 |
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: Για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου αναβάλλεται η ανοιχτή εκδήλωση για μονογονείς |
 |
|
Για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 αναβάλλεται, λόγω της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η προγραμματισμένη για αύριο ανοιχτή εκδήλωση που απευθύνεται στους μονογονείς και οργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων.
Πρόκειται για τη διοργάνωση της πρώτης ανοιχτής συζήτησης με θέμα «Η μονογονεϊκή οικογένεια: μια νέα μορφή οικογένειας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της «Πυξίδας» (6.30-8.30 μ.μ.). Η εκδήλωση απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το ρόλο του αρχηγού μονογονεϊκής οικογένειας μέσα από τη συνθήκη της διάστασης ή του διαζυγίου, της χηρείας ή ως άγαμοι γονείς. Απευθύνεται επίσης σε οποιονδήποτε άλλο γονέα που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για τα θέματα αυτά.
Στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης για μονογονείς, ειδικοί επιστήμονες στελέχη της «Πυξίδας» θα παρουσιάσουν τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα ως προς την πορεία και τις μορφές του θεσμού της οικογένειας, τις εναλλαγές των ρόλων καθώς και τα ποικίλα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με τη φροντίδα και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση. Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει ομάδα συμβουλευτικής για μονογονείς με τακτικές δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.
-Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής:
ΠΥΞΙΔΑ, Επταπυργίου 151, Συκιές - Τηλ.: 2310.202015, 2310.204453 – email: info@pyxida.org
|
|
|
|
|
|
|
 |