. 564 30 

Τηλέφωνο: 2310 604500, 2310 667854

Fax: 2310 604500

E-mail: kapistavroupolis@gmai.com

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Κοινωνικός Οργανισμός δήμου Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα μοναχικά, άπορα μη αυτοεξυπηρετούμενα

Περιοχή ευθύνης: Σταυρούπολη

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη ηλικιωμένων και των οικογενειών τους, νοσηλευτική πρωτοβάθμια φροντίδα, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, οικογενειακή φροντίδα, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας για το πρόγραμμα και διασυνδετική με άλλους φορείς (κοινής ωφέλεια κ.ά.)

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Ευκαρπίας

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως  15, Ευκαρπία, Τ.Κ. 56429

Τηλέφωνο: 2310 683254

Fax: 2310 683254

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: Ευκαρπία

Παρεχόμενες υπηρεσίες: συνταγογράφηση-αγορά φαρμάκων, μέτρηση πίεσης, σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, ενεσοθεραπεία, συνοδεία σε νοσοκομεία-επιτροπές, οικιακή βοήθεια, παροχή συμβουλευτικής

 

Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης

Διεύθυνση: Τζαβέλα 12, Τ.Κ. 564 30 

Τηλέφωνα:  2310 604500, 2310 667854

Fax: 2310  604500

E-mail: kapistavroupolis@gmai.com

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Κοινωνικός Οργανισμός δήμου Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης: Σταυρούπολη

Παρεχόμενες υπηρεσίες: κοινωνική υπηρεσία, λειτουργία ομάδων, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις,  εκδρομές, ιατρική παρακολούθηση, φυσικοθεραπευτήριο

 

Κ.Α.Π.Η. Νικόπολης (παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης) 

Διεύθυνση: Βουλγαροκτόνου 1, πάροδος, Τ.Κ. 56430 

Τηλέφωνο: 2310 688199

Fax:  δεν υπάρχει

E-mail: kapinikopolis@yahoo.gr 

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ. -3.30μ.μ.

Φορέας: Κοινωνικός Οργανισμός δήμου Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης: Νικόπολη και Ευξεινούπολη

Παρεχόμενες υπηρεσίες: ιατρική υπηρεσία, στιγμιογραφήσεις, διαβητολογικό ιατρείο, φυσικοθεραπείες, νοσηλευτική υπηρεσία, εκδηλώσεις

 

Κ.Α.Π.Η. Ευκαρπίας

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 15, Ευκαρπία, Τ.Κ. 56429

Τηλέφωνο: 2310 683254

Fax:  2310683254

E-mail: kapi.efkarpia@hotmail.com

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.
Φορέας: Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Παύλου Μελά
Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Ευκαρπία
Παρεχόμενες υπηρεσίες: κ
οινωνική εργασία στους ωφελούμενους και το άμεσο περιβάλλον τους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, φυσικοθεραπεία, εντευκτήριο, δράσεις επιμόρφωσης, ψυχαγωγία

 

Κατ’ οίκον βοήθεια σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Διεύθυνση: Αγ. Μαρίνης 4, Πολίχνη Τ.Κ.56533, Καλλιθέας 18, Μετέωρα Τ.Κ.- 56532

Τηλέφωνο: 2310 587812, 2310 632155

Fax: 2310 020191

E-mail: ltsakiridou@pavlosmelas.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.
Φορέας:
Δήμος Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους,
μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες

Περιοχή ευθύνης: Πολίχνη
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπείες, φροντίδα σπιτιού,  ατομική υγιεινή, κοινωνική στήριξη, συνοδεία σε νοσοκομεία και υγειονομικές επιτροπές, συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη στον εξυπηρετούμενο και την οικογένεια του

 

Εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες

Διεύθυνση: Λήμνου 2, Νικόπολη Τ.Κ. 56430

Τηλέφωνο: 2310 020196

Fax: 2310 020191

E-mail: pathina@pavlosmelas.gr

Ώρες λειτουργίας: απογευματινές
Φορέας:
Δήμος Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: μετανάστες

Περιοχή ευθύνης: Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Παρεχόμενες υπηρεσίες: ε
κμάθηση ελληνικών ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες για την ομαλή κοινωνική τους ένταξη, προετοιμασία για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνικής γλωσσομάθειας και τη συνέντευξη για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

 

Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο- Φυσικοθεραπευτήριο

Διεύθυνση: Αγ. Μαρίνης 4, Τ.Κ.56533

Τηλέφωνο: 2310 609380, 2310 587812, 2310 587842

Fax: 2310 020191

E-mailltsakiridou@pavlosmelas.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.3μ.μ.  
Φορέας:
Δήμος Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: Δημότες και κατοίκους-δικαιούχους της Κάρτας Υγείας του Κοινωνικού Ιατρείου
Περιοχή ευθύνης: Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων, υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στο γενικότερο πληθυσμό του δήμου, παροχή  δωρεάν φαρμάκων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Ιατρείου, φυσιοθεραπείες και κατ’ οίκον,

συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ασφάλισης

 

Στήριξη της απασχόλησης:

Διεύθυνση: Λήμνου 2, Νικόπολη-Τ.Κ. 56430, Εθν. Αντιστάσεως 24, Ευκαρπία, Τ.Κ.- 56429

Τηλέφωνο: 2310 020166, 2310 020198, 2313 502170

Fax: 2310 020191

E-mail: kgiota@pavlosmelas.grpkiranna@pavlosmelas.gr , ekaitezidou@pavlosmelas.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Δήμος Παύλου Μελά

Νομική υπόσταση: Δήμος
Απευθύνεται σε: δημότες και κατοίκους
Περιοχή ευθύνης: Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
συμβουλευτική και προώθηση της απασχόλησης, πληροφόρηση για προκηρύξεις ΑΣΕΠ-φορέων  

Δήμαρχος: Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Αποστόλου Σαμανίδη 21, Τ.Κ.:  552 36, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2313 301000 (4 γραμμές)
Fax: 2310 341742

E-maildimarhos.panorama@pilea-hortiatis.gr

www.pilea-hortiatis.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Δίκτυο Αλληλεγγύης και Φροντίδας

1η Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Πυλαίας

2η Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Πυλαίας

«Βοήθεια στο Σπίτι» Πανοράματος

«Βοήθεια στο Σπίτι» Ασβεστοχωρίου

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Πυλαίας

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Πυλαίας

Κ.Α.Π.Η. Πανοράματος

Κ.Α.Π.Η. Χορτιάτη

Κ.Α.Π.Η. Ασβεστοχωρίου

Κ.Α.Π.Η. Φιλύρου

Δημοτικό Ιατρείο Χορτιάτη 

Κέντρο Πρόληψης Υγείας

Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας

Γραφείο Απασχόλησης

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

Δίκτυο Αλληλεγγύης και Φροντίδας

Διεύθυνση: Αγίου Γεωργίου 4, Πανόραμα, Τ.Κ. 55236

Τηλέφωνο: 2310 331304, 2313 302024

E-mail: e.kotta@pilea>-hortiatis.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Αντιδημαρχία Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Υγείας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, κ.λπ. 

