phone2310.202015     mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.mapΧάρτης

«Σε μένα δεν λείπει κάτι, αλλά σε κάποιον άλλο λείπει»

♦ Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών ξεκίνησε σήμερα από τις Συκιές η έκτακτη διήμερη Εκστρατεία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που θα συνεχιστεί αύριο στη Νεάπολη ♦ Μόνο με ραντεβού η προσέλευση των εθελοντών 
 
 
 
 
«Ξυπνώντας σήμερα το πρωί είδα στο FaceBook για ένα παιδάκι 6 ετών που χρειάζεται αίμα και χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεξα να πάρω τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού στη σημερινή Αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών» σημείωσε η εθελόντρια αιμοδότης Μαρία Μοσχόμαντα, τονίζοντας ότι «εμένα δεν μου λείπει κάτι, όμως σε κάποιον άλλο λείπει», αναδεικνύοντας το ουσιαστικό νόημα και την αξία της έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας και που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, υπό τη δραματική έκκληση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της τραγικής έλλειψης αίματος.
Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των εθελοντών στα μηνύματα της δημοτικής Αρχής και του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα» για ενεργοποίηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας είναι για ακόμα μία φορά ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα, δεδομένης της περιόδου και της πρόσφατης τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας του Ιουνίου, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των νέων αιμοδοτών. Όπως, μάλιστα, σημείωσε η 22χρονη φοιτήτρια Ελίζα Κωνσταντινοπούλου που συμμετείχε για πρώτη φορά σε Εθελοντική Αιμοδοσία «χάρηκα πάρα πολύ που προσέφερα στο κοινωνικό σύνολο και είναι σίγουρο ότι θα ξανακάνω και σε επόμενες Αιμοδοσίες».
Από τις 8.30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, τα προγραμματισμένα ραντεβού διαδέχονται το ένα το άλλο στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές, όπου τα ειδικά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης υποδέχονται δεκάδες εθελοντές που προσέρχονται προσφέροντας λίγο από το αίμα τους χαρίζοντας ζωή και ελπίδα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
 
Αύριο στη Νεάπολη
Αύριο, Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 η Αιμοδοσία θα μεταφερθεί από τις 8.30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125), ενώ υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης θα διενεργούνται οι προληπτικοί έλεγχοι (rapid test) από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.
«Ευχαριστούμε θερμότατα και συγχαίρουμε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που ανταποκρίθηκαν από το πρωί στο κάλεσμά μας να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη και να συνδράμουμε στον μεγάλο αγώνα που δίνουν τα νοσοκομεία της πόλης μας. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται» δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα», Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας μαζί με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, όλους όσοι μπορούν, να προσέλθουν στις δύο Αιμοδοσίες του δήμου.
Δυναμικά «παρών» στην εκστρατεία της έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας δηλώνει και το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα». Στελέχη του οποίου ένωσαν κατά το προηγούμενο διάστημα τη φωνή τους με αυτή των στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, μεταφέροντας παντού το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία και ενεργοποιώντας τους εθελοντές, ενώ και σήμερα και αύριο, από τις 6 μ.μ. εως τις 8 μ.μ. θα βρίσκονται στα σημεία της Αιμοδοσίας με ειδικά διαμορφωμένο σταντ για την ενημέρωση του κοινού.
Να σημειωθεί ότι στην έκτακτη αιμοδοσία δεν μπορούν να συμμετέχουν, όσοι συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Ιουνίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών, στο τηλέφωνο 2313.313 151 & 160.