phone2310.202015     mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.mapΧάρτης

Οι νέοι κι οι νέες στο επίκεντρο των παρεμβάσεων πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ»

     Οι νέοι κι οι νέες βρίσκονται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων πρόληψης και των προσπαθειών του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» στην 22χρονη και πλέον ιστορία της.

     Η φετινή χρονιά δεν επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων δράσεων, οι οποίες χρειάσθηκε να τροποποιηθούν και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Ωστόσο οι νέοι είχαν και πάλι την τιμητική τους και την προσοχή που τους αξίζει!

 

ΕΦΗΒΟΙ

     Πραγματοποιήθηκαν δύο Ομάδες Εφήβων (για εφήβους Γυμνασίου κι εφήβους Λυκείου) που μέσα στον Ιούλιο είχαν τις αποχαιρετιστήριες για φέτος συναντήσεις. Οι ομάδες ολοκληρώθηκαν με μια προοπτική να επανέλθουν τη νέα χρονιά απευθυνόμενες και σε νέα μέλη, δηλαδή εφήβους που θέλουν να δοκιμάσουν αυτή τη μοναδική -όπως τη χαρακτήρισαν οι συμμετέχοντες- εμπειρία που τους έδωσε την ευκαιρία να εκφράσουν ανησυχίες, δυσκολίες, αλλά και όνειρα, να ακούσουν τους συνομηλίκους τους, να προβληματιστούν, να ενδυναμωθούν. Για τη νέα χρονιά σχεδιάζεται και μια νέα δράση γι’ αυτές τις Ομάδες, η γνωριμία με Ομάδες Εφήβων που λειτουργούν σε άλλα Κέντρα Πρόληψης της χώρας για ανταλλαγή εμπειριών.

     Η χρονιά έκλεισε με μια απογευματινή ανοιχτή συνάντηση για εφήβους, όπου μια νεανική ταινία πρόσφερε την ευκαιρία στα επιστημονικά στελέχη της «ΠΥΞΙΔΑΣ» να μιλήσουν με τους νέους για τη φιλία, τον έρωτα, το χιούμορ, την αλληλοϋποστήριξη.

 

ΝΕΟΙ

     Παράλληλα αυτή τη χρονιά υλοποιήθηκε και μια Ομάδα Νέων ηλικίας 18-24 χρονών που διένυσαν παρέα μια διαδρομή 13 δημιουργικών συναντήσεων. Τα μέλη της Ομάδας ταξίδεψαν νοερά σε χώρες ξωτικές ανακαλύπτοντας τον κόσμο των συναισθημάτων. Έτσι, μίλησαν για την αγάπη, τον έρωτα, το φόβο, το άγχος. Η Ομάδα έκλεισε με μια διαδικτυακή συνάντηση ανατροφοδότησης καταφέρνοντας μέσω του διαδικτύου να ξεπεράσουν τον περιορισμό της φυσικής απόστασης.

     Η ευχάριστη έκπληξη του καλοκαιριού ήταν η Ομάδα των Εθελοντών Νέων της «ΠΥΞΙΔΑΣ» που ξεκίνησαν ως έφηβοι το 2012 κι επανήλθαν -για άλλη μια φορά- ως νεαροί ενήλικες στα μέσα Ιουλίου για μια συνάντηση επανασύνδεσης. Όνειρα, επιλογές και παράξενες ισορροπίες... ήταν οι  λέξεις που ακούστηκαν σε αυτή τη συνάντηση και το μήνυμα «…μια πραγματική ομάδα είναι ομάδα για πάντα».

     «Εμείς στην ‘‘ΠΥΞΙΔΑ’’ υποδεχόμαστε δεκάδες παιδιά κι εφήβους κάθε χρόνο. Γνωριζόμαστε, συζητάμε, τους συνοδεύουμε σε καημούς κι όνειρα, τους βοηθάμε να αντιμετωπίσουν κρίσεις και δυσκολίες. Τους βλέπουμε να μεγαλώνουν,  να στηρίζονται ξανά στα πόδια τους, να ανοίγουν τα φτερά τους προς μια νέα ζωή.  Η πόρτα μας μένει πάντα ανοιχτή γι’ αυτούς κι αυτοί μπορούν να επανέρχονται όποτε χρειαστεί, έτσι απλά για να πουν μια καλημέρα, για να μας πουν τα νέα τους, να κουβεντιάσουν κάτι που τους απασχολεί ή και να συνοδεύσουν κάποιον/κάποια που χρειάζεται βοήθεια. Εμείς στην ‘‘ΠΥΞΙΔΑ’’ είμαστε πολύ περήφανοι για όλα αυτά τα παιδιά και τους νέους! Την ερχόμενο χειμώνα ελπίζουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να δεχτούμε περισσότερους εφήβους και νέους στο χώρο μας», αναφέρουν σε μήνυμά τους τα στελέχη της «ΠΥΞΙΔΑΣ», ευχόμενα σε όλους…

Καλό καλοκαίρι!