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη 

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υποστήριξη και εξατομικευμένη συμβουλευτική στους εξυπηρετούμενους, δικτύωση και παραπομπή περιστατικών σε αρμόδιους φορείς, διάθεση δωροεπιταγών ή διανομή τροφίμων σε περίοδο εορτών ή σε έκτακτες ανάγκες

 

1η Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Πυλαίας

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 11 Α, Πυλαία, Τ.Κ. 55535

Τηλέφωνο: 2313 321546

Fax: 2313 321546

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: Οικισμοί Πυλαίας, Πυλαιώτικα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υποστήριξη και νοσηλευτική φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, υπηρεσίες κατ’ οίκον

 

2η Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Πυλαίας

Διεύθυνση: Κ.Ντόγρα –Αγ.Χριστοφόρου, Μαλακοπή, Τ.Κ. 55535

Τηλέφωνο: 2310 949620

Fax: 2310 949620

E-mail: bssmalakopis@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: Οικισμοί Μαλακοπής, Κωνσταντινουπολίτικα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υποστήριξη και νοσηλευτική φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, υπηρεσίες κατ’ οίκον

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Πανοράματος

Διεύθυνση: Σχολείων 2, Πανόραμα, Τ.Κ. 55236

Τηλέφωνο: 2310 343662

Fax: 2313 301093

E-mail: v.panorama@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: Οικισμός Πανοράματος

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υποστήριξη και νοσηλευτική φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, υπηρεσίες κατ’ οίκον

«Βοήθεια στο Σπίτι» Ασβεστοχωρίου

Διεύθυνση: Δημοκρατίας 1, Ασβεστοχώρι, Τ.Κ. 57010

Τηλέφωνο: 2313302304

Fax: 2310 357150

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με αναπηρία

Περιοχή ευθύνης: Οικισμοί Χορτιάτη, Εξοχής, Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική υποστήριξη και νοσηλευτική φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, υπηρεσίες κατ’ οίκον

 

Α΄ Κ.Α.Π.Η. Πυλαίας

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 11 Α, Πυλαία, Τ.Κ. 55535

Τηλέφωνο: 2313 302751

Fax: 2313 302698

E-mail: kapipylaias@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης: Οικισμοί Πυλαίας, Πυλαιώτικα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, προγράμματα τρίτης ηλικίας

 

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Πυλαίας

Διεύθυνση: Κ.Ντόγρα –Αγ.Χριστοφόρου, Μαλακοπή, Τ.Κ. 55535

Τηλέφωνο: 2310 904747

Fax: 2310 904747

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης: Οικισμοί Μαλακοπής, Κωνσταντινουπολίτικα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, προγράμματα τρίτης ηλικίας, τηλεϊατρική

 

Κ.Α.Π.Η. Πανοράματος

Διεύθυνση: Βενιζέλου 12, Πανόραμα Τ.Κ. 55236

Τηλέφωνο: 2310 344300

Fax: 2310 344300

E-mail: Kapipanoramatos@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης: Οικισμός Πανοράματος

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, προγράμματα τρίτης ηλικίας, τηλεϊατρική

 

Κ.Α.Π.Η. Χορτιάτη

Διεύθυνση: Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου 106, Χορτιάτης, Τ.Κ. 57010

Τηλέφωνο: 2310 349508

Fax: 2310 348208

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης: Οικισμός Πανοράματος

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, προγράμματα τρίτης ηλικίας, τηλεϊατρική

 

Κ.Α.Π.Η. Ασβεστοχωρίου

Διεύθυνση: Μακεδονομάχων 26, Ασβεστοχώρι, Τ.Κ. 57010

Τηλέφωνο: 2310 358358

Fax: 2310 357149

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8.30μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης: Οικισμοί Ασβεστοχωρίου, Εξοχής

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, προγράμματα τρίτης ηλικίας, τηλεϊατρική

 

Κ.Α.Π.Η. Φιλύρου

Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας, Φίλυρο, Τ.Κ. 57010

Τηλέφωνο: 2310 678546

Fax: 2310 677001

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8.30μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας

Περιοχή ευθύνης: Οικισμοί Ασβεστοχωρίου, Εξοχής

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Κοινωνική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, προγράμματα τρίτης ηλικίας, τηλεϊατρική

 

Δημοτικό Ιατρείο Χορτιάτη 

Διεύθυνση: Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου 76, Τ.Κ. 570106

Τηλέφωνο: 2310 349777

Fax: 2313 349777

E-mail: -

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-2μ.μ.

Φορέας: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη)

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: όλους τους κατοίκους του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Περιοχή ευθύνης: Οικισμός Χορτιάτη 

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τηλεϊατρική, νοσηλευτική φροντίδα

 

Κέντρο Πρόληψης Υγείας (Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημιουργία και δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας) του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού»-2013, και φορέας υλοποίησης είναι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας)

Διεύθυνση: Σχολείων 2, Πανόραμα, Τ.Κ. 55236

Τηλέφωνο: 2313 301093

Fax: 2313 301093

E-mail: kep.ygeias@pilea>-hortiatis.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Αντιδημαρχία Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Υγείας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: όλους τους κατοίκους του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και ευρύτερου νομού

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη 

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Πρόληψη και προαγωγή της υγείας, ενημέρωση πολιτών για προληπτικές εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση νοσημάτων


Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.)

