Ενημερωτική εκδήλωση για παιδιά με ΔΕΠΥ
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
H Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) ταλαιπωρεί παιδιά και γονείς με σημαντικές επιπτώσεις στη μαθησιακή τους επίδοση, στην προσαρμογή τους στο σχολείο, στις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους και στην οικογένεια. Η διαταραχή συνδέεται με αρκετά προβλήματα στην ενήλικη ζωή εάν τα παιδιά και οι γονείς δεν πάρουν την απαραίτητη βοήθεια.

Το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα», που από το 1998 σχεδιάζει και εκπονεί δράσεις πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωωγής της ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο της σχολής γονέων, σχεδίασε, για πρώτη φορά την προηγούμενη σχολική χρονιά, ομάδα για γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ.

Η θερμή ανταπόκριση των γονιών σε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και η ιδιαίτερα θετική αξιολόγηση της δράσης από τους γονείς, επιβεβαίωσαν την απόφαση του Κέντρου Πρόληψης να συνεχίσει την επικεντρωμένη παρέμβαση πρόληψης για γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ.

Τη νέα, λοιπόν, σχολική χρονιά πρόκειται να διοργανωθεί μια ενημερωτική εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι η ΔΕΠΥ (12 Νοέμβρη 2014) με το θέμα «Υπερκινητικότητα ή ζωηράδα; Μύθοι, ερωτήματα, απαντήσεις», ενώ θα υλοποιηθεί μια ομάδα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής γονέων που στα παιδιά τους έχει διαγνωσθεί ΔΕΠΥ.

Ζήτησαν συνέχιση…

Η πρωτοβουλία και η δράση για τους γονείς που έχουν παιδιά με ΔΕΠΥ ξεκίνησε με την υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού εργαστηρίου, στο οποίο συμμετείχαν 25 γονείς, και συνεχίστηκε ως ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης γονέων με ένα μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων, που επέτρεψε στους γονείς να συζητήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τη σχέση τους με τα παιδιά, τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς και άλλα θέματα που συνδέονται με το γονεϊκό τους ρόλο.

Στην αξιολόγηση του προγράμματος επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας προσπάθειας. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ενδυνάμωση που προσφέρει η εμπλοκή σε μιαν ομάδα και η αλληλοϋποστήριξη με ανθρώπους που ζουν μια αντίστοιχη κατάσταση, καθώς και τη σπουδαιότητα της καλής ενημέρωσης για τη φύση και τα χαρακτηριστικά της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Στο σύνολό τους οι γονείς επικρότησαν την απόφαση της «Πυξίδας» να επαναληφθεί το εγχείρημα τη νέα σχολική χρονιά, που ήδη ξεκίνησε, και πρότειναν να σχεδιασθεί μιαν αντίστοιχη δράση και για τους δασκάλους. Καταλυτική για την επιτυχία του προγράμματος υπήρξε και η συνεργασία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γ.Ν. «Γ.Παπανικολάου» που υποστήριξε τη δράση ενεργά καλύπτοντας δύο από τις συναντήσεις του προγράμματος.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην «ΠΥΞΙΔΑ» (υπεύθυνη για τη δράση Μαρία Κυριακίδου, Σχολική Ψυχολόγος) -Τηλ.: 2310.202015
 
 
 
 
   Είμαι
   Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
 
 
Εγγραφή      
 
   Μύθοι & Αλήθειες
Αξιολογήσετε τις γνώσεις σας γύρω από τις ουσίες, "παίζο- ντας" ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο παιχνίδι ...
Ουσίες & Εγκέφαλος
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μόλις δεχθεί μια ουσία; Εικο-νογραφημένη, επιστημονική εφαρμογή ...
Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε την τακτική μας ενημέρωση!

Επταπυργίου 151, 56626 Συκιές Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310202015 Fax: 2310204453  (φόρμα επικοινωνίας)
 

Ένα …διαφορετικό Φεστιβάλ από την «Πυξίδα»
Εβδομάδα πρόληψης της εξάρτησης από νόμιμες ουσίες
Η


Όλοι μαζί: Όχι στο κάπνισμα!
Εκδήλωση των Κέντρων Πρόληψης νομού Θεσσαλονίκης στις


Ενημερωτική εκδήλωση για παιδιά με ΔΕΠΥ
H Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα


Ένας …Κήπος Πρόληψης ανθίζει στην «ΠΥΞΙΔΑ»
● Διήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δημοτικών


H«ΠΥΞΙΔΑ» πάει… «Βαλκανική Πλατεία»
Με ένα δικό του ενημερωτικό περίπτερο το Κέντρο Πρόληψης