Προγράμματα σε Λύκεια και ΤΕΕ
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση... Η ΠΥΞΙΔΑ, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων πρόληψης στα λύκεια, ανταποκρίθηκε ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της σε σχετικά αιτήματα των σχολείων, είτε με ενημερωτικές συναντήσεις για μαθητές είτε με βραχείες παρεμβάσεις στα τμήματα κυρίως των ΤΕΕ.

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων έδειξε ότι τα σχολεία επιζητούν τις ενημερώσεις μαθητών. Αξιολογώντας τα βιβλιογραφικά δεδομένα, αλλά και την πολύχρονη εμπειρία μας, δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών με συγκεκριμένες προδιαγραφές, υλικό και μεθοδολογία. Αυτό θα επιδιώξει να προσφέρει ένα ασφαλές πλαίσιο για τη διερεύνηση του θέματος της εξάρτησης και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται παράλληλα με προγράμματα εκπαίδευσης των καθηγητών.

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση... Έτσι, για τη σχολική χρονιά 2004-2005 πραγματοποιήθηκαν δράσεις, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια σε καθηγητές με θέματα «Συζητώντας με τους μαθητές μου για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, την αιτιολογία, τις συνέπειες και την πρόληψή της» , και «Δουλεύοντας με ομάδες στο σχολείο: Η αξιοποίηση της βιωματικής προσέγγισης» . Παράλληλα, έγιναν ενημερωτικές συναντήσεις μαθητών με θέμα «Ενημέρωση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες» στα πλαίσια εποπτείας των εκπαιδευμένων καθηγητών που οργάνωσαν ενημέρωση στο σχολείο τους.

Ακόμη, διενεργήθηκε μελέτη, με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, για τη διερεύνηση στάσεων και αντιλήψεων μαθητών απέναντι στη χρήση και την κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών. Ακολούθως, στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε συνάντηση για τη διαχείριση επιθετικής συμπεριφοράς στο σχολείο (παρέμβαση δευτερογενούς πρόληψης) και εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του AIDS» .

Η ενημέρωσή τους έγινε είτε από εκπαιδευμένα στελέχη της ΠΥΞΙΔΑΣ, είτε από τους καθηγητές τους με την εποπτεία του Κέντρου μέσα στο σχολείο τους, όπως επίσης και μέσα από εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε άλλα θέματα υγείας.

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πρόληψης και της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Συνολικά, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν αυξημένα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Εκπαιδεύοντας τους εκπαιδευτές, βιωματικό σεμινάριο για καθηγητές

Στο σταυροδρόμι της πρόληψης: η ΠΥΞΙΔΑ σε Λύκεια και ΤΕΕ

Προγράμματα πρόληψης για Λύκεια και ΤΕΕ σε μορφή παρουσίασης (powerpoint)

Απολογισμός για Λύκεια ΤΕΕ 2005-06

Ημερίδα για την πρόληψη για καθηγητές στο Λαγκαδά

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο δικτύωσης καθηγητών στις ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες
 
 
 
 
   Είμαι
   Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
 
 
Εγγραφή      
 
   Μύθοι & Αλήθειες
Αξιολογήσετε τις γνώσεις σας γύρω από τις ουσίες, "παίζο- ντας" ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο παιχνίδι ...
Ουσίες & Εγκέφαλος
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μόλις δεχθεί μια ουσία; Εικο-νογραφημένη, επιστημονική εφαρμογή ...
Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε την τακτική μας ενημέρωση!
Επταπυργίου 151, 56626 Συκιές Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310202015 Fax: 2310204453  (φόρμα επικοινωνίας)
 

Ένα …διαφορετικό Φεστιβάλ από την «Πυξίδα»
Εβδομάδα πρόληψης της εξάρτησης από νόμιμες ουσίες
Η


Όλοι μαζί: Όχι στο κάπνισμα!
Εκδήλωση των Κέντρων Πρόληψης νομού Θεσσαλονίκης στις


Ενημερωτική εκδήλωση για παιδιά με ΔΕΠΥ
H Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα


Ένας …Κήπος Πρόληψης ανθίζει στην «ΠΥΞΙΔΑ»
● Διήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δημοτικών


H«ΠΥΞΙΔΑ» πάει… «Βαλκανική Πλατεία»
Με ένα δικό του ενημερωτικό περίπτερο το Κέντρο Πρόληψης