Διεύθυνση: Σχολείων 2Α, Πανόραμα, Τ.Κ. 55236

Τηλέφωνο: 2310 331093

Fax: 2313 331093

E-mail: dimarhos.panorama@pilea-hortiatis.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: όλους τους δημότες

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη (Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη αποτελεί παράρτημα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. στη Β. Ελλάδα)

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Πρόληψη νοσημάτων, προαγωγή υγείας, προσυμπτωματικός έλεγχος του πληθυσμού, προώθηση δράσεων στον τομέα της δημόσιας υγείας

 

Γραφείο Απασχόλησης

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Πανόραμα, Τ.Κ. 55236

Τηλέφωνο: 2313 308001

E-mail: a.moustaka@pilea>-hortiatis.gr

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Αντιδημαρχία Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Υγείας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Νομική υπόσταση: ΟΤΑ

Απευθύνεται σε: άνεργους δημότες και κατοίκους  

Περιοχή ευθύνης: Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη 

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Βοήθεια των ανέργων στη σύνταξη βιογραφικού και προώθησή του σε εργοδότες, ενημέρωση για τρέχουσες αγγελίες στον ιδιωτικό τομέα

Δήμαρχος: Ιωάννης Τσουκνιδάς

Εθνικής Αντίστασης 36, Κουφάλια, Τ.Κ. 57100

Τηλέφωνο: 23913 30101, 23913 30102

Fax: 23913 30130

E-mail: gram.xalk@n3.syzefxis.gov.gr

www.dimos-chalkidonos.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

«Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αγίου Αθανασίου

Κ.Α.Π.Η. Κουφαλίων

Κ.Α.Π.Η. Χαλκηδόνας

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

«Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αγίου Αθανασίου

Διεύθυνση: Πλατεία Ιωάννου Μεταξά 35, Άγιος Αθανάσιος, Τ.Κ. 57003

Τηλέφωνο: 2313 300164

Fax: 2313 300178

%20lita@oraiokastro.gr">E-mail: despoiv@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλκηδόνος

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένα άτομα, άτομα με αναπηρία και και γενικότερα δημότες που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου

Παρεχόμενες υπηρεσίες: φροντίδα κατ’ οίκον από οικογενειακούς βοηθούς, παροχή υπηρεσιών από κοινωνικό επιστήμονα (διαμεσολάβηση σε διάφορες υπηρεσίες, π.χ. Κοινωνική Πρόνοια, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕ.Π.Α, νοσηλευτικά ιδρύματα κ.λπ.)

 

Κ.Α.Π.Η. Κουφαλίων

Διεύθυνση: Φιλίππου 34, Κουφάλια, Τ.Κ. 57100

Τηλέφωνο: 23910 51293

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ.-3.30μ.μ.

Φορέας: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλκηδόνος

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα της τρίτης ηλικίας και δημότες που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων (Κουφάλια, Πρόχωρα, Καστανάς, Ακροπόταμος)

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή υπηρεσιών από κοινωνικό επιστήμονα (διαμεσολάβηση σε διάφορες υπηρεσίες, π.χ. Κοινωνική Πρόνοια, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕ.Π.Α. κ.λπ.), φροντίδα κατ’ οίκον από νοσηλεύτριες, οικογενειακούς βοηθούς, φυσιοθεραπεία

 

Κ.Α.Π.Η. Χαλκηδόνας

Διεύθυνση: Αρτέμιδος 3, Χαλκηδόνα, Τ.Κ. 57007

Τηλέφωνο: 23910 23598, 23910 23108

Fax: 23910 23598

%20lita@oraiokastro.gr">E-mail: bsshalkidona@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7π.μ.-3μ.μ.

Φορέας: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλκηδόνος

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.

Απευθύνεται σε: άτομα της τρίτης ηλικίας και ευπαθείς δημότες (άτομα με αναπηρία, άνεργους, ανασφάλιστους, κ.λπ.)

Περιοχή ευθύνης: Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας (Χαλκηδόνα, Βαλτοχώρι, Ελεούσα, Μικρό Μοναστήρι, Λουδίας, Άδενδρο, Παρθένιο)

Παρεχόμενες υπηρεσίες: παροχή υπηρεσιών από κοινωνικό επιστήμονα (διαμεσολάβηση σε διάφορες υπηρεσίες, π.χ. Κοινωνική Πρόνοια, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕ.Π.Α. κ.λπ.), φροντίδα κατ’ οίκον από νοσηλεύτρια και οικογενειακή βοηθό, φυσιοθεραπεία

Δήμαρχος: Αστέριος Γαβότσης

Κομνηνών 76, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 57013

Τηλέφωνο: 2313 304000,-1

Fax: 2310 697897

E-mail: info@oraiokastro.gr

www.oraiokastro.gr

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Ωραιόκαστρο

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Καλλιθέα

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Μυγδονία

Κ.Α.Π.Η.  Ωραιοκάστρου

Κ.Α.Π.Η.  Παλαιοκάστρου

Κ.Α.Π.Η.  Νεοχωρούδας

Κ.Α.Π.Η. Πενταλόφου

Κ.Α.Π.Η. Νέας Φιλαδέλφειας

Κ.Α.Π.Η. Μεσαίου

Κ.Α.Π.Η. Μελισσοχωρίου

Κ.Α.Π.Η. Λητής

Κ.Α.Π.Η. Δρυμού

Κ.Α.Π.Η. Ανθούπολης

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Ωραιόκαστρο

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου με Τραπεζούντος γωνία, Τ.Κ. 57013

Τηλέφωνο: 2313 304068

Fax: 2310 809560

%20lita@oraiokastro.gr">E-mail: lita@oraiokastro.gr  / mparzoka@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.00μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα, άπορους

Περιοχή ευθύνης: Ωραιόκαστρο

Παρεχόμενες υπηρεσίες: φροντίδα κατ’ οίκον από κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια, οικογενειακή βοηθό

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Καλλιθέα

Διεύθυνση: Πεντάλοφος Θεσσαλονίκης (κτίριο δημαρχείου), Τ.Κ. 54500

Τηλέφωνο: 2313 300832

Fax: 2310 787114

E-mail: Kallithea_house@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.00μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα, άπορους

Περιοχή ευθύνης: Καλλιθέα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: φροντίδα κατ’ οίκον από κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια, οικογενειακή βοηθό

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»-Μυγδονία

Διεύθυνση: Δρυμός (κτίριο πρώην Κοινότητας), Τ.Κ. 57200

Τηλέφωνο: 23940 32700

Fax: 23940 31312

Ώρες λειτουργίας: 7.30π.μ.-3.00μ.μ.

Φορέας: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Ι.Δ.

Απευθύνεται σε: ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα, άπορους

Περιοχή ευθύνης: Λητή, Δρυμός, Μελισσοχώρι

Παρεχόμενες υπηρεσίες: φροντίδα κατ’ οίκον από κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια, οικογενειακή βοηθό

 

Κ.Α.Π.Η.  Ωραιοκάστρου

Διεύθυνση: Δημοτικό Κτίριο «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» (Βασιλέως Γεωργίου 23), Τ.Κ. 57013

Τηλέφωνο: 2313 304069

Fax: 2310 020974

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Ωραιόκαστρο
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η.  Παλαιοκάστρου

Διεύθυνση: Δημοτικό Κτίριο «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» (Μακεδονικού Αγώνα & Καραϊσκάκη), Τ.Κ. 57013

Τηλέφωνο: 2310 809370

Fax: 2310 020974

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Παλαιόκαστρο
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η.  Νεοχωρούδας

Διεύθυνση: Τοπικό Διαμέρισμα Νεοχωρούδας, Τ.Κ54500

Τηλέφωνο: 2310 788180, 2310 787472

Fax: 2310 787703

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Νεοχωρούδα

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Πενταλόφου

Διεύθυνση: Τοπικό Διαμέρισμα Πενταλόφου, Τ.Κ. 54500

Τηλέφωνο: 2310 787586,  2310 787472

Fax: 2310 787703

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Πεντάλοφος
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Νέας Φιλαδέλφειας

Διεύθυνση: Τοπικό Διαμέρισμα Ν. Φιλαδέλφειας, Τ.Κ.54500

Τηλέφωνο: 2310 787586, 2310 787472

Fax: 2310 787703

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Νέα Φιλαδέλφεια
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Μεσαίου

Διεύθυνση: Τοπικό Διαμέρισμα Μεσαίου, Τ.Κ. 54500

Τηλέφωνο: 2310 787586, 2310 787472

Fax: 2310 787703

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Μεσαίο
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Μελισσοχωρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Λήγδα, Τ.Κ. 57018

Τηλέφωνο: 23940 32547

Fax: 23940 71224

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Μελισσοχώρι

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο γιατρό, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Λητής

Διεύθυνση: Φιλίππου 1, Τ.Κ. 57200

Τηλέφωνο: 23940 73235

Fax: 23940 71224

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Λητή

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Δρυμού

Διεύθυνση: Κοιμήσεως Θεοτόκου 1, Τ.Κ. 57200

Τηλέφωνο: 23940 32710

Fax: 23940 71224

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Δρυμός
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

 

Κ.Α.Π.Η. Ανθούπολης

Διεύθυνση: Οικισμός Ανθούπολης, Τ.Κ. 56429

Τηλέφωνο: 2310 686950

Fax: 23940 71224

E-mail: doppaopro@oraiokastro.gr

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ., 5μ.μ.-8μ.μ.
Φορέας: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Νομική υπόσταση: Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε: άτομα τρίτης ηλικίας
Περιοχή ευθύνης: Ανθούπολη

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Φιλοξενία των μελών, ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο, συνταγογράφηση φαρμάκων, ψυχαγωγία

ΚΕ.ΣΥ.Π. Λευκού Πύργου


Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης8 , 546 21   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310230613 Fax: 2310230613
E-mail: mail@1kesyp-a.thess.sch.gr Φορέας: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ. - ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Απευθύνεται σε Μαθητές και απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου και ΤΕΕ, υποψήφιους για Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), αλλά και κάθε άλλη σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης, σε γονείς, καθηγητές που εφαρμόζουν το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στα σχολεία τους, καθώς και σε κάθε νέο και νέα.
Περιοχή ευθύνης Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια και ΤΕΕ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτική στήριξη στους μαθητές. Πληροφόρηση σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας. Στήριξη των καθηγητών που εφαρμόζουν το Σ.Ε.Π. στα σχολεία τους. Ενημερωτικά σεμινάρια για γονείς και μαθητές, σχετικά με σπουδές και επαγγέλματα. Επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους καθηγητές.

ΚΕ.ΣΥ.Π. Θερμαϊκού


Διεύθυνση: Πινδάρου 11 & Σαπφούς11 , 570 19   Περαία
Τηλ. : 2392076016 E-mail: mail@kesyp-therma.thess.sch.gr Web site: www.kesyp-therma.thess.sch.gr
Φορέας: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ. - ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Απευθύνεται σε Μαθητές και απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου και ΤΕΕ, υποψήφιους για Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), αλλά και κάθε άλλη σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης, σε γονείς, καθηγητές που εφαρμόζουν το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στα σχολεία τους, καθώς και σε κάθε νέο και νέα.
Περιοχή ευθύνης Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια και ΤΕΕ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτική στήριξη στους μαθητές. Πληροφόρηση σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας. Στήριξη των καθηγητών που εφαρμόζουν το Σ.Ε.Π. στα σχολεία τους. Ενημερωτικά σεμινάρια για γονείς και μαθητές, σχετικά με σπουδές και επαγγέλματα. Επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους καθηγητές.

ΚΕ.ΣΥ.Π. Θέρμης


Διεύθυνση: Απ. και Γρ. Ταβάκη28 , 570 01   Θέρμη Θεσσαλονίκης
Τηλ. : 2310466462 Fax: 2310466462
E-mail: mail@kesyp-therm.thess.sch.gr Web site: www.kesyp-therm.thess.sch.gr
Φορέας: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ. - ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Απευθύνεται σε Μαθητές και απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου και ΤΕΕ, υποψήφιους για Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), αλλά και κάθε άλλη σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης, σε γονείς, καθηγητές που εφαρμόζουν το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στα σχολεία τους, καθώς και σε κάθε νέο και νέα.
Περιοχή ευθύνης Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια και ΤΕΕ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτική στήριξη στους μαθητές. Πληροφόρηση σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας. Στήριξη των καθηγητών που εφαρμόζουν το Σ.Ε.Π. στα σχολεία τους. Ενημερωτικά σεμινάρια για γονείς και μαθητές, σχετικά με σπουδές και επαγγέλματα. Επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους καθηγητές.

ΚΕ.ΣΥ.Π. Νεάπολης


Διεύθυνση: Αγίου Στεφάνου26 , 567 27   Νεάπολη
Τηλ. : 2310550240 Fax: 2310550240
E-mail: mail@1kesyp-v.thess.sch.gr Φορέας: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ. - ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Απευθύνεται σε Μαθητές και απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου και ΤΕΕ, υποψήφιους για Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), αλλά και κάθε άλλη σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης, σε γονείς, καθηγητές που εφαρμόζουν το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στα σχολεία τους, καθώς και σε κάθε νέο και νέα.
Περιοχή ευθύνης Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια και ΤΕΕ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτική στήριξη στους μαθητές. Πληροφόρηση σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας. Στήριξη των καθηγητών που εφαρμόζουν το Σ.Ε.Π. στα σχολεία τους. Ενημερωτικά σεμινάρια για γονείς και μαθητές, σχετικά με σπουδές και επαγγέλματα. Επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους καθηγητές.

ΚΕ.ΣΥ.Π. Λαγκαδά


Διεύθυνση: Επαρχείο Λαγκαδά, Λουτρών14 , 572 00   Λαγκαδάς
Τηλ. : 2394020372 E-mail: mail@2kesyp-v.thess.sch.gr Φορέας: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ. - ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Απευθύνεται σε Μαθητές και απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου και ΤΕΕ, υποψήφιους για Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), αλλά και κάθε άλλη σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης, σε γονείς, καθηγητές που εφαρμόζουν το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στα σχολεία τους, καθώς και σε κάθε νέο και νέα.
Περιοχή ευθύνης Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια και ΤΕΕ επαρχίας Λαγκαδά.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτική στήριξη στους μαθητές. Πληροφόρηση σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας. Στήριξη των καθηγητών που εφαρμόζουν το Σ.Ε.Π. στα σχολεία τους. Ενημερωτικά σεμινάρια για γονείς και μαθητές, σχετικά με σπουδές και επαγγέλματα. Επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους καθηγητές.

Γραφείο Διασύνδεσης - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Διεύθυνση: Εγνατίας156 , 540 06   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310891221 Fax: 2310891260
E-mail: career@uom.gr Web site: www.uom.gr/career
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 15:00
Φορέας: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Προπτυχιακούς/ές και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές / τριες, αποφοίτους/ες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε σπουδαστές/τριες των προγραμμάτων εξειδίκευσης του ιδίου ιδρύματος.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Πληροφορίες για τις τάσεις της αγοράς εργασίας, για θέσεις εργασίας, για μεταπτυχιακές σπουδές Ελλάδας και εξωτερικού, για υποτροφίες, σεμινάρια, συνέδρια. Συμβουλευτική σταδιοδρομίας (σχεδιασμός και διαχείριση).

Γραφείο Διασύνδεσης - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


Διεύθυνση: Κτίριο Διοίκησης Α.Π.Θ., Πανεπιστημιούπολη , 541 24   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310996644 , 2310995831
Fax: 2310996645
E-mail: gd@cso.auth.gr Web site: www.cso.auth.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 10:00 - 14:00
Φορέας: Α.Π.Θ.
Νομική υπόσταση Έργο ΕΠΕΑΕΚ - Υπηρεσία Α.Π.Θ.
Απευθύνεται σε Φοιτητές/τριες, αποφοίτους Α.Π.Θ.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Παροχή πληροφόρησης για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για υποτροφίες και για την αγορά εργασίας. Συμβουλευτική σταδιοδρομίας.
Επιπλέον πληροφορίες Τηλ.: 2310 - 996.644 -46 -47, 2310 - 995.831, 2310 - 995.841, 2310 - 999.395 -7, 2310 - 995.314 -15 Fax: 2310 - 996.645, 2310 - 999.390

Γραφείο Διασύνδεσης - Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Ι.Θ.)


Διεύθυνση: Γραφείο Διασύνδεσης, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Θ. 141 , 574 00   Σίνδος
Τηλ. : 2310791480 , 2310795505
Fax: 2310791482
E-mail: career@admin.teithe.gr Web site: www.career.teithe.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 07:30 - 14:00
Φορέας: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Ι.Θ.)
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ., Υπηρεσία του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
Απευθύνεται σε Φοιτητές, αποφοίτους του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων Τ.Ε.Ι., που είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών. Επιχειρήσεις του ευρύτερου Βορειοελλαδικού χώρου. Εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Τ.Ε.Ι.Θ.
Περιοχή ευθύνης Νομός Θεσσαλονίκης και όμοροι νομοί (Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πέλλας).
Παρεχόμενες υπηρεσίες Πληροφόρηση για τα υπάρχοντα επαγγέλματα, τις θέσεις εργασίας, τους εργοδότες, τις δυνατότητες για σπουδές εξειδίκευσης, τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τις παρεχόμενες υποτροφίες, τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις κατατακτήριες εξετάσεις κ.ά. Ατομική και ομαδική συμβουλευτική για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικών επιστολών, τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού, το σχεδιασμό σταδιοδρομίας, τη λήψη αποφάσεων, τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας κ.α. Λειτουργεί επίσης ως συνδετικός κρίκος, φέρνοντας σε επαφή τις επιχειρήσεις με τους αποφοίτους, μέσω της τήρησης μιας «τράπεζας» με βιογραφικά σημειώματα αποφοίτων και τη διοργάνωση ημερίδων καριέρας, όπου οι απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και να πραγματοποιήσουν επιτόπου συνεντεύξεις. Η νέα υπηρεσία του Γραφείου Διασύνδεσης αφορά στην παροχή υπηρεσιών στα παραρτήματα του Τ.Ε.Ι.Θ. (Πιερία, Κιλκίς, Χαλκιδική).
Επιπλέον πληροφορίες Τηλ.: 2310 - 791.480 -1, 2310 - 795.505 -6

Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης - Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) Νομού Θεσσαλονίκης Κ.Π.Α. 25ης Μαρτίου


Διεύθυνση: Θερμαϊκού43 , 551 33   Καλαμαριά
Τηλ. : 2310486791 Fax: 2310486793
E-mail: kpmartiou@oaed.gr Web site: www.oaed.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 07:30 - 13:30
Φορέας: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.)
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Όλο το εν δυνάμει εργατικό δυναμικό, ηλικίας από 18 έως 64 ετών.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εξατομικευμένη συμβουλευτική ανέργων. Παραπομπή και τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις εργασίας και σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Ενημέρωση ανέργων και εργοδοτών για τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. Επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ΝΕ.Ε.) και εργοδοτών όσων αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (Ν.Θ.Ε.) και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (STAGE).

Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης - Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) Νομού Θεσσαλονίκης Κ.Π.Α. Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Δωδεκανήσου10Α , 546 26   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310554402 , 2310554417
Fax: 2310554338
E-mail: kpathes@oaed.gr Web site: www.oaed.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 07:30 - 13:30
Φορέας: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.)
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Όλο το εν δυνάμει εργατικό δυναμικό, ηλικίας από 18 έως 64 ετών.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εξατομικευμένη συμβουλευτική ανέργων. Παραπομπή και τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις εργασίας και σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Ενημέρωση ανέργων και εργοδοτών για τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. Επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ΝΕ.Ε.) και εργοδοτών όσων αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (Ν.Θ.Ε.) και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (STAGE).

Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης - Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) Νομού Θεσσαλονίκης Κ.Π.Α. Ιωνίας


Διεύθυνση: Λεωφ. Ιασωνίδου21 , 570 08   Ιωνία Θεσσαλονίκης
Τηλ. : 2310574830 Fax: 2310574830
E-mail: kpaionthe@oaed.gr Web site: www.oaed.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 07:30 - 13:30
Φορέας: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.)
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Όλο το εν δυνάμει εργατικό δυναμικό, ηλικίας από 18 έως 64 ετών.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εξατομικευμένη συμβουλευτική ανέργων. Παραπομπή και τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις εργασίας και σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Ενημέρωση ανέργων και εργοδοτών για τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. Επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ΝΕ.Ε.) και εργοδοτών όσων αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (Ν.Θ.Ε.) και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (STAGE).

Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης - Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) Νομού Θεσσαλονίκης Κ.Π.Α. Νεάπολης


Διεύθυνση: Λαγκαδά117-119 , 561 23   Αμπελόκηποι
Τηλ. : 2310727295 , 2310725984
Fax: 2310726840
E-mail: kpaneapoli@oaed.gr Web site: www.oaed.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 07:30 - 13:30
Φορέας: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.)
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Όλο το εν δυνάμει εργατικό δυναμικό, ηλικίας από 18 έως 64 ετών.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εξατομικευμένη συμβουλευτική ανέργων. Παραπομπή και τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις εργασίας και σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Ενημέρωση ανέργων και εργοδοτών για τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. Επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ΝΕ.Ε.) και εργοδοτών όσων αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (Ν.Θ.Ε.) και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (STAGE).

Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης - Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) Νομού Θεσσαλονίκης Κ.Π.Α. Πύλης Αξιού


Διεύθυνση: Ταντάλου 32 & Αφροδίτης 21 , 546 29   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310554419 Fax: 2310550014
E-mail: kpaaxiou@oaed.gr Web site: www.oaed.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 07:30 - 13:30
Φορέας: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.)
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Όλο το εν δυνάμει εργατικό δυναμικό, ηλικίας από 18 έως 64 ετών.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εξατομικευμένη συμβουλευτική ανέργων. Παραπομπή και τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις εργασίας και σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Ενημέρωση ανέργων και εργοδοτών για τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. Επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ΝΕ.Ε.) και εργοδοτών όσων αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (Ν.Θ.Ε.) και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (STAGE).

Γραφείο Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων - Ο.Α.Ε.Δ.


Διεύθυνση: Δωδεκανήσου10Α , 546 26   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310554418 Fax: 2310554338
Web site: www.oaed.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 07:30 - 13:30
Φορέας: Ο.Α.Ε.Δ.
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Άνεργους ηλικίας 18 - 65 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άτομα με ειδικές ανάγκες, αποφυλακισμένοι, απεξαρτημένοι, παραβατικοί νεαροί και νεαρά άτομα σε κοινωνικό κίνδυνο ηλικίας 16-24 ετών)
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εξατομικευμένη παρέμβαση και συμβουλευτική. Προώθηση στην αγορά εργασίας.

ΕΡΓΑΝΗ - Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας των γυναικών στη Θεσσαλονίκη


Διεύθυνση: Καραβαγγέλη 1 και Δαβάκη1 , 566 25   Συκιές
Τηλ. : 2310621166 , 2310630323
Fax: 2310621648
E-mail: ergani@ergani.gr Web site: www.ergani.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 20:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου κάθε Δευτέρα στις 17.00 ανοιχτή ενημέρωση για το κοινό.

Φορέας: Δ. Συκεών, Ε.Ε.Θ., Τ.Ε.Ι.Θ., Ανατολική Α.Ε., ΚΕΚ ΣΒΒΕ-ΣΕΒΕ-ΔΕΘ, ΣΕΒΕ, Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του ΕΡΓΑΝΗ.
Νομική υπόσταση Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία - Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Γυναίκες και νέους που επιθυμούν να ετεροαπασχοληθούν ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν δική τους επιχείρηση.
Περιοχή ευθύνης Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτική απασχόλησης, συμβουλευτική επιχειρηματικότητας, λέσχη νέων τεχνολογιών.

«ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ανατολικής Θεσσαλονίκης


Διεύθυνση: Κ. Ραφαηλίδου - Παπαδάκη (πρώην Γοργοποτάμου), ΤΘ 604973 , 570 01   Θέρμη
Τηλ. : 2310463930 Fax: 2310486203
E-mail: info@anatoliki.gr , kesyy@anatoliki.gr
Web site: www.anatoliki.gr
Νομική υπόσταση A.E.
Απευθύνεται σε Ευρύτερη κοινότητα
Περιοχή ευθύνης Ανατολική και Νοτιοανατολική Θεσσαλονίκη
Παρεχόμενες υπηρεσίες Η Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων παρέχει: 1. Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες - Λειτουργία πιστοποιημένου ΚΕ.Σ.Υ.Υ. 2. Κοινωνικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες Οργάνωση και Λειτουργία Γραφείων - Στήριξης της απασχόλησης - Πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, απασχόλησης, κοινωνικής πρόνοιας - Επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής - Ψυχοκοινωνικής στήριξης Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σχολεία - ατομική και ομαδική συμβουλευτική μαθητών - οικογενειακή συμβουλευτική - ενημερωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών - ομάδες γονέων Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις - σύνδεση ανέργων και επιχειρήσεων - αξιολόγηση και επιλογή προσωπικού Συμβουλευτική εργαζομένων

Α.Ν.Ε.Θ. Α.Ε, Αναπτυξιακή Εταιρεία Ν. Θεσσαλονίκης


Διεύθυνση: Πλούτωνος27 , 546 55   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310801070 , 2310801084
Fax: 2310403593
E-mail: aneth@aneth.gr Web site: www.aneth.gr
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 16:00
Νομική υπόσταση A.E.
Απευθύνεται σε Άνεργους/ες Παλιννοστούντες/στούσες Μετανάστες/στριες Πολίτες ΡΟΜ Άτομα με αναπηρίες Γυναίκες αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών Μακροχρόνια άνεργους/ες άνω των 45 ετών
Περιοχή ευθύνης Νομός Θεσσαλονίκης: (Θεσσαλονίκη, Επαρχία Λαγκαδά, Δυτική Ύπαιθρος Θεσσαλονίκης)
Παρεχόμενες υπηρεσίες .Κέντρο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών .Συμβουλευτική .Ψυχοκοινωνική Στήριξη .Επαγγελματικός Προσανατολισμός .Τεχνικές Εξεύρεσης Εργασίας .Υποστήριξη στην Επιχειρηματικότητα .Πληροφόρηση σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, εργασιακά και θεσμικά θέματα .Συνεργασία με φορείς .Ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με επιχειρήσεις
Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργούν επίσης δύο δομές Συμβουλευτικής: 1η: ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΔΩΡΟΥ Διεύθυνση: Παπαναστασίου 17, 574 00 Σίνδος Τηλ.: 2310 - 723.568 Fax: 2310 - 723.568 Ε-mail: aneth@aneth.gr Web site: www.aneth.gr 2η: ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Διεύθυνση: Χρ. Σμύρνης, Δ. Γεωργούδη και Φ. Βαρβαλιού, 572 00 Λαγκαδάς Τηλ.: 23940 26.344 Fax: 2310 - 403.593 Ε-mail: aneth@aneth.gr Web site: www.aneth.gr

Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας - Πανεπιστήμιο Μακεδονία


Διεύθυνση: Εγνατίας156 , 540 06   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310891276 Fax: 2310891260
E-mail: epixeiro@uom.gr Web site: www.career.uom.gr/epixeiro/
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 15:00
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου (πληροφορίες και γραμματειακή υποστήριξη), ραντεβού με τους συμβούλους τις απογευματινές ώρες.

Φορέας: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Προπτυχιακούς/ες και Μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες και απόφοιτους/ες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε σπουδαστές /τριες των Προγραμμάτων Εξειδίκευσης του ίδιου Ιδρύματος.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Πληροφορίες για θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας και συμβουλευτική στήριξη για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών και τη δημιουργία νέας επιχείρησης από εξειδικευμένους συμβούλους: ψυχολόγο, νομικό, χρηματοοικονομικό, σύμβουλο marketing, σύμβουλο business plan.

Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.)


Διεύθυνση: Συγγρού (2ος όρ.)30 , 546 30   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310517959 , 2310528407
Fax: 2310524071
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:30 - 16:30
Φορέας: Γενική Γραμματεία Ισότητας
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Γυναίκες άνεργες που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση, γυναίκες εργαζόμενες που απειλούνται από ανεργία, γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικής ένταξης.
Περιοχή ευθύνης Θεσσαλονίκη, Μακεδονία (κινητές μονάδες).
Παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτική απασχόλησης. Ψυχολογική συμβουλευτική. Ψυχοκοινωνική στήριξη.

Κοινωνική Υπηρεσία Πληροφόρησης, Στήριξης Γυναικών - Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Θεσσαλονίκης (Χ.Ε.Ν.Θ.)


Διεύθυνση: Μητροπόλεως18 , 546 24   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310276144 , 2310279792
Fax: 2310236392
E-mail: xen-thessalonik@the.forthent.gr , info@xen.gr
Web site: www.xen.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 09:00 - 15:00
Φορέας: Χ.Ε.Ν.Θ. (Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Θεσσαλονίκης)
Νομική υπόσταση Σωματείο
Απευθύνεται σε Γυναίκες κάθε ηλικίας που χρειάζονται πληροφόρηση, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη, νομική βοήθεια σε επίπεδο συμβουλευτικό και διευκόλυνση πρόσβασης σε φορείς υγείας και κοινωνικής φροντίδας.
Περιοχή ευθύνης Όλη η επικράτεια, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται στα γραφεία.
Παρεχόμενες υπηρεσίες 1) Κοινωνική Υπηρεσία Χ.Ε.Ν.Θ.: Πληροφόρηση, στήριξη και παραπομπή. Πρόγραμμα για τη γυναίκα: Πληροφόρηση, κοινωνική-ψυχολογική και νομική βοήθεια. 2) Επιμορφωτικά προγράμματα, παιδικές φωλιές και ομάδες ανάπτυξης εθελοντισμού στις κατά τόπους ΧΕΝ (ΧΕΝ Καλαμαριάς, Κέντρου, Πανοράματος και Χαριλάου).
Επιπλέον πληροφορίες 2310 - 279.792 (Κοινωνική Υπηρεσία)

Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών. Γραμμή SOS «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» κατά της οικογενειακής βίας του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης


Διεύθυνση: Αμαλιάδος15 , 115 23   Αθήνα
Τηλ. : 2109700814 , 2106411449
E-mail: nroubani@gmail.com Web site: www.grenow.gr
Μέρες λειτουργίας Καθημερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου 24ωρο

Φορέας: Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Νομική υπόσταση Σωματείο
Απευθύνεται σε Όλους όσους υφίστανται βία και κακοποίηση μέσα στο σπίτι τους.
Περιοχή ευθύνης Όλη η επικράτεια
Παρεχόμενες υπηρεσίες Νομική και ψυχολογική στήριξη από δίκτυο εθελοντών/τριών, νομικών και ψυχολόγων, καταφύγιο, υποστήριξη για κοινωνική επανένταξη και εύρεση εργασίας

Σπίτι γυναικών (και μητέρων) του Τάγματος της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας - Απόστολοι της Αγάπης


Διεύθυνση: Γ. Τσόντου23 , 546 27   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310512755 Μέρες λειτουργίας Καθημερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 12:00
Φορέας: Τάγμα της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Κακοποιημένες ή/και άστεγες γυναίκες, μόνες ή με παιδιά (κορίτσια οποιασδήποτε ηλικίας, αγόρια μέχρι 6 χρονών).
Περιοχή ευθύνης Νομός Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Φιλοξενία, σίτιση, ένδυση, συμβουλευτική και πληροφόρηση.
Επιπλέον πληροφορίες Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες: 8:00 -12:00 και 16:00 - 18:30 (Τετάρτη μόνο για επείγουσες περιπτώσεις)

15900 Τηλεφωνική Γραμμή SOS κατά της βίας-υπέρ των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

e-mail: sos15900@isotita.gr

website: www.isotita.gr, www.womensos.gr

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 24ωρη λειτουργία

Φορέας: Γενική Γραμμή Ισότητας Φύλων, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Περιοχή Ευθύνης: Όλη η Ελλάδα

Απευθύνεται σε: Γυναίκες που υφίστανται σωματική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία, οικονομική βία. Γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού, που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή trafficking. Γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο, στην οικογένεια. Πολίτες και φορείς, προκειμένου να πληροφορηθούν για θέματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Πληροφόρηση για θέματα ισότητας των φύλων. Ψυχοκοινωνική συμβουλευτική. Παραπομπή σε Ξενώνες, σε Συμβουλευτικά Κέντρα κατά της βίας, σε Υπηρεσίες Υγείας και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος


Διεύθυνση: Όπισθεν Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, Τ.Θ. 20057 , 551 10   Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Τηλ. : 2310489247 , 2310489248
Fax: 2310489217
E-mail: esbe@the.forthnet.gr Web site: www.esbe.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 15:00
Φορέας: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ. (Ειδικά Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο)
Απευθύνεται σε Άτομα με πολλαπλές αναπηρίες 15 ετών και άνω.
Περιοχή ευθύνης Βόρεια Ελλάδα
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ιατρική παρακολούθηση. Κοινωνική υπηρεσία. Ψυχολογική υπηρεσία. Τμήματα φυσιοθεραπείας. Ημερήσια προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για εφήβους και νέους 15 - 45 ετών με πολλαπλές ειδικές ανάγκες. Τμήματα ημερήσιας απασχόλησης για αποφοίτους, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να γίνουν παραγωγικοί. Προστατευόμενα εργαστήρια υφαντικής και Η/Υ. Τμήμα κοινωνικής ένταξης. Στέγη αυτόνομης - ημιαυτόνομης διαβίωσης. Τμήμα προσωρινής φιλοξενίας. Θεατρική ομάδα με ηθοποιούς, ανάπηρους και μη. Θερινές κατασκηνώσεις για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες. Επιμόρφωση εργαζομένων και προετοιμασία συνοδών για άτομα με αναπηρίες.

 

Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος


Διεύθυνση: Πεύκα , 570 10   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310673515 Fax: 2310673700
Φορέας: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Άτομα από 7 έως 25 ετών με νοητική υστέρηση και διαταραχές συμπεριφοράς.
Περιοχή ευθύνης Βόρεια Ελλάδα
Παρεχόμενες υπηρεσίες Ειδικός παιδικός σταθμός. Ειδικό δημοτικό σχολείο, που εποπτεύεται από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. Προεπαγγελματικό τμήμα. Επαγγελματικά εργαστήρια. Τμήμα αυτόνομης διαβίωσης. Οικοτροφείο. Υλοποίηση προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕ.ΠΕ.Π.) Άγιος Δημήτριος


Διεύθυνση: Τζων Κέννεντυ62 , 555 35   Πυλαία
Τηλ. : 2310310910 , 2310301102
Fax: 2310302400
E-mail: kepep@otenet.gr Web site: www.kepep.gr
Μέρες λειτουργίας Καθημερινά
Επιπλέον στοιχεία ωραρίου Όλο το εικοσιτετράωρο

Φορέας: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε Άτομα με βαριές / πολλαπλές αναπηρίες 2 έως 18 ετών.
Περιοχή ευθύνης Σύμφωνα με τον οργανισμό του ιδρύματος, προτεραιότητα έχουν άτομα από τις περιοχές Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ωστόσο περιθάλπονται άτομα και από άλλες περιοχές.
Παρεχόμενες υπηρεσίες Κλειστή φροντίδα για παιδιά και νέους σε εικοσιτετράωρη βάση και με τη μορφή της ημιαυτόνομης διαβίωσης. Ανοιχτή φροντίδα. Ειδικό Νηπιαγωγείο και ειδικό Δημοτικό που εποπτεύονται από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. Κέντρο Ημέρας. Φιλοξενείο.
Επιπλέον πληροφορίες Τηλ.: 2310 - 310.910, 2310 - 301.102, 2310 - 326.156

Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Άγιος Παντελεήμων


Διεύθυνση: 7ο χλμ. οδού Λαγκαδά - Θεσσαλονίκης , 545 00   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310691400 , 2310691406
Fax: 2310681811
E-mail: grammateia.agiospan@n3.syzefxis.gov.gr Web site: www.agiospanteleimonas.eu
Φορέας: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Δ.Δ.
Απευθύνεται σε α) Ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση ή κινητικές αναπηρίες β) Άτομα της τρίτης ηλικίας.
Περιοχή ευθύνης Βόρεια Ελλάδα
Παρεχόμενες υπηρεσίες Τομέας κλειστής περίθαλψης. Τμήμα ευγηρίας ανδρών - γυναικών. Μονάδα αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων. Τμήματα χρόνιων πασχόντων. Τομέας ανοιχτής περίθαλψης. Απασχόληση και εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που ζουν με τις οικογένειές τους. Διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης. Κέντρο ημερήσιας φιλοξενίας για άτομα με αναπηρία.

ΕΛΠΙΔΑ Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου


Διεύθυνση: Ωραιόκαστρο , 570 13   Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310697614 Fax: 2310696460
E-mail: espoir@the.forthnet.gr Web site: http://users.med.auth.gr/~alpivot
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:30 - 14:30
Φορέας: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ.
Απευθύνεται σε Άτομα 4 έως 50 ετών με αυτισμό, αυτιστικά στοιχεία και νοητική υστέρηση. Δίνεται προτεραιότητα στα άτομα με αυτισμό.
Περιοχή ευθύνης Νομός Θεσσαλονίκης και Βόρεια Ελλάδα
Παρεχόμενες υπηρεσίες Παιδικός σταθμός για παιδιά 4 - 7 ετών. Τμήμα εκπαίδευσης και άσκησης για παιδιά 8 - 14 ετών. Τμήμα προεπαγγελματικής κατάρτισης και άσκησης για άτομα 15 - 50 ετών.

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης


Διεύθυνση: Ελαιώνες Πυλαίας , 555 35   Πυλαία - Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310318228 Fax: 2310318218
E-mail: elepap@otenet.gr Web site: www.elepap.gr
Μέρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας 08:00 - 14:30
Φορέας: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ. (Σωματείο Ειδικά Αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό)
Απευθύνεται σε Βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες ως 16 ετών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, μαιευτική παράλυση, σκολίωση, σπαστικότητα, αθέτωση κ.λπ.
Περιοχή ευθύνης Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία
Παρεχόμενες υπηρεσίες Διαγνωστικό τμήμα. Θεραπευτήριο με τμήματα φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και υδροθεραπείας. Κέντρο ψυχοπαιδαγωγικής έρευνας. Τμήμα κοινωνικής υπηρεσίας. Ειδικά δημόσια σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο) που εποπτεύονται από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. Τμήμα επαγγελματικής κατάρτισης με κατευθύνσεις οικιακών επαγγελμάτων και βοηθών γραφείου.

Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Κ.Ε.Α.)


Διεύθυνση: Κολοτούρου14 , 551 32   Καλαμαριά
Τηλ. : 2310453107 Fax: 2310481656
E-mail: keathe@otenet.gr Φορέας: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νομική υπόσταση Ν.Π.Ι.Δ. (Ειδικά Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο)
Απευθύνεται σε Άτομα με νοητική καθυστέρηση (εκτός κινητικών αναπηριών).
Περιοχή ευθύνης Θεσσαλονίκη και ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης
Παρεχόμενες υπηρεσίες Εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες (ψυχολογική - κοινωνική στήριξη, ειδική αγωγή, λογοθεραπεία, ψυχοκινητική, γυμναστική, πολλαπλές δραστηριότητες κ.λπ.). Προστατευόμενα παραγωγικά εργαστήρια διακόσμησης, πηλού, οικιακής οικονομίας, μεταξοτυπίας, πλυντηρίων - σιδερωτήριων, γεωτεχνικών εργασιών - περιποίησης κήπων. Κέντρο ημερήσιας φροντίδας.